MiroslavsIII Vloženo 22. Května Vloženo 22. Května Zdravím, našel jsem zde pár zmínek nejspíš o tomto zvuku, ale nikdo to zatím nijak nerozklíčoval. Je to slyšet pouze u pořádně prohřátého motoru, čím delší je jízda, tím víc je to potom slyšet, přestože to není vyloženě žádný kravál. Je to slyšet pouze na volnoběh a velmi lehkých otáčkách cca do 1500ot/min. Je to slyšet venku skoro stejně jako uvnitř vozidla. Jde to výhradně z rozvodové strany motoru. Při sundání deklíku rozvodů a poslouchání různých částí motoru a příslušenství přes kus kulatiny v uchu, je to slyšet nejvíc z oblasti ozubeného kola výfukové vačky, což je velmi divné, nicméně je možné, že to rezonuje i z jiné blízké oblasti k tomuto kolu. Vše se zdá být pevné, nepovolené, řádně utažené a bez podezřelých vůlí. Napínák rozvodového řemene se zdá být vizuálně i na poslech taky v pořádku, nešmajdá, nehrčí. Rozvody vizuálně taktéž v pořádku. Našel jsem na YT video, kde je na pozadí tento zvuk zřetelně slyšet a autor jej nejspíš řešil také. V komentářích žádná uspokojující odpověď. Setkal se s tím už někdo a vyřešil to nějak? Citovat
DoubleG Vloženo 22. Května Vloženo 22. Května Stretol som sa s tým, robí mi to tiež... riešenie? Nepočúvam to, jazdí to fajn už vyše štyroch rokov čo som auto kúpil Citovat
MiroslavsIII Vloženo 22. Května Autor Vloženo 22. Května Jj, taky mi to jezdí normálně, nemá to kromě toho pazvuku žádný jiný projev a ten pazvuk se ani nijak nezhoršuje, je stále stejný. Ještě jsem si akorát všiml, že při zahřátém volnoběhu motor semtam nepatrně zavibruje a trochu to přitom zahudlá ve výfuku, ručička otáčkoměru je ale stabilní, nevím, jestli to třeba nemá nějakou souvislost i když to není nijak společné s tímto zvukem. Nerad bych aby se to potkalo nebo vznikly nějaké následné škody, pokud tam něco pomalu odchází a dá se to nějak podchytit včas Citovat
roman63 Vloženo 22. Května Vloženo 22. Května Mě to připadá jako normální zvuk u přímo vstřikového motoru (čerpadlo a vstřiky). Citovat
MiroslavsIII Vloženo 22. Května Autor Vloženo 22. Května Tam nejde o ten standartni zvuk TSI, to je normalni. Ale je tam takovy smajdavy zvuk na pozadi, slysitelne hlavne u rozvodu Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.