jirkaK Vloženo 9. Únor 2007 Sdílet Vloženo 9. Únor 2007 po zkušenostech s minulýma Octama I jsem čekal, jestli mi začnou vibrovat brzdy, protože jsou křivý nebo blbě najetý kotouče nebo že se rychle sjedou desky. Skutečnost je celkem překvapivá. Po cca 85 000 km jsou kotouče krásně hladký, na okrajích malá hranka, signalizující celkem zanedbatelný opotřebení. Destičky odhaduju, že jsou tak na půlce. Auto brzdí krásně plynule, nic se ani při prudkým brždění neklepe. Podotýkám, že při rychlostech, jakýma jezdím, by se dal očekávat naprostý opak. Takže můj postřeh je v tomhle, díky bohu, zcela pozitivní. Co ostatní ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 9. Únor 2007 Sdílet Vloženo 9. Únor 2007 už jsem to tu někde psal, ale první sada předních kotoučů mi byla na záruku měněná v 17tis km. jenže z mojí vlastní blbosti, protože jednou jsem zkoušel brzdovýho asistenta ze zhruba 170km/h a po druhý brzdil dost na krev z 200km/h na 60km/h a to prostě nevydržely. od tý doby jsou kotouče v cajku(ne proto, ze bych se bal brzdit, brzdim jak potřebuju, takže občas dost), desticky mi měnily v 60tiskm, s tim, že od těch 17tis km byly nový. takze vydržely nějakých 43tis km, ale tvrdili mi v servisu, ze je mění víceméně preventivně, protože do těch 90tis km už by s největší pravděpodobností nevydržely. takže s tou životností destiček je to podle mě tak 60-70tis km a myslim, ze jsou lidi, kterým by vydržely i přes 100tis km. ted jde o to, jestli třeba časem neztrácí nějaký vlastnosti. a taky čekám, kdo se sem zas vsere a bude psát cosi o aroganci a blbostech, jak je tady poslední dobou zvykem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 9. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2007 ani nevím, jestli ty desky mají signalizaci opotřebení,ale myslím, že jsem tam žádnej kablík neviděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 9. Únor 2007 Sdílet Vloženo 9. Únor 2007 myslim, ze maji, mam pocit, ze se mi obcas pri zhaveni rozsviti i kontrolka brzd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 tak co ty brzdy ? Měnil to už někdo z důvodu normálního opotřebení ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nexus Vloženo 11. Únor 2007 Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 já jsem teď nechával měnit na OII zadní destičky, který byly po 40 000 km sjetý uplně na šrot, zatímco přední byly v pohodě, nějak nechápu jak se molhi zadní opotřebit rychlejš než přední Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 12. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 tak mi to nedalo a ty destičky jsem změřil : předek 8 mm, zadek 7 mm To je dost dobrý na ty kilometry, ne ? Jen nevím, jestli je to tak dobrej materiál nebo řidič. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 brzdíš vubec někdy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 12. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 vždycky do poslední chvíle přemejšlím, jestli je to vůbec třeba a nakonec si řeknu ááále, se.u na to a přidám radši plyn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nexus Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 vždycky do poslední chvíle přemejšlím, jestli je to vůbec třeba a nakonec si řeknu ááále, se.u na to a přidám radši plyn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 no ja si to právě myslel, tobě vydrží desky 300tis km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Ja som životnosť bzdových doštičiek na Fabii už nemal možnosť prakticky vyskúšať, ale u predku som si počítal podľa úbytku na obložení a na kotúči ich predpokladanú životnosť a vychádzalo mi to na cca 200kkm. Zadné obloženie 160kkm, kotúč 270 kkm. To potom na mňa asi platí to isté, čo napísal Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirko66 Vloženo 17. Duben 2007 Sdílet Vloženo 17. Duben 2007 po 86tis km mi zacala svietit kontrolka opotrebenia brzd, tak som skocil do servisu vymenit predne platnicky. Jeden kotuc bol prezhaveny-vykriveny, tak som dal vymenit aj kotuce (pri prudsom brzdeni uz zacinalo jemne triast volantom). Vzadu bolo este vsetko OK. Jazdim relativne slusne, ale dost casto horsky teren a tak obcas dostanu brzdy zabrat. kotuc brzdovy predny 288x22 2ks po 1980,-SK, platnicky predne so signalizaciou sada 2127,-SK. Spolu s nejakym cistiacim prostriedkom 6267,-SK bez DPH a prace... