casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Kdyz bych koupil ten menic a dal ho pod to sedadlo (viz. foto Diamant) jakou pak mam koupit tu zasuvku do jumbo boxu? Jak to mam propojit? Myslim ze na kazdem menici je spinac, takze by asi musel byt porad zapnutej, protoze k nemu by asi nebyl pristup! Taky nevim jak vyresit aby nedochazelo k prehrati atd. Spínač by mohl být pořád zapnutý a vedle nově vytažené zásuvky by mohl být další spínač, který by byl předřazený - byl by rovnou na přívodních drátech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 10. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Kdyz bych koupil ten menic a dal ho pod to sedadlo (viz. foto Diamant) jakou pak mam koupit tu zasuvku do jumbo boxu? Jak to mam propojit? Myslim ze na kazdem menici je spinac, takze by asi musel byt porad zapnutej, protoze k nemu by asi nebyl pristup! Taky nevim jak vyresit aby nedochazelo k prehrati atd. Spínač by mohl být pořád zapnutý a vedle nově vytažené zásuvky by mohl být další spínač, který by byl předřazený - byl by rovnou na přívodních drátech. Ale jakou bys tam dal tu zasuvku?? Myslim samotnou zasuvku napojenou na ten menic, dela se vubec neco takoveho? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Kdyz bych koupil ten menic a dal ho pod to sedadlo (viz. foto Diamant) jakou pak mam koupit tu zasuvku do jumbo boxu? Jak to mam propojit? Myslim ze na kazdem menici je spinac, takze by asi musel byt porad zapnutej, protoze k nemu by asi nebyl pristup! Taky nevim jak vyresit aby nedochazelo k prehrati atd. Spínač by mohl být pořád zapnutý a vedle nově vytažené zásuvky by mohl být další spínač, který by byl předřazený - byl by rovnou na přívodních drátech. Ale jakou bys tam dal tu zasuvku?? Myslim samotnou zasuvku napojenou na ten menic, dela se vubec neco takoveho? no já osobně bych šel asi někam do Obi a koupil si nějakou normální zásuvku, co by se mi líbila. Nebo takovou, jaká se dávala na prodlužovačku, když na konci nebyl pes, ale bylo to 1:1. Ona to valstně taková prodlužovačka bude, protože zástrčku píchneč do měniče a vytáhneš jenom zásuvku. Ale v dnešní podnikatelské době se urřitě prodávají i speciální zásuvky do auta... :-)) Podle mě půjde jenom o "dyzajn", o nic víc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 10. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 no já osobně bych šel asi někam do Obi a koupil si nějakou normální zásuvku, co by se mi líbila. Nebo takovou, jaká se dávala na prodlužovačku, když na konci nebyl pes, ale bylo to 1:1. Ona to valstně taková prodlužovačka bude, protože zástrčku píchneč do měniče a vytáhneš jenom zásuvku. Ale v dnešní podnikatelské době se urřitě prodávají i speciální zásuvky do auta... :-)) Podle mě půjde jenom o "dyzajn", o nic víc... Jo presne jde o design a vhodne pouziti (a hlavne aby mela krytku), zkusim vecer zapatrat na internetu jestli najdu neco vhodnyho!! A vedle te zasuvky by teda mohl byt hl. vypinac! Snad najdu vse co by bylo treba... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 no já osobně bych šel asi někam do Obi a koupil si nějakou normální zásuvku, co by se mi líbila. Nebo takovou, jaká se dávala na prodlužovačku, když na konci nebyl pes, ale bylo to 1:1. Ona to valstně taková prodlužovačka bude, protože zástrčku píchneč do měniče a vytáhneš jenom zásuvku. Ale v dnešní podnikatelské době se urřitě prodávají i speciální zásuvky do auta... :-)) Podle mě půjde jenom o "dyzajn", o nic víc... Jo presne jde o design a vhodne pouziti (a hlavne aby mela krytku), zkusim vecer zapatrat na internetu jestli najdu neco vhodnyho!! A vedle te zasuvky by teda mohl byt hl. vypinac! Snad najdu vse co by bylo treba... jo, někde jsem i viděl obrázek, kde by la ta zásuvka vedle vypínač. Jenom to už nemůžu najít... Taky už bych to mohl dotáhnout. Mám měnič hozený pod sedadlem spolujezdce tak, že mi kousek čouhá ven a zapojení do zadního zapalovače... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Fotky sem.. Jinak co zkusit nějaké díly na karavany, tam určitě takové zásuvky budou.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Fotky sem.. Jinak co zkusit nějaké díly na karavany, tam určitě takové zásuvky budou.. Já už ty fotky fakt nenajdu :-( Ale našel jsem zásuvku http://eshop.caravan.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=1307 (blbý je, že nemá díru, asi by se musela vyvrtat) A nebo pak použít malý měnič, který by se mohl vejí skoro všude http://www.ecomputer.cz/good.php?goodId:12...picka-ionizator Nevýhodou je "jenom" 150W. Pokud by někdo potřeboval tak 600W http://www.dobry-obchod.cz/sindex.php?idvy...ail&menu=10 Já osobně mám http://www.agen.cz/produkt/6551/Menic-z-12...r-converter.htm a nestěžuju si... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Já už ty fotky fakt nenajdu :-( Já myslečl hlavně fotky,jak to vypadá v tvém autě.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Já už ty fotky fakt nenajdu :-( Já myslečl hlavně fotky,jak to vypadá v tvém autě.. tak v mém autě je to zatím pod sedačkou spolujezdce. Je to tam zaseknuté tak, vlevo od sedačky kousek trčí celý měnič. Vidět to není a je to funkční. Ale "za dlouhých zimních večerů" bych to taky chtěl udělat nějak esteticky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Já už ty fotky fakt nenajdu :-( Já myslečl hlavně fotky,jak to vypadá v tvém autě.. tak v mém autě je to zatím pod sedačkou spolujezdce. Je to tam zaseknuté tak, vlevo od sedačky kousek trčí celý měnič. Vidět to není a je to funkční. Ale "za dlouhých zimních večerů" bych to taky chtěl udělat nějak esteticky. Napadlo mně,co využít kryt na HF jednotku,která se dává právě pod sedačku spolujezdce.. Záleží ale,jak je to velký.