Publikováno Červen 16, 200718 r Zdravím, 29.6. odjíždím na dovolenou do Itálie. Konkrétně Ligurská riviéra městečko Pietra Ligure, které se nachází kousek od Francouzských hranic. Včera poslala cestovka instrukce s popisem nejlepší trasy. Uvádějí cestu přes Rakousko a má být dlouhá 950 km (podle mapy na PC je to 1420 km). Podle navigace TomTom 5, kterou mám naistalovanou na N70 je nejrychlejší a zároveň i nejkratší trasa Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie. Pokud jste někdo trávil dovolenou na Ligurské riviéře dejte vědět kudy jste jeli. Nevím jestli mám plně důvěřovat navigaci, protože jsem s ní jezdil jen v okolí bydliště. Díky za info.....
Červen 19, 200718 r Zdravím, 29.6. odjíždím na dovolenou do Itálie. Konkrétně Ligurská riviéra městečko Pietra Ligure, které se nachází kousek od Francouzských hranic. Včera poslala cestovka instrukce s popisem nejlepší trasy. Uvádějí cestu přes Rakousko a má být dlouhá 950 km (podle mapy na PC je to 1420 km). Podle navigace TomTom 5, kterou mám naistalovanou na N70 je nejrychlejší a zároveň i nejkratší trasa Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie. Pokud jste někdo trávil dovolenou na Ligurské riviéře dejte vědět kudy jste jeli. Nevím jestli mám plně důvěřovat navigaci, protože jsem s ní jezdil jen v okolí bydliště. Díky za info..... musiš zohlednit jestli se bude platit za tunely a podobné srandy, známka ve Švajcuatd, navigace je dobrá, ale nastudovat si mapu není špatné,
Červen 19, 200718 r Zdravím, 29.6. odjíždím na dovolenou do Itálie. Konkrétně Ligurská riviéra městečko Pietra Ligure, které se nachází kousek od Francouzských hranic. Včera poslala cestovka instrukce s popisem nejlepší trasy. Uvádějí cestu přes Rakousko a má být dlouhá 950 km (podle mapy na PC je to 1420 km). Podle navigace TomTom 5, kterou mám naistalovanou na N70 je nejrychlejší a zároveň i nejkratší trasa Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie. Pokud jste někdo trávil dovolenou na Ligurské riviéře dejte vědět kudy jste jeli. Nevím jestli mám plně důvěřovat navigaci, protože jsem s ní jezdil jen v okolí bydliště. Díky za info..... musiš zohlednit jestli se bude platit za tunely a podobné srandy, známka ve Švajcuatd, navigace je dobrá, ale nastudovat si mapu není špatné, osobně doporučuji trasu Praha Munchen Innsbruck Bolzano Trento a dál na jih, cestou platíš jen dálnici v rakousku, itálii a jedno passo Brenner, když by jsi jel přes rakousko dolů směr Villach, tak platíš tunely a ve švajcu taky. Jinak bez klimošky bych to neriskoval, jako je v té reklamě: "a bez klimošky Jaroušku, tak jsem se chtěl zeptata, jestli ...."
Červen 20, 200718 r Autor Klimoška je. Co jsem studoval mapy tak nejlépe vychází cesta Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie. Podle plánu mapy je nejrychlejší a taky by měla být nejkratší. Jede se většinou pořád po dálnici. V HK najedu na dálnici a sjedu z ní prakticky až v Itálii. Jen je naprd, že švýcaři mají jen roční dálniční známky. Ještě prostuduju tu trasu na Munchen, Innsbuck, Bolzano a uvidíme. Jinak díky za rady....
