fanynka7 Vloženo Pondělí v 19:48 Vloženo Pondělí v 19:48 Opravila jsem zatím jen 1 dveře od rzi né zrovna kvalitním způsobem (obroušení, odrezovač, lak), z časových důvodů. Po cca 2 měsících (během zimy) mi tam vyskočil takovýto nevzhledný rezavý flek. Potřebuji radu: Kterou verzí vydrží dveře DÉLE?: Je lépe nechat ten rezavý puchýř (skrytý pod lakem), protože je to rozhodně vzhlednější anebo je lepší roh dveří zbrušovat a zbrušovat zevnitř i zvenku (co 1-2 roky; tím se materiál též ztenčuje) a dát mu pořádnou opravu ( broušení, odrezovač, tmel, lak). Diky za názor či ještě lépe profesionální poznatek. A ještě: PROČ MI DVEŘE V TĚCHTO DOLNÍCH ROZÍCH REZAVÍ, když u jiných fabií to nevidím ? ( a při koupi tam nebyly; majitel měl nejspíš, aspoň to tak vypadalo- garážováno) Citovat
mirekcafa Vloženo Úterý v 06:59 Vloženo Úterý v 06:59 (editace) Mě se osvědčilo, obroušení, odrezovač, tmel, obroušení a místo laku folie, tady by stačilo natáhnout pásek bílé folie jen na ten spodek od lišty dolů. Pod opravený lak se vlhkost znovu dostane. Editováno: Úterý v 07:02, autor: mirekcafa Citovat
kartarhk Vloženo Úterý v 07:58 Vloženo Úterý v 07:58 Ty rohy dveří reznou, protože je v minulosti někdo o něco opřel (chodník, zeď, trávník apod.) Citovat
fanynka7 Vloženo Úterý v 11:16 Autor Vloženo Úterý v 11:16 (editace) před 4 hodinami, mirekcafa napsal: Mě se osvědčilo, obroušení, odrezovač, tmel, obroušení a místo laku folie, tady by stačilo natáhnout pásek bílé folie jen na ten spodek od lišty dolů. Pod opravený lak se vlhkost znovu dostane. Díky moc za radu a pro mne dosud nové neznámé řešení (i když nějaké stříbrné pásky jsem na stříbrných autech viděla, netušila, že to může takto fungovat. Editováno: Úterý v 11:20, autor: fanynka7 Citovat
mirekcafa Vloženo Úterý v 11:33 Vloženo Úterý v 11:33 (editace) žádné stříbrné pásky, použít wrap foliii.. Třeba tady : https://www.carbon-vinyl.cz/bila-leskla-folie-carlike/ Editováno: Úterý v 11:34, autor: mirekcafa Citovat
MIgráček Vloženo Úterý v 18:51 Vloženo Úterý v 18:51 před 10 hodinami, kartarhk napsal: Ty rohy dveří reznou, protože je v minulosti někdo o něco opřel (chodník, zeď, trávník apod.) Nechci sejčkovat, ale když vidím tu rez pod klikou, tak to tipuju, že auto šlo do svodidel nebo podobně a bylo to halabala opravený. Každopádně bych zvážil, jak dlouho má auto ještě sloužit a případně sehnal jiné dveře, tohle už nikdo nezastaví, jen zpomalí. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.