Publikováno Srpen 17Srp 17 Nenašel jste někdo uspokojivé řešení tohoto problému? Bez slunečních brýlí s polarizačním filtrem jsem v létě ztracený, ale s nimi zase nevidím na HUD, na který jsem si krásně zvykl. Zoufale hledám nějaké nápady 🤔 Upraveno Srpen 17Srp 17 od libor12
Srpen 18Srp 18 Autor Taky to tak vidím, ale doufal jsem trošku v to, že třeba existují nějaké s pootočenou polarizací.
Srpen 18Srp 18 To by pak nebyly polarizační, které musí filtrovat vertikální světlo (tvořící nechtěné odrazy). Ale jsou brýle, které nemají tak silnou polarizaci a zachovávají trochu průchodnost. Některá skla Oakley to mají, protože 100% polarizace odstraňující odlesky může zhoršovat orientaci. Mozek je zvyklý, že některé věci se lesknou...
Srpen 19Srp 19 Je to tak. Pri rovnem sedeni je HUD videt uplne slabe a sila podsvitu na to nema vliv. Naklonit hlavu trosku doleva a HUD zmizi uplne. Naklonit doprava a je videt uplne v pohode.Opravdu bude zalezet i na brylich, ze nektere budou lepsi, ze nemaji tak silnou polarizaci.
Srpen 19Srp 19 Dá se to snadno vyzkoušet. Na prodejnách mají polarizační test, nebo na monitoru PC/NB to je vidět, jak moc zčerná. Mobily už dneska s brýlemi počítají, takže kolikrát neztmavnou ani při pohledu v úhlu. Nejsilnější polarizaci mám u Ray Ban, tam mizí opravdu všechny odlesky a monitor je zcela černý.
Srpen 19Srp 19 U mobilu to nevadi, protoze to jsou prevazne AMOLED displeje, tam se to neprojevuje. Problem je u TFT displeju.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.