Přejít na obsah

nepravidelny chod motoru 1.8T

jar1975

Doporučené příspěvky

S.Octavia, 1.8 turbo, r.v.2000, 170tis km:

Po dovoze z DE som vymenil komplet filtre i naplne (vcetne palivoveho filtra), asi po 500 km som spozoroval nepravidelny chod a klepanie motoru na volnobeh, pri rozbiehani i pri brzdeni motorom. VAG po zresetovani ohlasil chybu v elektroinstalacii, ktoru elektrikar odstranil (podrobnosti neviem, ani ja nemam rad, ked mi niekto cumi ponad rameno na pracu). Nepravidelny chod i klepanie na chvilu polavilo, ale po 2 tyzdnoch (1000 km) bolo nazad. Znovu navsteva, tentokrat to boli nejake tesniace kruzky, majú priemer asi 1 cm a menia sa naraz vsetky (nieco s ventilmi?). Zavady so zapalovacimi cievkami a palivovym cerpadlom mi nepotvrdil, nakolko islo o nepravidelnosti len 2-ho valca i pri zamenenni kablov. Motor slapal naozaj fajn, skoda ze asi po 1000 km je to nazad. Tentokrat som navstivil VistaCar Hodonin, kde VAG nahlasil vadny snimac teploty....dalsia vymena, bez nejakej debaty, preco prave snimac, skratka VAG nahlasil a hotovo :prc: . Dva dni a 50 km v norme, no momentalne pozorujem, ze na volnobeh otacky nezavisle od teploty motoru (podotykam, ze nepravidelne) kolisu od 400-900/min a mam paranoidny pocit, ze sa frekvencia zvysuje. Jeden krat sa stalo, ze zhasol. Pri zatahu nepravidelnosti nepozorujem. Ma niekto este nejaky typ na chyby? Diky, Jaro.

BTW: dost dlho som hladal vsetky mozne varianty vhodne pre rodinny kombik, a pretoze som chcel benzin, volaba padla na udajne najspolahlivejsi motor v O1 teda 1.8T. Ani sa mi nechce verit, ze by bol najspolahlivejsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak dve hodinky surfovania a odpoviem si sam lol

1. zapalovacia cievka

2. škrtiaca klapka

3. hadica od turba k chladičku stlač. vzduchu

4. sviečky

5. váha vzduchu

6. palivové čerpadlo

7. lamba

8. hadica: filter, skrt. klapka

9. snímač plniaceho tlaku

10. snímač otáčok

11. hadica odvetrávania motorového priestoru

12. snímač teploty

Dalsie napady? Ja mam polovicu vylucenych, zbytok skotrolujem v priebehu tyzdna. shade, shade,...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...