Přejít na obsah

Lipsko

Luke288

Doporučené příspěvky

no já zas dělám 19.4. kapitánský zkoušky a měl bych se učit, protože je to pakárna a neumím to. Tak ještě nevím, čemu dám přednost.

To delas kapitansky zkousky na lod nebo na letadlo??? resp nevim jestli jdou delat i na neco jinyho??

Jinak Kdo tam bude v patek 20 tak se mozna uvidime :) budeme takova velka skupina hrozne kricicih cechu (neco jako : HELE MARUUUUUUUUS) s rizkama v ruce :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já zas dělám 19.4. kapitánský zkoušky a měl bych se učit, protože je to pakárna a neumím to. Tak ještě nevím, čemu dám přednost.

na malé plavidlo? to mam za sebou a byla to slušná pakárna. já byl uplně hotovej z těch značek a pak druhy mraků...

Odkaz ke komentáři

to mam taky bez omezeni a dělal jsem si i plachetnici s tim, ze se jeste chystam do chorvatska na rozsiření i na širý moře, abych neměl to trapný omezení 3/4 míle od břehu nebo kolik to je

nevím, jak se to dělá v HR, ale u nás se to na volný moře dělá na Ministerstvu dopravy, což je superpakárna nejvyššího řádu. Navíc musíš znát anglicky, což asi pro většinu z nás problém není, ale mít i zkoušky radiooperátora. Jak znám Chorvaty, u nich se to určitě dá udělat nějakým švindlem.

Odkaz ke komentáři

no on vubec celej systém dělání papírů na lodě u nás je na hlavu postavenej. například já mám papíry na motorák bez omezení výkonu a plachetnici. plachetnici jsem v životě nekormidloval, motorák jsem řídil 2x při praktický zkoušce a to byl výletní člun pro turisty.

rozšíření na širý moře je přesně o tom jak píšeš. angličtina by nebyl problém, ale radiooperátor je pakárna a hlavně co nám tak ten chlapík jak nás školil říkal, tak to je těžký i pro absolventy Fakulty elektrotechniky ČVUT. jako já si prostě vysílačku sám neopravim a stejně se nikdy na širej oceán nevydám. proto si to s tatíkem rozšíříme v HR, tam jedeš na tejden na lod no a pak se to nějak zfixluje. všeobecně se to ví, takže se může stát, že tyhle HR papíry někde neuznaj, ale to neřešim, když už lod, tak jedine v HR. jinak to jde zařídit i tak, že přineseš fotku, prachy a počkáš na průkaz...

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

tady jde o to, že ten Mezinárodní průkaz je jen do vzdálenosti 0,75 námořní míle od pevniny. Protože pevninou je myšlen i ostrov, můžeš se s lodí pohybovat např. mezi ostrovama, který jsou necelý 3 km od sebe. A to je na moři hrozně málo. Z popřeží na Hvar, kam bych se potřeboval dostat, je to např. cca 9 km. Každej to tam sice mastí hlava nehlava, ale nedej bože, aby se stal nějakej průser.

Jo jinak jsem ve čtvrtek udělal ty zkoušky. Je to test, 63 otázek za 55 minut a 9 povolených chyb. Tak jsem to tam namrskal za 9 minut s jednou chybou. Zvedám se od stolu a komisař na mně, kam prej jdu. Povídám domů. Nebýt toho, že jsem seděl metr od něj, tak mě určitě podezíral, že jsem to nějak opsal nebo zfixloval. No někdo musel bejt nejlepší. :t

Apropo, tohle téma je o Lipsku, žejo, tak byl tam vůbec někdo ? Já jsem to díky tý námořnický pakárně nezvládnul.

Editováno: , autor: jirkaK
Odkaz ke komentáři

tady jde o to, že ten Mezinárodní průkaz je jen do vzdálenosti 0,75 námořní míle od pevniny. Protože pevninou je myšlen i ostrov, můžeš se s lodí pohybovat např. mezi ostrovama, který jsou necelý 3 km od sebe. A to je na moři hrozně málo. Z popřeží na Hvar, kam bych se potřeboval dostat, je to např. cca 9 km. Každej to tam sice mastí hlava nehlava, ale nedej bože, aby se stal nějakej průser.

Jo jinak jsem ve čtvrtek udělal ty zkoušky. Je to test, 63 otázek za 55 minut a 9 povolených chyb. Tak jsem to tam namrskal za 9 minut s jednou chybou. Zvedám se od stolu a komisař na mně, kam prej jdu. Povídám domů. Nebýt toho, že jsem seděl metr od něj, tak mě určitě podezíral, že jsem to nějak opsal nebo zfixloval. No někdo musel bejt nejlepší. :t

Apropo, tohle téma je o Lipsku, žejo, tak byl tam vůbec někdo ? Já jsem to díky tý námořnický pakárně nezvládnul.

Tak to gratuluju :palec2::palec2::palec2:

Já v Lipsku nebyl,nakonec jsem taky musel řešit něco jiného, ale kolega z práce si to pochvaloval..

Editováno: , autor: Jirik.DC
Odkaz ke komentáři

Byl jsem a naprosta spokojenost, az na to, ze kdyz jsme vyjizdeli z arealu, tak BMW nevytocilo odbocku, kterou rezal pres 3 pruhy na hlavni, ze ktery jel a sejmul auto stojici na cervenou za nama :X. - takze stesti.

Jinak se mi to moc libilo, byl jsem tam od otevreni a moc me potesila expozice Skodovky, ktera byla na jednicku!

Taky me pobavilo, ze jsem si posedel v nejruznejsich BMW, Mercedesech, Phaetonu, apod. a Ladu meli zamcenou :D.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...