Přejít na obsah

snimac tlaku a kolisanie otacok

jarod

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam na felde 1.3MPi taky problem, ze mi na volnobehu kolisaju otacky. Na diagnostike mi to vypisalo chybu 519-snimac tlaku-prerusene vedenie alebo skrat na kostru(plus). Zaujimave na tom je to, ze pokial snimac tlaku vyberiem a dieru na motore po nom, zakryjem a nastartujem tak motor ide bez problemov, akonahle ho vlozim spat hned to zacne blbnut. Neviem ci to je pokazene, pretoze som skusal aj iny snimac a robilo to to iste.

Vdaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked si mal snimac vybraty, bol stale zapojeny alebo nie? Kdyby nebyl připojený, motor potom pracoval v nouzovem rezimu, proto stabilně. Třeba jsou to jenom konektory (já je měl taky zaoxidovaný na váze vzduchu - tvoj snimac tlaku), zkus zkontrolovat kabely od snímače k ŘJ. Třeba je pokousali myši. Možná byl špatný i ten druhý snímač. Vadná ŘJ je málo pravděpodobná.

Odkaz ke komentáři

Vybraty snimac bol stale zapojeny, akonahme som ho vlozil spat uz to bolo zle. Konektory a kable som prepiskal, su v poriadku. Ten druhy snimac bol cisto novy, ale nie je vylucene, ze aj ten bol pokazeny. Nebude to mat suvis aj s niecim inym?

Este ohladom RJ, som si vsimol, ze ked som chcel nastavit skrtiacu klapku, tak na adrese 98 mi to vypisovalo chybu a nastavenie som nevedel spravit.

Odkaz ke komentáři

Se sáním už má společnýho jen vzduchovej filtr (když je dost navlhlý, tak moc vzduchu taky nepustí dál). Můžeš zkusit sundat hadici od filtru k tlumiči sání. Jestli máš možnost, otestuj ty čidla taky v jiný Feldě.

Jak se nastavuje škrtící klapka nevím, protože VAG nemám. To jsem řešil vždycky v servisu...

Já už moc chytrýho nevymyslím, tak tě odkážu na www.feliciaklub.cz. Tady už se kolem Felicií pohybuje málo lidí a mě Felda moc netrápila... ;)

Odkaz ke komentáři

• o 6 let později...

Tlak se snímá miniaturním tenzometrem pomocí snímání průhybu membrány nad komůrkou. Tenzometr je součástka, která vlivem mechanický deformace mění svůj elektrickej odpor - tu změnu umí změřit ŘJ a protože ty tenzometry jsou kalibrovaný, dokáže si pomocí předem do paměti zadaný převodní křivky podle změny odporu vypočítat změnu tlaku vzduchu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...