Roman.dj1 Vloženo 17. Dubna Sdílet Vloženo 17. Dubna (editace) Potřebuju poradit Auto už mě vyzvalo k doplnění AdBlue a bylo doporučení myslím min 5l, max něco kolem 7l, bohužel jsem se nějak zakoukal a načerpal jsem o cca 2l více, než uváděl počítač. Myslíte že to bude problém pro čidlo v nádrži, že jsem ho nějak zmátl? Někde jsem četl, že se nesmí načerpat více... Co myslíte navštívit raději servis a nebo bude vše v pohodě? Motor 2.0 TDI 110 kW. Díky Editováno: 17. Dubna, autor: Roman.dj1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_l Vloženo 17. Dubna Sdílet Vloženo 17. Dubna To je nějaká blbost ne? Já jel normálně na benzínku a načerpal co se vešlo (dokud pistole nevypnula). Žádný problém. Myslím že to ukazovalo že to bude stačit na 12000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.dj1 Vloženo 17. Dubna Autor Sdílet Vloženo 17. Dubna není to blbost. Zjištoval jsem ještě dále a pokud bych to takto opakoval, čidlo se prý rozhodí a auto začne hlásit chybu, pro jednou, či 2x se prý nic neděje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 17. Dubna Sdílet Vloženo 17. Dubna Čidlo je nějak kalibrováno a když auto píše nějaký informace, tak by bylo dobrý se jimi řídit. Neumí potom správně vypočítat množství v nádrži a může být skutečně problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pheorinos Vloženo 17. Dubna Sdílet Vloženo 17. Dubna Cituji Maximum není až po hrdlo Vozy koncernu Volkswagen mají jako jednu z položek palubního počítače dojezd na AdBlue. Pod číslem v kilometrech (když klesne pod 2400, zobrazí se hláška automaticky) píšou množství k doplnění – například 5 až 12 l. Těch pět je minimum, které systém rozpozná. Když dáte méně, systém zmatete, jak je psáno v odstavci výše. Těch 12 l je maximum. Jestliže se budete s pistolí hodně snažit, opakovaně ji mačkat po samočinném vypnutí, různě povytahovat a znovu to zkoušet, natlačíte do systému s jistotou víc. „Čidlo, které má vidět hladinu, ji nevidí, protože je už pod ní. A systém nahlásí závadu, na jejíž odstranění vám z homologačních předpisů nesmí dát víc než 800 km. Přijedete do servisu, kde musíme AdBlue zcela vyprázdnit, dolít předepsané množství, čidlo znovu na diagnostice nastavit a smazat chybu,“ vysvětluje Daniel Říha z Autostylu Trutnov. Naše rada: U vozů, které píšou maximální množství k doplnění, si jej na počítadle stojanu ohlídejte a pistoli vypněte manuálně o chvilku dříve. Nečekejte, až se vypne sama. U vozů, které maximální množství nepíšou, tankujte do prvního vypnutí pistole. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_l Vloženo Úterý v 08:21 Sdílet Vloženo Úterý v 08:21 No tak je možný, že mi to žádný doporučení nedalo, takže jsem automaticky doplnil do prvního vypnutí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.