GordonHawking Vloženo Středa v 09:57 Sdílet Vloženo Středa v 09:57 (editace) Nedávno jsem koupil 63kw s velmi zajímavým nájezdem, ale čím víc s tím jezdím, tak soudím že těch 63kw je na to auto holé minimum na mdlou jízdu ve městě po trojku a prostě člověk cití, že ono by chtělo jet i líp, ale jednotka to uměle škrtí. Takže samozřejmě uvažuju že to čipnu se zápisem do TP abych dorovnal tu silnější verzi a auto aspoň trochu víc ožilo. Má tady někdo s tím zkušenosti? Pokud ano, byly tam nějaké negativní projevy na živnotnosti atd.? Taky tam bude asi trochu dělat bordel i zpřevodování 5 kvaltů vs 6 kvaltů počítám, pokud bych řešil spotřebu. Díky Editováno: Středa v 10:11, autor: GordonHawking Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SadloMaslo Vloženo před 21 hodinami Sdílet Vloženo před 21 hodinami (editace) Nechal jsem čipnout ze 77 na 94 (powertec). Kromě převodovky to jsou stejné motory, takže proč nejít výš? Do techničáku jsem nic nedával. Průběh výkonu není úplně sametový jako origoš. Je tam kopanec na 2000 a pak už celkem lineárně táhne do 4500. Spotřeba oleje furt stejná (0,5l na 10 tis), převodovka (6q) drží, spojka v cajku, elektrika OK, mám to už přes 4 roky, 50tis km, a 2 technické prohlídky. Všechno v pohodě. Spotřebu neřeším, ekonomická jízda po okreskách za 5, plně naložený s rodinou po dálnici za 7,2 (včetně rakve a gum š.225). Subjektivně mi auto přijde divočejší, splašenější než výkonnější, ale pokud půjdeš z 63kw tak to už bude znát. Nevim teda jak 5q, ale 6q na druhý stupeň je bomba 😉 Ale 1.4 tsi z toho neuděláš. Editováno: před 21 hodinami, autor: SadloMaslo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GordonHawking Vloženo před 21 hodinami Autor Sdílet Vloženo před 21 hodinami @SadloMaslo A na STK emisích neprudili s rozdílným CVN součtem oproti výrobě? To je jediný důvod proč vlastně nad zápisem do TP uvažuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SadloMaslo Vloženo před 2 hodinami Sdílet Vloženo před 2 hodinami O ničem takovém jsem neslyšel. Koukám že o tom píše Vaculík a prý není v silách STK to řešit. https://www.auto.cz/homologace-chiptuningu-je-uz-opravdu-legalni-a-pozor-hrozi-vysoke-pokuty-109419 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.