Kulan Vloženo 22. Dubna Vloženo 22. Dubna Ahoj, mám novou Scalu s adaptivním tempomatem. Zjistil jsem, že je to prediktivní adaptivní tempomat a musím říct po prvních 1000 Km, že je úplně k hovnu. Mapové podklady jsou staré několik let a tam kde je už pár let 50 Km/h mi to přepíná na 70 Km/h a mnoho dalších život znepříjemňujících věcí. Dá se nějak změnit, aby z pACC, byl jenom obyčejný ACC? Nikde v nastavení auta jsem to nenašel, jde to třeba přes diagnostiku? Díky Citovat
marskama Vloženo 22. Dubna Vloženo 22. Dubna (editace) Ano, dá. V menu zadat asistenty, zmáčknout adaptivní tempomat a odškrtnout variantu "číst z mapy", nebo něco v tom duchu. Taky jsem to vypnul a nastavení "drží" i po znovunastartování. Editováno: 22. Dubna, autor: marskama Citovat
Kulan Vloženo 23. Dubna Autor Vloženo 23. Dubna Díky, vyzkoušeno na je to v menu -> asistenti -> tempomat a tam jsou na výber 2 možnosti. Predikce průběhu cesty Predikce povolené rychlosti po odškrtnutí povolené rychlosti to už funguje jako nomální adaptivní tempomat. 1 Citovat
marskama Vloženo 23. Dubna Vloženo 23. Dubna Jsem rád, že pomohlo. Nicméně pozor: úplně jako obyčejný adaptivní tempomat se to nechová - tedy aspoň ne jako ten u mé minulé Scaly. Např. při nastavení rychlosti v obci na 50km/h se po minutí cedule s koncem obce sám přenastaví na 90km/h a auto začne zrychlovat. To se mi takto nedělo a je to (předpokládám) tím, že současné modely mají čtení značek. Je dobré s tím počítat 😉. Citovat
Kulan Vloženo 25. Dubna Autor Vloženo 25. Dubna Tak to co popisuješ je právě funkce prediktivního tempomatu, kterou jsem teď vypnul tou volbou "Predikce povolené rychlosti". Už jsem s tím zkusil i jezdit a vůbec mi to nemění rychlost podle značek, mapových podkladů (vyjíždění z obce) a chova se jako normálni tempomat Citovat
marskama Vloženo 25. Dubna Vloženo 25. Dubna (editace) Aha, tak to jsem ještě nevypnul a vybavuju si, že tam byla ještě jedna volba, takže zkusím. Díky za upozornění 👍. EDIT: tak tam tu druhou volbu mám, samozřejmě, taky a myslím, že jí zatím nechám. Např. to zrychlení po opuštění obce mi vlastně až tak nevadí - dám tomu ještě šanci 😉. Editováno: 25. Dubna, autor: marskama Citovat
hardhouse.trip Vloženo 8. Června Vloženo 8. Června Ale nějaká možnost, aby se to chovalo jako klasický tempomat (bez odstupu) tam už asi nebude ani přes diagnostiku, že? Citovat
fsociety19x Vloženo 9. Června Vloženo 9. Června bud mas standardny tempomat alebo adaptivny alebo prediktivny. z adaptivneho klasicky nespravis Citovat
hardhouse.trip Vloženo 9. Června Vloženo 9. Června Mam prediktivní...a i když vypnu rozpoznání značek a nastavím nejmenší odstup, stejně me to rozčuluje..😃 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.