Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj,

mám novou Scalu s adaptivním tempomatem. Zjistil jsem, že je to prediktivní adaptivní tempomat a musím říct po prvních 1000 Km, že je úplně k hovnu. Mapové podklady jsou staré několik let a tam kde je už pár let 50 Km/h mi to přepíná na 70 Km/h a mnoho dalších život znepříjemňujících věcí.

Dá se nějak změnit, aby z pACC, byl jenom obyčejný ACC? Nikde v nastavení auta jsem to nenašel, jde to třeba přes diagnostiku?

Díky

Vloženo (editace)

Ano, dá.

V menu zadat asistenty, zmáčknout adaptivní tempomat a odškrtnout variantu "číst z mapy", nebo něco v tom duchu. Taky jsem to vypnul a nastavení "drží" i po znovunastartování.

Bez názvu.jpg

Editováno: , autor: marskama
Vloženo

Díky, vyzkoušeno na je to v menu -> asistenti -> tempomat a tam jsou na výber 2 možnosti.

Predikce průběhu cesty

Predikce povolené rychlosti

po odškrtnutí povolené rychlosti to už funguje jako nomální adaptivní tempomat.

Vloženo

Jsem rád, že pomohlo.

Nicméně pozor: úplně jako obyčejný adaptivní tempomat se to nechová - tedy aspoň ne jako ten u mé minulé Scaly. Např. při nastavení rychlosti v obci na 50km/h se po minutí cedule s koncem obce sám přenastaví na 90km/h a auto začne zrychlovat. To se mi takto nedělo a je to (předpokládám) tím, že současné modely mají čtení značek. Je dobré s tím počítat 😉

Vloženo

Tak to co popisuješ je právě funkce prediktivního tempomatu, kterou jsem teď vypnul tou volbou "Predikce povolené rychlosti".

Už jsem s tím zkusil i jezdit a vůbec mi to nemění rychlost podle značek, mapových podkladů (vyjíždění z obce) a chova se jako normálni tempomat

Vloženo (editace)

Aha, tak to jsem ještě nevypnul a vybavuju si, že tam byla ještě jedna volba, takže zkusím. Díky za upozornění 👍.

EDIT: tak tam tu druhou volbu mám, samozřejmě, taky a myslím, že jí zatím nechám. Např. to zrychlení po opuštění obce mi vlastně až tak nevadí - dám tomu ještě šanci 😉

Editováno: , autor: marskama
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...