brunoos Vloženo 4. Únor 2007 Sdílet Vloženo 4. Únor 2007 Ve firmě chceme v letě postavit kompletně novou síť včetně serveru, kabelaže atd..., vše mít v recích (jak server tak i disky). Nechali jsme si udělat nabídky od par firem a ty se zasadně liší vě věci připojení diskového raid pole do sítě. Ja v tom nejsem žaden expert tak tu jenom to popišu jak jsem to pochopil já. 1. možnost: Přístup na disky je klasicky přes server (data tečou přes server) 2. možnost: Disky jsou přímo připojené do sítě a server je pouze ovláda - tak nějak jsem to pochopil - 2 možnost je asi 2x dražší (bavime se o cenach do 150000kč) A ma otázka zní: je ta druhá možnost o tolik rychlejší že se to vyplatí (bavíme li ce o 1Gb lince - nebo 2x1Gb). Jake to ma výhody a nevýhody. Anebo se zeptam jinak - je mi schopen někdo popsat nějake rozdíly mezi ruznymi možnostmi propojení serveru s disky atd. dík za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host MichalF Vloženo 4. Únor 2007 Sdílet Vloženo 4. Únor 2007 (editace) Ve firmě chceme v letě postavit kompletně novou síť včetně serveru, kabelaže atd..., vše mít v recích (jak server tak i disky). Nechali jsme si udělat nabídky od par firem a ty se zasadně liší vě věci připojení diskového raid pole do sítě. Ja v tom nejsem žaden expert tak tu jenom to popišu jak jsem to pochopil já.1. možnost: Přístup na disky je klasicky přes server (data tečou přes server) 2. možnost: Disky jsou přímo připojené do sítě a server je pouze ovláda - tak nějak jsem to pochopil - 2 možnost je asi 2x dražší (bavime se o cenach do 150000kč) A ma otázka zní: je ta druhá možnost o tolik rychlejší že se to vyplatí (bavíme li ce o 1Gb lince - nebo 2x1Gb). Jake to ma výhody a nevýhody. Anebo se zeptam jinak - je mi schopen někdo popsat nějake rozdíly mezi ruznymi možnostmi propojení serveru s disky atd. dík za rady Nechces me taky poptat ?? Ze bych Ti poslal nabidecku ;-) Pripadne odkud si ? Jinak k dotazum : Hodne strucne receny a tezko posouditelny. Nenapsal si nam jake pole jestli je to RAID 1 nebo 10 nebo 5 a porovnat to s tim co by melo byt externe pripojene nekde na sit, kteremu se rika NAS ( Network attached storage ). A k te otazce 1*1GB nebo 2*1Gb (tzn pravdepodobne v tzv trunku) - tady zalezi hrozne moc na jake aplikace to budete pouzivat a jak moc velike datove objemy tam potecou. Opet se to neda rict uplne bez dalsich informaci a pokud Vam nejaka firma takovou nabidku dela, mela by si nejdriv zjistit na co to mate a pak zbytecne nedavat neco co je jak si sam rekl dvakrat drazsi. Editováno: 4. Únor 2007, autor: MichalF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 4. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Únor 2007 dík za rady Nechces me taky poptat ?? Ze bych Ti poslal nabidecku ;-) Pripadne odkud si ? Jinak k dotazum : Hodne strucne receny a tezko posouditelny. Nenapsal si nam jake pole jestli je to RAID 1 nebo 10 nebo 5 a porovnat to s tim co by melo byt externe pripojene nekde na sit, kteremu se rika NAS ( Network attached storage ). A k te otazce 1*1GB nebo 2*1Gb (tzn pravdepodobne v tzv trunku) - tady zalezi hrozne moc na jake aplikace to budete pouzivat a jak moc velike datove objemy tam potecou. Opet se to neda rict uplne bez dalsich informaci a pokud Vam nejaka firma takovou nabidku dela, mela by si nejdriv zjistit na co to mate a pak zbytecne nedavat neco co je jak si sam rekl dvakrat drazsi. Místo: okolí ostravy (a jablonec nad nisou je trochu z ruky) doplnění: Raid 1 nebo 10 nebo 5 - momentalně těžko říct externě připojené na síť: klasický počitače, tiskarny, nevim co dál - ale takova ta klasika aplikace: jsme vyvojová a výrobní firma (cca 50PC) - vývoj => načítání spousty dat (zapis není až tak velký), výroba => načitaní menšiho počtu dat, celá firma => informační systém (čtení a zapis spousta dat) - spiš de pak asi o to že je normální že 5 PC najednou načítá ze servru kolem 500MB kde jsou soubory od 0,5MB do 3 MB - pak že na serveru běži informační system do kterého je nonstop přihlašeno kolem 30 PC a aktině pracuji Kdyby tady byl někdo z okoli Ostravy tak se určo domluvime Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host MichalF Vloženo 4. Únor 2007 Sdílet Vloženo 4. Únor 2007 Tak Ostrava je opravdu trosku z ruky, jinak my ale delame prevazne Prahu, viz. reference http://www.cns.eu Jinak pokud mate takhle velkem mnozstvi stanic a tak velke naroky na sit a diskove pole tak mi pride investice 150tis pokud chcete novou LAN i server se storage jako celkem hodne mala investice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.