Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Potřebuju poradit :) Auto už mě vyzvalo k doplnění AdBlue a bylo doporučení myslím min 5l, max něco kolem 7l, bohužel jsem se nějak zakoukal a načerpal jsem o cca 2l více, než uváděl počítač. Myslíte že to bude problém pro čidlo v nádrži, že jsem ho nějak zmátl? Někde jsem četl, že se nesmí načerpat více... :( Co myslíte navštívit raději servis a nebo bude vše v pohodě? Motor 2.0 TDI 110 kW. Díky

Upraveno od Roman.dj1

To je nějaká blbost ne? Já jel normálně na benzínku a načerpal co se vešlo (dokud pistole nevypnula). Žádný problém. Myslím že to ukazovalo že to bude stačit na 12000km.

• Autor

není to blbost. Zjištoval jsem ještě dále a pokud bych to takto opakoval, čidlo se prý rozhodí a auto začne hlásit chybu, pro jednou, či 2x se prý nic neděje...

Čidlo je nějak kalibrováno a když auto píše nějaký informace, tak by bylo dobrý se jimi řídit. Neumí potom správně vypočítat množství v nádrži a může být skutečně problém.

Cituji

Maximum není až po hrdlo
Vozy koncernu Volkswagen mají jako jednu z položek palubního počítače dojezd na AdBlue. Pod číslem v kilometrech (když klesne pod 2400, zobrazí se hláška automaticky) píšou množství k doplnění – například 5 až 12 l. Těch pět je minimum, které systém rozpozná. Když dáte méně, systém zmatete, jak je psáno v odstavci výše. Těch 12 l je maximum. Jestliže se budete s pistolí hodně snažit, opakovaně ji mačkat po samočinném vypnutí, různě povytahovat a znovu to zkoušet, natlačíte do systému s jistotou víc. „Čidlo, které má vidět hladinu, ji nevidí, protože je už pod ní. A systém nahlásí závadu, na jejíž odstranění vám z homologačních předpisů nesmí dát víc než 800 km. Přijedete do servisu, kde musíme AdBlue zcela vyprázdnit, dolít předepsané množství, čidlo znovu na diagnostice nastavit a smazat chybu,“ vysvětluje Daniel Říha z Autostylu Trutnov.

Naše rada: U vozů, které píšou maximální množství k doplnění, si jej na počítadle stojanu ohlídejte a pistoli vypněte manuálně o chvilku dříve. Nečekejte, až se vypne sama. U vozů, které maximální množství nepíšou, tankujte do prvního vypnutí pistole.

No tak je možný, že mi to žádný doporučení nedalo, takže jsem automaticky doplnil do prvního vypnutí.

• 2 týdny později...

O 2 l navíc se nestane nic. Občas do Superba beru po hrdlo a žádnou chybu to nikdy nehlásilo. Jen dojezd zůstával nějakou dobu na 12 nebo 14 t km.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.