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Napadlo mně,co využít kryt na HF jednotku,která se dává právě pod sedačku spolujezdce.. Záleží ale,jak je to velký.. tak pak by mohl být opačný postup - zjistit, kolik má člověk v autě prostoru a podle toho koupit měnič. Výběr je docela velký... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 10. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Asi to tak udelam, nejdriv vyndam tu sedacku, kouknu kolik je tam mista, aby mi to pak nekde neprecnivalo!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 10. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Jinak ta zasuvka na karavan je presne podle mych predstav, jen ten "nulak" (ci jak se to jmenuje) mi tam chybi!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Asi to tak udelam, nejdriv vyndam tu sedacku, kouknu kolik je tam mista, aby mi to pak nekde neprecnivalo!! vyfoť to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Jinak ta zasuvka na karavan je presne podle mych predstav, jen ten "nulak" (ci jak se to jmenuje) mi tam chybi!! to záleží na tom, co je za tím plastem. Pokud dby tam bylo prázdno, tak jedna dírka vrtačkou by to vyřešila... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 10. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 to záleží na tom, co je za tím plastem. Pokud dby tam bylo prázdno, tak jedna dírka vrtačkou by to vyřešila... To mas pravdu, nevim jestli to mam jit demontovat jeste ted, moc se mi nechce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 to záleží na tom, co je za tím plastem. Pokud dby tam bylo prázdno, tak jedna dírka vrtačkou by to vyřešila... To mas pravdu, nevim jestli to mam jit demontovat jeste ted, moc se mi nechce... všecho špatně, zpátky na stromy. Žádná dírka tam není potřeba. To, co nám tam opticky chybí je kolík a ten není potřeba... Došlo mi to až teď, když jsem dával notebook do elektriky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 10. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 to záleží na tom, co je za tím plastem. Pokud dby tam bylo prázdno, tak jedna dírka vrtačkou by to vyřešila... To mas pravdu, nevim jestli to mam jit demontovat jeste ted, moc se mi nechce... všecho špatně, zpátky na stromy. Žádná dírka tam není potřeba. To, co nám tam opticky chybí je kolík a ten není potřeba... Došlo mi to až teď, když jsem dával notebook do elektriky... Jsme ale hnupi!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Jsme ale hnupi!! jo, když se daří, tak se daří... BTW: zatím mám ten měnič takhle... je vidět pouze od řidiče, jinak ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 10. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Odmontoval jsem sedacku, vyfotil, zmeril...ted to zkusim prikreslit na ty fotky (rozmery)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Odmontoval jsem sedacku, vyfotil, zmeril...ted to zkusim prikreslit na ty fotky (rozmery)... tak ti to nakonec nedalo a pustil jsi se do toho hned? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 10. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Odmontoval jsem sedacku, vyfotil, zmeril...ted to zkusim prikreslit na ty fotky (rozmery)... tak ti to nakonec nedalo a pustil jsi se do toho hned? JOO!!! Pak zkusim jeste najit nejakej vhodnej menic, zasuvku, kabely, vypinac...a to je vsechno!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kingo12 Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Pani neviem ako vase menice ale ten moj ma ochranu proti vybitiu baterky (ale to maju asi vsetky) no a stava sa mi ze pri startovani, ked je v zasuvke nieco tak sa ochrana aktivuje a tym padom odstavy zariadenie vtedy treba bud vypnut/zapnut menic alebo vytiahnut privod stavy do menica. Takze treba myliet aj na toto a treba to pri instalacii osetrit aby bol k tomu pristup. Samozrejme bude sa to dat riesim aj nejakym vypinacom, ale ten bude musiet byt asi celkom velky lebo pri standardnom menici 300W chodi cez tie droty aj 25amperov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casey Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Pani neviem ako vase menice ale ten moj ma ochranu proti vybitiu baterky (ale to maju asi vsetky) no a stava sa mi ze pri startovani, ked je v zasuvke nieco tak sa ochrana aktivuje a tym padom odstavy zariadenie vtedy treba bud vypnut/zapnut menic alebo vytiahnut privod stavy do menica. Takze treba myliet aj na toto a treba to pri instalacii osetrit aby bol k tomu pristup. Samozrejme bude sa to dat riesim aj nejakym vypinacom, ale ten bude musiet byt asi celkom velky lebo pri standardnom menici 300W chodi cez tie droty aj 25amperov. jj, počítáme při instalaci s externím vypínačem na přístupném místě. ale je fakt, že bude lepší to trochu předimenzovat, než naopak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 10. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Tady jsou ty fotky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.