Přejít na obsah

Aretace loketní opěrky

Host Potvora

Doporučené příspěvky

Host Potvora

Po delší době mám opět jeden dotaz: v autě mám originální loketní opěrku. Už v době, kdy jsem auto jako předváděcí před 4 lety koupil, jsem měl s loketkou problém - nedržela nastavenou polohu. Projevuje se tak, že ačkoliv ji nastavím do libovolné polohy (ve které by se měla zaaretovat, dokud nezmáčknu uvolňovací tlačítko na přední straně), když se o ni pokusím opřít, sjede až dolů. Ale ne vždy - občas (jeden ze 100 pokusů zhruba) drží a bez tlačítka se jí dolů nechce.

Protože utekly od té doby čtyři roky, rozhodl jsem se to jednou provždy vyřešit. Včera jsme se ji snažili rozebrat a zjistit, proč nedokáže udržet polohu. Vyndali jsme dvě hvězdičky ze dna, dva křížáky z boků, ale vnitřní "filc" jsme z té vnější kostry dostat nedokázali (anebo se příliš báli zabrat). Celou loketku jsme vyndali a hodili do svěráku, ať k ní máme lepší přísup, ale nepomohlo to.

Měl jste někdy někdo podobný problém? Podařilo se vám někomu loketku rozebrat? Víte, jak funguje aretační mechanismus? Mám podrzření, že zobáček, který má zapadat do zubů (pozic), nejspíše trochu drhne, nebo se nevysunuje v plném rozsahu.

Díky za každý nápad či podnět!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdar,tak já řešil u loketky ulomený pant(předchozí majitel)!vlastně postup je jak píšeš!ze dna vymonutješ dva torxy,dále u pantů jsou 2 křížáky,no a pak asi u prostřed vezmeš plochým šroubovákem a zapáčíš,jsou tam takový zobáčky dokola ale jsou malé a neměli by se ulomit,ale raději opatrně!vem to od prostřed z jedné a pak z druhé strany a jakoby spíš od zadu jí zvedej a pak to jde už samo!zespod toho kastlíku je vodící plíšek který bude špatně nasazený a vyjíždí vzadu s tý plohy.pozor taky na ten čudlík vpředu je tam navolno jen v pružinkách at to nestratíš!budeš si s tím muset pohrát párkrát ti to ještě nebude fachčit než najdeš správnou polohu.nechce se mi to jít rozebírat abych udělal foto dokumentaci tak jí prosím udělej a dej to sem.díky a hodně zdaru.

NENÍ TO SLOŽITÉ JEN TO CHCE CIT A ODVAHU!!!

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=18516

Editováno: , autor: octaviaman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...