Přejít na obsah

Zatekanie do interiéru cez tesnenia dverí

BRNTH

Doporučené příspěvky

Dobry den, 

chcel by som sa poradit. Mam problem na F IV ze pocas jazdy ked prsi , napriklad po dialnici alebo po okresnej ceste mi kvapka donutra cez tesnenie dveri , asi cez vsetky podla flakov na tesneniach ale videl som to iba za jazdy pravdaze u seba lebo to mam v dohlade. Ostatok vnimam len ako flak na sedacke zadnej alebo na ovladaniokna u spolujazdca obcas. 

Problem je , ze tesnenia su viditelne od flakov ( biele bodky ) ale pri statickom teste sa to neprejavi . Nejaka voda sa dostane pod prve tesnenie ale nepremocim dostatocne auto tak aby sa tam dostalo tolko vody aby zacalo pretekat to hlavne co je na karoserii ( co je mi ale sice zvlastne lebo ma aj otvory v sebe kadial by to malo nejako vyjst spodkom ) , taktiez pri statickom teste su asi nieni take vzduchove virive prudy vzduchu + vody atd .

Tesnenia nie su popraskane ani spinave vypadaju ok su aj dostatocne pruzne . 

Mam podozrenie , ze ked idem po zvlnitej ceste /dialnici auto sa jemne kruti  (preto lebo auto a interiér vrzga ked je teplo ked idem po nejakej priecnej nerovnosti cize zvuk pochadza asi tiez z krutenia karoserie napinania a stahovania plastov ) a vtedy sa dostava voda cez prve tesnenie a nasledne ked sa to tam nakopi cez druhe....  lebo dvere nedoliehaju asi az tak ... hlavne v hornom rohu od stlpika tam ked zatlacim rukou jemne tak viem dvere pritlacit . 

Neviem ako to riesit lebo tesnenie mam take biele od vody , ale v servise mi povedali ze chyba sa neprejavila a ze ci som to mal niekde v umyvarke alebo ci to nebolo burane ... Som prvy majitel toho auta a pouzivam ho len ja takze viem ze nebolo.

Ja nie som moc nadseny ze mi za jazdy zateka do auta a kvapka mi tam voda a neda sa to reklamovat lebo staticky sa to nepejavi.

Nejake rady prip. nemate niekto s tymto skusenost lebo to co som nasiel bolo zatial k inym vozidlam a tam moze byt ta geometria, tesnenia odlisne.
Mam iba fotky bieleho tesnenia a odfotene kvapku v aute s  interierom, nejake video som nerobil lebo som soferoval to sa moc neda .

Dakujem vopred za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, skús poriadne tesnenie skontrolovať či niekde nie je poškodené, alebo zle dotlačené.

Ono môže to robiť viacej faktorov , no niekedy je to banálne riešenie problému.

Pokiaľ bude všetko ok a voda sa bude dostávať naďalej dnu, ako písal Mike_k , tiež by som počas toho zatekania spravil videozáznam a šiel s tým do servisu a ukázal im to.

Reklamáciu by mali samozrejme uznať ak to nie je zavinené majiteľom auta a je to výrobná chyba, má to riešiť predajca predsa v rámci záruky.

Ďalej by som doporučil sa obrátiť s videom aj na podporu priamo škoda auto v cz, na webe škoda je mail kam im napísať, /dohľadaj si ho/, a tam by to ich technický tým posudzoval.

Každopádne nám tu daj vedieť ako si dopadol, zaujímalo by to aj mňa.   dík

Odkaz ke komentáři

@mike_k mozno len presne nerozumiem tvojej vete ale ako som pisal videl som priamo pri mne ze to kvapka najma pri dlhsej trase. Video neviem natocit pocas jazdy ci ma navadzas na to aby som nejak pouzival telefon pocas soferovania ?

@lenovoman , dakujem, pozrel som , dotlacene neviem no ,ono vypada byt nalepene na tej karoserii . No skusim ale ako som uz pisal neda sa mi uplne byt s telefonom ked soferujem za jazdy cakat kym kedy mi presne kvapnu kvapky ... ale vyskusam. 

