Mishkin Vloženo Pondělí v 06:23 Sdílet Vloženo Pondělí v 06:23 Zdravím, vím že toto forum je jen pro Škodovky, ale toto se týká spíše DSG, tak jsem si dovolil dát dotaz i sem. Pokud to nějak porušuje pravidla, tak to klidně smažte. Zdravím, jsem majitelem Seat Leon FR 1.4 s DSG a přijde mi, že odezva na plyn je u režimu "S" (na který jezdím z 95%, "D" za mě zbytečně motor podtáčí) při rozjezdu strašně pomalá - přitom dle toho co jsem pročetl na internetu, tak na S-ko by měl být plyn citlivější. Situace A - mám zařazeno "D" a chci se rozjet z nuly z volnoběžných otáček (křižovatka atd.) - dám pocitově 10-15% plynu - auto prakticky okamžitě reaguje zvýšením otáček a úměrně tomu se auto okamžitě rozjíždí a je cítit "zátah" Situace B - to samé (rozjezd z nuly) akorát mám zařazeno "S" - dám pocitově 10-15% plynu - otáčky se sice zvýší ale s delší prodlevou - auto se se znatelně delší prodlevou začíná rozjíždět, ale není cítit ten samý "zátah" jako na D, pocitově jako kdyby jste v manuálu měli spojku puštěnou jen trochu a ne a ne se rozjet - "dlouho" (2-3 sekundy) trvá než auto přeřadí na 2ku Ve výsledku musím při rozjezdu na S-ko dát víc plynu, ale hlavně mě zaráží ta dlouhá odezva na plyn a to že necítím že auto "táhne" při rozjezdu. Spojky i olej jsou měněny minulý rok, žádnou chybu převodovka nehlásí. Vyřešilo by tento problém nahrání nového SW převodovky? Pokud ano, kde ve Zlínském kraji by to byli ochotni udělat? Díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.