astrana Vloženo 20. Únor 2007 Sdílet Vloženo 20. Únor 2007 Hoj pánové. S blížícím se létem a s ním spojené dovolené přemýšlím o rakvičce na moje zlatíčko, poněvadž v kufru se roztahuje audio Nevíte o kolik mě tak stoupne spotřeba? Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grygy Vloženo 20. Únor 2007 Sdílet Vloženo 20. Únor 2007 Me u Thule Vision vrostla asi o 0.5l.Horsi je ten hluk nad 140km/h.Ale hlavni problem asi je v tom, ze je dlouha na to male pudlo.TAdy tom auti jsem ji neslysel vubec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobb77 Vloženo 21. Únor 2007 Sdílet Vloženo 21. Únor 2007 Fabia 1,4/50kw,rakev na střeše naplměná jak to šlo,2 dospělí+ 2 děti ( všichni normál postava), v kufru 2xkartón limo,cesta MB-Štůrovo(SK),95%dálnice,rychlost max 120(dle návodu od rakve),převážně na tempomat = spotřeba dle počítače 6,3l/100km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nik Vloženo 23. Únor 2007 Sdílet Vloženo 23. Únor 2007 Jel jsem s boxem Chorvatsko - celkem 2300km , rychlost do 120, 2 dospělí + 2děti (nákladu jak na 2 měsíce do Himalájí - vysvětlete manželce, že toho půlku nepotřebujete) a průměr byl 6,5l. Myslím, že ten zanedbatelný nárůst spotřeby není třeba řešit. combi 1,2 47kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUGAS Vloženo 25. Únor 2007 Sdílet Vloženo 25. Únor 2007 Nevím jak rakev, ale loni jsem najel okolo 1500km s kolem na střeše, a nárůst spotřeby byl zanedbatelný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka3 Vloženo 25. Únor 2007 Sdílet Vloženo 25. Únor 2007 Jezdím s ní do 3vajcu,rychlost do 160,plnej kufr,tři lidi a spotřeba vzroste o pár deci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MUSA Vloženo 25. Únor 2007 Sdílet Vloženo 25. Únor 2007 jak s kolama(3) , tak i s rakví max. se zvedla spotřeba o 1/2 litru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sinius Vloženo 27. Únor 2007 Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 můžu potvrdit že na tý Zafiře to je fakt v poho a jde stím bez problému uhánět 160 a nijak výrazně neřve. s tou fábkou bych měl obavu, že to bude fakt až moc hlučný.............na zafiře nám spotřeba vzrostla o cca 1/4litru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pali1818 Vloženo 23. Březen 2007 Sdílet Vloženo 23. Březen 2007 Pokiaľ pôjdeš rozumnými rýchosťami, tak nárast spotreby je skutočne minimálny. Do +0,5 litra sa zmestíš v pohode. Max. doporučená rýchlosť s boxom býva väčšinou 130 km/h, ale v pohode to vydrží aj 150 (pri normovaní rýchlosti sa uvažuje s nepriaznivými podmienkami, napr. protivietor). Ja však rýchlejšie ako 100-110 nechodím - veď načo, spotreba ide potom exponeniálne hore (aj bez boxu) a idem predsa na dovolenku, nie na dostihy... Na krátku Fabiu by som doporučil box široký na celú šírku strechy a zároveň krátky (nie ten úplne najkrtaší, ale akýsi 2/3-ový). Zmestíš tam pomaly celý byt a zároveň nebudeš nadávať, keď si švacneš hlavu do pootvorených kufrových dverí, ktoré si kvôli prečnievajúcemu dlhému boxu neotvoril úplne hore. Čo sa týka značky - osobne by som išiel jedine do Thule, resp. určite nie hypermarket. Kvalita a bezpečnosť by mala byť prvoradá... A určite si vyber taký box, ktorý sa dá otvárať z oboch strán!!! Sám som mal kedysi Thue Liberty, ktorý sa otváral len z jednej strany a bol som spokojný. Teraz však mám Thuel Nordkapp, otvára sa z oboch strán a musím povedať, že sa sám sebe čudujem, ako mi mohlo kedysi stačiť jednostranné otváranie. Ten komfort pri hľadaní vecí vo vnútri je na nezaplatenie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pali1818 Vloženo 23. Březen 2007 Sdílet Vloženo 23. Březen 2007 foto zboku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pali1818 Vloženo 23. Březen 2007 Sdílet Vloženo 23. Březen 2007 a ešte otvorený... (a plný bordelu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vozbrouk Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Ahoj Pali1818, prosím tě chci se zeptat, zda něčemu nevadí, když rakev o tolik přečuhuje přes přední sklo, jak to máš na fotce? Zda to není horší kvůli viditelnosti nebo se nebojíš že se rakev zklátí. Dík za odepsání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hupy Frud Vloženo 10. Březen 2009 Sdílet Vloženo 10. Březen 2009 Cca dvoumetrová rakev by měla být uchycena přibližně v první a druhé třetině, převis max 80cm. Spotřeba se při rozumné jízdě zvýši nepatrně, méně než půl l/100km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.