No nic , uvidim , budem musiet pockat kym bude nejaka prietrz mracien a zaroven niekam pojdem na aute dlhsie lebo mam iba fotku ked som zastavil a vlastne ze je to vidno na tesneni tie flaky od vody. 

Dam vediet urcite v tomto vlakne ak sa k niecomu dopracujem len to bude celkom sranda no to natacat.

Edit fotky , prip. prosim Ta vies mi prosim povedat ze kde by som pozrel ze ma byt dotlacene prip kde mam co skusit dotlacit ? : 
image.thumb.png.d4892a13b39456a953e542bf86ceb5a1.png
vo vyssej casti 

image.thumb.png.fdb0d15e3f779dcb1fabc021bd75452a.png
v nizsej casti dveri 

a takto vypada to tesnenie pri stlpiku tam je vidiet ze tam nejaka voda bola 
image.thumb.jpeg.9b74221c0562d2e2c4df473347c1f8ae.jpeg

Editováno: , autor: BRNTH
Odkaz ke komentáři

Citovat

Video neviem natocit pocas jazdy ci ma navadzas na to aby som nejak pouzival telefon pocas soferovania ?

Ptáš se jak to dokázat a když máš návrh tak hledáš proč to nejde? To auto je celkem 5 místné, tedy mohou další 4 lidé natáčet z několika úhlů klidně...

Nám takto teklo za jízdy do Leona, pomohlo to těsnění pořádně odmastit (umýt jarovou vodou) a od té doby je klid, těžko říct, jestli je to ten samý případ, ale za zkoušku člověk asi nic nedá.

Odkaz ke komentáři

myslel som dotlačené tesnenie či je všade.

tiež ma napadla jedna vec ešte - skúšal si ísť na vapkovú umyváreň?  tam skúsiť striekať z uhlov kde to zateká,

niekoho posadiť dnu a nech počas vapkovania pozerá či nezačne zatekať, je to predsa silný prúd vody a problém by sa mal ukázať aj počas toho testu si myslím.

Editováno: , autor: lenovoman
Odkaz ke komentáři

V skratke, Martab good point s tym ocistenim aj ked pohladovo sa zda ciste, ale vyskusam este raz precistit jarovou vodou a urobim test mozno aj tou vapkou ako pisasl lenovoman aj ked taky prud a tlak vody tam pocas jazdy nieje a neviem ci by to vobec preslo ako reklamacia ale aj bezne ked som to mal v umyvarke tak to nepretekalo . Fakt tam moze byt iba znizena prilnavost tych tesneni o seba alebo o kasnu z dovodu nejakeho filmu - spiny hlavne teraz ked je pel aj co. 
Vozit tam ja nemam koho a zrovna vtedy ked prsi co poviem niekomu ze hej kamarat nejdes do roboty ale ides somnou do officu lebo ma prave prsat a budes striehnut na tesnenie :D tak mas cely den vybookovany :D

Ak test bude negativny, ale bude to tiect pri jazde tak kaslem na to :D neni moja pracovna napln nad tym premyslat zas nejak extra , mozno sa niekto ozve kto mal podobny problem a uz ho vyriesil :)

Dakujem pekne

Odkaz ke komentáři

Je to samozřejmě čistě tvá věc, jak se k tomu postavíš, ale udělat jednu fotku nebo dvousekundové video, jak za jízdy kape voda opravdu není neřešitělný problém i pokud jsi v autě zcela sám. Pokud nemáš nějakou nejlevnější verzi bez výbavy, tak auto i bez tvého zásahu do řízení díky lane a front assist za tu jednu sekundu zcela jistě do ničeho nenarazí ani nesjede mimo silnici. Je to asi stená úroveň nepozornosti, jako když člověk ladí rádio. Nemluvě o tom, že pokud to kape, tak to to bude kapat i když okamžitě zastavíš.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...