Přejít na obsah

Xenonové výbojky 6000K

profor

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Neviem ci niekto uz daval:

svetelny tok xenonov:

5000K cca 3200 lm co je cca 3x viac ako bezna halogenka

600K cca 2800 lm

8000K cca 2550 lm

10000K cca 2200 lm

12000 cca 2100 lm

Inak profor, co stoji nastavenie svetlometov v servise? Rozmyslamnad neorigo HID xenonami 4300-5000K na Roomstra. Je to jednoducha montaz? netreba nic robit s ovladacmi ci softwareovo upravovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za upresnenie, akurat 3200lm majú 4300K, 5000K som ani nevidel ešte :)

Na časť otázky som Ti odpovedal v sekcii Elektrika, inak nič nemusiš nastavovať, roomster tak ako fabia ma mechanicky spinač takže nenastavuješ softwarovo nič.

Pokial si mal dobre nastavene svetla čo aj máš keď je auto nové, do servisu nemusíš :)

Inak mna to stalo asi 200Sk

Neviem ci niekto uz daval:

svetelny tok xenonov:

5000K cca 3200 lm co je cca 3x viac ako bezna halogenka

6000K cca 2800 lm

8000K cca 2550 lm

10000K cca 2200 lm

12000 cca 2100 lm

Inak profor, co stoji nastavenie svetlometov v servise? Rozmyslamnad neorigo HID xenonami 4300-5000K na Roomstra. Je to jednoducha montaz? netreba nic robit s ovladacmi ci softwareovo upravovat?

Odkaz ke komentáři

Diky profor za radu. Inak da sa to vymenit bez odmontovania svetla z karoserie? Alebo odporucas vybrat cely svetlomet a tak montovat. Potom ak ho dam nazad, ostane tak isto nastavene ako bolo pred tym? Alebo sa odporuca pred vymontovanim ho prestavit do nejakej "nulovej" polohy (napriklad ze vo vnutri nastavim na -.

Inak s tymi Kelvinami je to velmi zaujimave. medzi 3000 - 5000K je velmi minimalny rozdiel vo svetelnom toku. Preto som tam napisal cca 3200 lm. niekto udava tento tok aj pri 3000K.

Ja som uz videl predavat 5000K xenony.

Osobne rozmyslam bud 4300 alebo 5000K. Tam velky rozdiel asi nebude.

Editováno: , autor: RomanKo
Odkaz ke komentáři

Priznam sa ze ani ja...teda kukal som nan ale len takym tym amaterskym pohladom. V navode na obsluhu to vyzera dost jednoduch, no v skutocnosti to bude asi viac nehostinne prostredie v tom motorovom priestore. :) Zajtra otvorim kapotu a skusim pozriet. Pozriem aj DP ci tam nebude nejaky help. Ziarovku som zatial nemenil ziadnu...ved mam auto len 4 mesiace...nestras. :)

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...
  • o 8 měsíců později...

Ahojte.

Potrebujem poradit.

Kupil som Xenon H1 do dialkovych svetlometov. (Octavia II)

Mam tam origo Xenon - tlmenne.

Musel sol tam kupit aj medzikus, lebo my blikali.

Ale nie som spokojny, neviem ci funguju dobre. Skusenost mam zatial takuto: ak zapinam dialkove, tak akoby svietili 2x silnejsie a pekna do modra, ale to je iba sekunda. Potom zoslabnu a zacnu zosilniet tak pekne do biela ale potom mam pocit akoby presly dozlta, alebo akoby zoslabli.

Su to japonské HID.

Origo Xenon mi toto nerobi.

Uz som ich chcel reklamovat. Prosim poradte my ako dalej. :help: :help: :help:

Odkaz ke komentáři

Neviem najsť tu stránku kde to bolo pekne popisane...

D2S sa nepoužíva na autách s bixenonmi, teda takými ktoré majú len šošovku a nie žiadne halogenové dialky, ako má napr staršie BMW3 alebo superb kde ked zablikáš ked nesvietia xenony blikáš len halogénmi.

Je to tým že tá výbojka, ako by osm to napísal, sa horšie kontroluje pretože nemá vn trafo na sebe ale v ballaste a ked napr zapneš xenon D2S a vypneš a hneď znova zapneš, mení farby. Tá výbojka potrebuje väčší čas na zotavenie ako D1 systém. Po horení totiž sú v priestore v plynnom skupenstve soli ortute a iných kovov ktoré pokial sa neochladia a neusadia následný vn výboj (cca 22kV) cez ne spôsobí to sfarbenie. Ak sú uložené na banke, výboj prebehne len v xenonovom plyne a ked sa vnútro ohreje, soli sa zmenia na plynne a horia tie potom.

Ak máš D1S, ktorá má VN štartér na sebe, je to tá kocka, tak tam ballast vie v akom stave tá výbojka je a vie upraviť výboj a prúd tak aby to horenie bolo skoro stále konštantné , preto je po zapálení a vypnutí a znovu zapálení farba svetla rovnaká.

Inak to sfarbenie som si všimol že u 6000K výbojiek čo som mal nebolo také, ale kto vie čo tí šikmáči do tej banky ešte dali :D

Je samo možné že v závislosti od počasia sa ti to zdá iné, chcelo by to proti stene skúšať :D

Ale, málo pravdepodobné že by ti kolísalo napätie na výstiupe meniča pre výbojku, to by ti nesvietila vôbec a menič by sa zastavil.

Ale, ten prvotný silnejší záblesk je práve to čo som popisoval, VN oblúk v xenone a v zápätí nejakú dobu trvá kým sa vnútro banky ohreje natolko že sa začnú odparovať tie soli kovov :D

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...