Červen 20, 200718 r Klimoška je. Co jsem studoval mapy tak nejlépe vychází cesta Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie. Podle plánu mapy je nejrychlejší a taky by měla být nejkratší. Jede se většinou pořád po dálnici. V HK najedu na dálnici a sjedu z ní prakticky až v Itálii. Jen je naprd, že švýcaři mají jen roční dálniční známky. Ještě prostuduju tu trasu na Munchen, Innsbuck, Bolzano a uvidíme. Jinak díky za rady.... jezdím z HK stejnou trasu, jeď přes Brenner, pojedeš v kuse?
Červen 20, 200718 r urcite Munchen, Innsbruck a prad dolu pres Brenner do Itálie...nejrychlejší a platí se pouze v Rakousku a pak prujezd Brennerem a v Itálii klasické míto...
Červen 20, 200718 r i ta krajina kolem cesty je lepší, jak cesta na Villach, Německo rovinka, k Insbrucku to začne krásně stoupat k alpám, Brenero Brener je vyhlídková cesta, prostě bomba a pod Bolzánem na Trento krásné údolíčko se sadama
Červen 20, 200718 r hlavne bacha na Mnichov a zname kolony...v breznu kdyz jsem jel do Italie na lyze tak jsem si tam uzil krasnych 50km zacpu a stravil jsem tam skoro 4 hodiny
Červen 20, 200718 r Urcite brenner. Krome okoli Mnichova a par useku v prusmyku lze urdzovat bez problemu velmi vysokou cestovni rychlost. Jen nedoporucuju jet az do janova. Tesne pred nim jsou priserny dalnicni vracecky v useku nelika desitek km. Zaklad je poslouchat navigaci a hlavne neprejet odbocky Upraveno Červen 20, 200718 r od iceman
Červen 20, 200718 r Tesne pred nim jsou priserny dalnicni vracecky v useku nelika desitek km. Zaklad je poslouchat navigaci a hlavne neprejet odbocky taky jsem na ně poprvé koukal jak na zjevení, ale je to zážitek
Červen 20, 200718 r Tesne pred nim jsou priserny dalnicni vracecky v useku nelika desitek km. Zaklad je poslouchat navigaci a hlavne neprejet odbocky taky jsem na ně poprvé koukal jak na zjevení, ale je to zážitek Kdyz je cas tak urcite. Dalsi zajimavy usek je Janov - Monaco. Zajimalo by me, kolik ta dalnice stala, protoze tolik tunelu a mostu to se nejtak nevidi.
Červen 20, 200718 r Autor Tak nevím, na Brenner se sice vyhnu švýcarsku, ale zase pojedu asi tak o 400 km více po itálii. Na kolik tam tak vychází to mýto??
Červen 21, 200718 r Tak nevím, na Brenner se sice vyhnu švýcarsku, ale zase pojedu asi tak o 400 km více po itálii. Na kolik tam tak vychází to mýto?? 1,6-1,8 Kč na km
Červenec 9, 200718 r Autor Tak jsem úspěšně zvládnul cestu do Itálie a zpět. Plně jsem se svěřil navigaci TomTom nainstalované na N70 a dovedla nás bez jediného zaváhání. Cesta nakonec vedla přes Německo, Rakousko, Švýcarsko. V HK jsem najel na dálnici a prakticky z ní sjel až v Itálii v Pietra Ligure. Mimo dálnici se jelo jen pár km v Rakousku a Švýcarsku (asi tak 100 km celkem). Olinka dostala pěkně zabrat, celkem jsem najel za ten týden 2600 Km. Největší záhul byl v Alpách ve Švýcarsku. Hroznej kopec, kde se zatáčky ostře vracely skoro o 180 stupňů. Jel tam přede mnou rakušák s mercedesem a úplně ho utavil chudák (začalo se z toho hulit a skončil). Když jsem to viděl tak jsem se modlil aby se nezačalo takhle hulit z Oliny. Poplatky na dálnici v Itálii jsou celkem únosný. Nejdražší ovšem byla dálnice do Francie, když jsme jeli do Monaca. Byl to úsek 89 km a stálo to 9,90 euro tam a zpátky to samé.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.