Publikováno Listopad 18, 200717 r Jste pro přísnou kontrolu nebo úplný zákaz používání dihydrogen monoxidu (DHMO)? Důvody: - může být příčinou silného pocení nebo zvracení - je to většinová složka kyselých dešťů - v plynném stavu způsobuje popáleniny - vdechování je smrtící - přispívá k erozi zemského povrchu - snižuje účinnost automobilových brzd - nalézá se v tumorech pacientů, zemřelých na rakovinu - urychluje korozi mnoha kovů Přesto se tato látka hojně využívá - jako průmyslové rozpouštědlo a chladící médium - v jaderných reaktorech - jako retardér hoření - mnoha způsoby při pokusech na zvířatech - při distribuci pesticidů; dokonce i po opláchnutí kontaminace touto látkou přetrvává - jako aditivum v levných potravinách a dalších potravinových výrobcích V případě že odpovíte, prosím uveďte ještě proč ANO nebo NE Jinak není to z mé hlavy..... Upraveno Listopad 18, 200717 r od Peterer
Listopad 18, 200717 r Autor je to sviňa, hlavně v pevném skupenství , jako chemik to vím To máš pravdu...
Listopad 18, 200717 r To tu někdo strašně sprostě nadává a nebo je to jinou řečí pls přeložit o co to jde, chemik zrovna fakt nejsem
Listopad 18, 200717 r To tu někdo strašně sprostě nadává a nebo je to jinou řečí pls přeložit o co to jde, chemik zrovna fakt nejsem JJ take by me zajimalo o cem se to mluvi, cemu se mam v beznem jak rika Vitto zivote vyvarovat a i sve deti??
Listopad 19, 200717 r Autor Hmm, první odvážlivci... On jak psal TomasB, že to dovede udělat neplechu i v pevném skupenství... No napovím, je to docela běžná sloučenina, znáte ji všichni. Je obsažena téměř ve všem, i v našem těle za živa. Přečtěte si popis co ta látka způsobuje a kde je obsažena, mrkněte se na ten název prvků a převeďte si jej do češtiny. Divné vysvětlení,že? Jo a taky nejsem chemik Jde jen o to aby jste znali název té látky v češtině a hned budete vědět jestli ji zakázat nebo povolit...
Listopad 19, 200717 r Autor To tu někdo strašně sprostě nadává a nebo je to jinou řečí pls přeložit o co to jde, chemik zrovna fakt nejsem Když to přeložím je po pointě...
Listopad 19, 200717 r Autor To tu někdo strašně sprostě nadává a nebo je to jinou řečí pls přeložit o co to jde, chemik zrovna fakt nejsem JJ take by me zajimalo o cem se to mluvi, cemu se mam v beznem jak rika Vitto zivote vyvarovat a i sve deti?? No u dětí to je svinstvo, ty musíš někdy i hlídat aby se v ní neu.....i.
Listopad 19, 200717 r Autor Jestli kupujes maslo v Lidlu a pod... V másle z Lídlu je, a dokonce i makrelách ve fólii...
Listopad 19, 200717 r To jo, je to svinstvo! Do pěti dní člověka absťák zabije! Upraveno Listopad 19, 200717 r od Com-aaR
Listopad 19, 200717 r Autor To jo, je to svinstvo! Do pěti dní člověka absťák zabije! Sakra, ty jsi ale chemik... Nádherně řečeno. Upraveno Listopad 19, 200717 r od Peterer
Listopad 19, 200717 r jojo, chemik nejsem, ale co delam se zeleznym materialem tak vim, co to s nim udela. Jo, a asi jsem na tom uz zavisli, ale nedokazu to prekonat jinak panove, rika vam neco mono, di, tri, ....
Listopad 19, 200717 r Autor Ja bych ty 3 atomy tak nejak neresil ! Tak co, profláknem to už? dihydrogen = H2 monoxid = O H2O.....že by voda... Upraveno Listopad 19, 200717 r od Peterer
Listopad 19, 200717 r Ja bych ty 3 atomy tak nejak neresil ! Tak co, profláknem to už? dihydrogen = H2 monoxid = O H2O.....že by voda... ty si hajzliik a ja si tu lamem hlavu co to je, robim mudreho ze to aj v kumbale mozno mame.....
Listopad 19, 200717 r Ja bych ty 3 atomy tak nejak neresil ! Tak co, profláknem to už? dihydrogen = H2 monoxid = O H2O.....že by voda... To je tak,jak má někdo čas na pí.....y Ale ve finále dobrý...
Listopad 19, 200717 r ale tak ja kdyz to cetl tak mi jako prislo ze mi to neco pripomina, ale tak 4ka z chemie me omlouva
Listopad 20, 200717 r Autor Asi vás zmátla podoba s dioxinem, což je svinstvo doopravdy. A jinak moc děkuji těm co věděli o co jde, že to nevykecali. Sranda musí být...
Listopad 20, 200717 r Asi vás zmátla podoba s dioxinem, což je svinstvo doopravdy.A jinak moc děkuji těm co věděli o co jde, že to nevykecali. Sranda musí být... no, vylezl jsi s tím brzo, spíše jsem čekal že to ještě trochu přiživíš a byl jsem připraven tě v tom podpořit, třeba by jsme se dočkali i nějakých velmi zajímavých hlášek.
Listopad 21, 200717 r Dobrý, ale nenachytal jsem se... vodu jsem poznal. Holt na tohle mi to přírodovědné gymnázium stačí Na vjšce už se tímhle ale nezabývám
Listopad 23, 200717 r Autor Pro nekoho je to hodne stary forek Vždyť jsem psal, že to není z mé hlavy...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.