Publikováno Srpen 7, 200718 r potřebuji vědět ,jak daleko se může stavět od rozvodu plynu ,který je vedle pozemku . Jsou na to prý nějaké normy ,ale nikde jsem nic nenašel . Děkuji za radu
Srpen 7, 200718 r potřebuji vědět ,jak daleko se může stavět od rozvodu plynu ,který je vedle pozemku . Jsou na to prý nějaké normy ,ale nikde jsem nic nenašel . Děkuji za radu Culdo, dělám do statiky, nikoliv do běžné stavařiny, ale na tvůj dotaz fundovaně odpoví buď: a) místě příslušný stavební úřad/ nebo provozovatel plynové sítě ve vašem místě příslušném kraji K obojímu je však nutné mít Výpis s katastru nemovitostí s jasně určenými parcelními čísly. Úřady by ti měly poskytnout informace o směru vedení (geodety přesně zaměřené umístění), včetně pevných kót od hranic pozemku + průměr trub a info o hloubce uložení...
Srpen 7, 200718 r Autor Díky ,asi jsem to špatně napsal ,vedle pozemku je jak to říc ,bouda kde je plyn . Na pozemku žádné potrubí neni ,ale někdo mi říkal že se dá stavět až 15 metrů od takovéto " budovy".
Srpen 7, 200718 r Díky ,asi jsem to špatně napsal ,vedle pozemku je jak to říc ,bouda kde je plyn . Na pozemku žádné potrubí neni ,ale někdo mi říkal že se dá stavět až 15 metrů od takovéto " budovy". Popiš mi prosím přesně tu "boudu" je to HUP nebo výměníková stanice? Když ti vede plyn po pozemku (přípojka)- středotlak, tak se dá stavět min 1,5m od něho, pokud by to byla výměníková stanice, tak mám pocit, že těch 15m tam je. Zjisti přesně, co to je a sežeň si vyjádření dotčených orgánů - RWE transgas nebo to to je u Vás Před započetím stavby si musíš nechat vytýčit jeho trasu a ke kolaudaci budeš muset mít vyjádření "plynařů", že jsi dodržel předepsaný odstup od jejich vedení, což je potvrzeno zápisem do stavebního deníku nebo v jiné písemně podobě Upraveno Srpen 7, 200718 r od rolbar
Srpen 7, 200718 r Autor díky ,myslím že to je výměníková stanice . dá se u ní aspon postavit garáž ? nebo v okolí 15 metrů nemůže nic být ?
Srpen 7, 200718 r díky ,myslím že to je výměníková stanice . dá se u ní aspon postavit garáž ? nebo v okolí 15 metrů nemůže nic být ? nezmám teď moc dobře nový stavební zákon, ale podle starého tam šlo postavit jen stavbu dočasnou, tj: stavba je po kolaudaci zapsána do KN jako dočasná a po uplynutí doby se musí odstranit. Každopádně si oběhni "plynaře" a Stavební úřad, aby jsi znal jejich stanovisko a upozorňuju tě, že nový stavební zákon je džungle hrůzy
Srpen 8, 200718 r Autor tak jsem volal plynařům ,a prej je to jedno ( moc tomu nevěřim ) ,ještě to měl pán zjistit ,ale už mi nikdo nevolal .Koukám že vědí pěkný ho....
Srpen 8, 200718 r tak jsem volal plynařům ,a prej je to jedno ( moc tomu nevěřim ) ,ještě to měl pán zjistit ,ale už mi nikdo nevolal .Koukám že vědí pěkný ho.... Culdo, žádné telefonování to ti každý zapře. Chce to osobní návštěvu a písemné vyjádření
Srpen 8, 200718 r jde mi o to ,to nejdřív zjistit ,než koupím ten pozemek . Jsu kdysi chtěl také koupit takový podobný pozemek. Přes 1/3 pozemku vedla trouba plynu (hlavní rozvod) s průměrem 1000 mm v hloubce 3m Šlo to sice jen přes roh pozemku, ale v katastru to bylo zakreslené, navíc zapsané jako věcné břemeno a poznámka: že pozemek musí být VŽDY přístupný těžké technice (bagry, těžká auta, atp.) Takže ani garáž tam nemohla stát, jen sázet kytičky Tak jsu to raději vzdal, a nekoupil. Už jsu to viděl jako katastrofický film.
Srpen 8, 200718 r To jsou dobrý troubové,když ti po tel řeknou,že je to jedno. Myslím,že nám ve škole říkali,že přípojka musí být min 1,5 m od vnějšího okraje stěny a budnik si teď nevybavuju,ale myslím,že těch 15 m je docela reálnejch.Každopádně myslím,že ani ta garáž tam nebude moct bejt blíž.
Srpen 8, 200718 r To jsou dobrý troubové,když ti po tel řeknou,že je to jedno.Myslím,že nám ve škole říkali,že přípojka musí být min 1,5 m od vnějšího okraje stěny a budnik si teď nevybavuju,ale myslím,že těch 15 m je docela reálnejch.Každopádně myslím,že ani ta garáž tam nebude moct bejt blíž. tak jsme dneska koukal do Stav. zák. a jedině by tam povolili stavbu dočasnou, ale s tím, že kdykoliv budou plynaři chtít, tak jí musíš odstranit Asi bych se do toho nepouštěl a nebo než koupil pozemek, tak měl vše oběhané a potvrzrné razítkama.
Srpen 9, 200718 r Jsem zaměstnanec RWE ale co je to ta bouda s plynem,jsem teda nepochopil.Výměníkové stanice na plyn nejsou,leda že by to byla regulační st.Taková regulačka dost nepříjemně syčí.Každopádně bych doporučil vzít plánek se situací pozemku a žádal RWE o vyjádření ochr+bezpečnostního pásma.Kdybych věděl co je to za boudu zkusil bych se zeptat šéfa. Upraveno Srpen 9, 200718 r od ritchie
Srpen 9, 200718 r Jsem zaměstnanec RWE ale co je to ta bouda s plynem,jsem teda nepochopil.Výměníkové stanice na plyn nejsou,leda že by to byla regulační st.Taková regulačka dost nepříjemně syčí.Každopádně bych doporučil vzít plánek se situací pozemku a žádal RWE o vyjádření ochr+bezpečnostního pásma.Kdybych věděl co je to za boudu zkusil bych se zeptat šéfa. trochu mimo mísu: Když se říká kompresorová stanice, je to to samé, jako regulační st.?? Jestli ano, tak už vím, jak jsem to pomotal
Srpen 11, 200718 r Jde o to jak já laik poznám co to je . zkus nahodit fotky a "odbornici" tady to snad poznaj
Srpen 11, 200718 r Autor Jde o to jak já laik poznám co to je . zkus nahodit fotky a "odbornici" tady to snad poznaj jestli se umoudří počasí hodim sem to foto
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.