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 20. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. Duben 2007 je potřeba se vyvarovat intenzivnímu brždění "na krev", kdy trpí nejen destičky, ale hlavně se pálí i kotouče. Já když to není úplně nutný, tak jen lehce opakovaně přibržduju. Jak je vidět, je to na životnosti brzd znát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 20. Duben 2007 Sdílet Vloženo 20. Duben 2007 jj, ty kotouče moc nevydrží, už mám druhý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman5a9 Vloženo 20. Duben 2007 Sdílet Vloženo 20. Duben 2007 Já mám na mojí nalítnuto něco k 90.000km a ještě mám vše původní,desky i kotouče,ale jezdím hodně samí dálnice,tak to taky udělá hodně,na OI se mi poprvé rozvítila kontrolka opotřebení brzd ve 105.000km,tak jsem je hned vyplašeně měnil a když jsem to vyndal tak tam ještě něco málo bylo. Hlavně jsem rád že už dělaj jiný kotouče,na mojí OI tam mi je poprvé měnily na záruku v 50.000km protože mi při brždění volant málem urval ruce,pak jsem je ještě asi měnil 2x co jsem to měl, byli asi moc měkký,po pár km už se vydíraly a na krajích se dělaly ty rantly,což ted na OII jsou naprosto v pohodě ty jsou jak když mám na tom pár tisíc km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 21. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2007 to s kotoučema na OI je fakt. Ty nevydržely vůbec nic a bři brždění jsem myslel, že držím v ruce sbíječku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speeder Vloženo 21. Duben 2007 Sdílet Vloženo 21. Duben 2007 to s kotoučema na OI je fakt. Ty nevydržely vůbec nic a bři brždění jsem myslel, že držím v ruce sbíječku. mne teraz pri 60t km vymenili predné brzdové doštičky, ale kotúče sú v úplnom poriadku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 21. Duben 2007 Sdílet Vloženo 21. Duben 2007 záleží, co všechno jsi s těma brzdama už zažil, mě ani ty kotouče na OII neprijdou jako žádnej zázrak, při každým prudkým brždění se uplně modlim, aby se nezkroutili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 22. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 to já se zase modlím, aby to zastavilo. Při takovým brždění teda nic moc účinnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 fakt? tak to nechapu, brzdy v OII co do ucinnosti mi prijdou naprosto supr, ve srovnani s audinou mi prijdou lepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 22. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 při brždění z velký rychlosti mi to tak občas přijde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harley1006 Vloženo 29. Duben 2007 Sdílet Vloženo 29. Duben 2007 Tak jak jsem jiz nekolikrat psal tak 90 % mam na nemeckych dalnicich.Najeto cca 45000km a posledni 2000km mi to pri prudsim brzdeni strasne cuka s volantem takove vibrace,ale ne pokazde, jen nekdy, kdyz je ale krize a fakt se na to dupne tak to nevybruje, pouze pri tahlejsim brzdeni.... Kotouce nebo desky ????????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 29. Duben 2007 Sdílet Vloženo 29. Duben 2007 Tak jak jsem jiz nekolikrat psal tak 90 % mam na nemeckych dalnicich.Najeto cca 45000km a posledni 2000km mi to pri prudsim brzdeni strasne cuka s volantem takove vibrace,ale ne pokazde, jen nekdy, kdyz je ale krize a fakt se na to dupne tak to nevybruje, pouze pri tahlejsim brzdeni.... Kotouce nebo desky ????????? Nemůžeš mít ještě po té nehodě něco třeba s ráfkem..závažíčko nebo tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 29. Duben 2007 Sdílet Vloženo 29. Duben 2007 sázim na kotouče Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.