Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

• Autor

Malta : vdakaaaa za navod, dedo studoval pri bielom vinku s nejakym vseumelcom dielensku prirucku. po 2 hodinach a 2 litroch prisli nato, ze je to vlastne jednoduche, len treba dat dole volant.....jaaaaaaaaaaaaaj

amigo : tvoj obrazok uz nemoze byt vystiznejsi ! A je to !!! lol

Jak je to u váa na Slovensku s tou povinou výbavou ve vozidle. Musí být ta fólie nebo ne? Tu debilní kartu první pomoci jsem si už stáhl. ;) Dík za odpovědi. Pokud sem ještě vůbec někdo chodí :p

též by mě to zajímalo.

Monty jakou máš verzi toho letáčku? Já jich viděl několik variant

Mám stažené asi 4 varianty a uvidím. Hlavní je mít u sebe nějakej kus odolnej proti prachu a vodě :smich::smich:;)

chlapi, prosim vas nestresujte s kartickami, ak mate platnu lekarnicku, tak ziadnu kartu mat nemusite, to su len vyplody policajtov a jedna babka povedala... oranzove lekarnicky s kartickami musia byt az od 1.1.2012. ide v podstate o to ze ak si kupite novu tak tam to uz bude, do skonceni expiracie mozete pouzivat tu ktoru mate, doplnat teda karticku nemusite.

Než se hádat s nějakým blbem :kuk: , tak si kartičku vytisknu a zalaminuju. jak je to s tou fólií?

• Autor

tu je to pekne cele komplet : http://drahovsky.blog.sme.sk/c/191775/Nove...1maja-2009.html

A celkovy sumar kopirujem sem a dolezite si dovolujem zvyraznit.

Dobrou informáciou je to, že do starých lekárničiek nie je potrebné dopĺňať karty prvej pomoci a môžu sa používať až do doby ich expirácie.

Horšie je, že prechodné obdobie pre predajcov je veľmi krátke.

Z uvedeného plyne, ak policajt bude kontrolovať vo vozidle lekárničku bude postupovať asi takto:

Najprv zistí či máte starú, alebo novú lekárničku, prípadne lekárničku z prechodného obdobia.

Ak máte starú lekárničku, skontroluje či obsahuje všetko podľa starého predpisu, pričom skontroluje dátum expirácie každého komponentu.

Ak je čo len jeden komponent po dátume expirácie, máte smolu. Ak máte lekárničku z prechodného obdobia od 1.mája 2009 do 31. júla 2009,

skontroluje či obsahuje kartu prvej pomoci podľa nového predpisu a či obsahuje všetko podľa starého predpisu, pričom skontroluje dátum expirácie každého komponentu.

Ak máte novú lekárničku, skontroluje či máte správny typ lekárničku podľa druhu vozidla, ak áno skontroluje obal lekárničky, či je oranžový a či má biely kríž,

skontroluje prítomnosť karty prvej pomoci a dátumy expirácie všetkých štyroch modulov.

Určite ste si položili otázku ako policajt rozozná lekárničku uvedenú na trh pred 1.5.2009 od lekárničky uvedenej na trh v období od 1.5.2009 od 21.7.2009,

v ktorej už musí byť karta prvej pomoci.

Odpoveď jej jednoduchá, podľa dátumu výroby. Lekárničky uvedené na trh pred 1.5.2009 nemuseli mať na sebe dátum výroby.

K obsahu lekárničiek sa nevyjadrujem, nakoľko je to parketa pre záchranárov a lekárov.

Samotnú kartu prvej pomoci vítam ako návod pre ľudí, ktorí chcú pomôcť, ale z titulu veľkého stresu pri dopravnej nehode zabudnú čo majú robiť.

Prajem veľa kilometrov bez toho, aby ste museli lekárničku vo vozidle použiť.

Je vždy lepšie keď po nejakom čase vyhadzujete vyexpirovanú lekárničku, ako keď lekárnička prežije dlhšie ako vy.

To si každý debilní stát vymyslí nějakou pičovinu, tak na cestě na dovolenou budu mít plnej kufr jen těchto kravin :kuk:

• Autor

montas : keby si sedel vo vlade, tiez by si bratrancovi dohodil job, niee ? lol

Kurwy jedny :aggressive::aggressive: . Jo ale když jedeš přes 5 států tak je to na ojeb. Tak ať ti debilové zavedou platné pravidla pro celou EU, když už jsme do ní vlezli. Je to v prdeli.

Přesně to se mi taky "líbí"... ;)

Prý jednotná Evropa, ale v každém státě EU je to jinak i s pitomou povinnou výbavou :aggressive: Natož v ostatních věcech ;)

Hlavně, že nám EU kecá do toho, že hospodský nesmí mít guláš starší než den. Kua když v EU na západ od nás žerou jenom burgery a podobné s*čky a ani neví, co guláš vlastně je a kdy je dobrý.... :kuk:

• Autor

keby len gulas....

ale ani prezervativy nesmies pouzivat opakovane, dokonca,

ked sa pretrhne, nesmies ho zasivat...

lol

Jsou to prostě idioti. :aggressive: . Už mě to začíná fakt štvát. V bulharsku hasičák, na slovensku deka, v německu kolečko na emise a do rakouska už radši ani nejezdím :smich:

a co Monty, už máš u Zdravka a Lucy zarezervováno?

Ještě né, je čas. loni tam bylo prázdno a letos s tou krizí to taky nebude tak horky. :smich: Uvidíme. Když tak to zapíchnem jidne. Pokojů tam bylo volných dost. S autem jedu v úterý na prohlídku, tak uvidím co tam bude zase v prde.... Snad nic. Auto zatím šlape super a skoro vůbec nežere. ;););)

• Autor

chlapi, pomozte mi najst prispevok, ako ocistim svetla zvonka.

mam ich nejake zazltnute, idem na STK, nech ma nezmrdaju.

tusim to niekto lestil nejakou pastou, ale nemozem to najst,

kua aj s okuliarmi.

.... S autem jedu v úterý na prohlídku, tak uvidím co tam bude zase v prde.... Snad nic. Auto zatím šlape super a skoro vůbec nežere. ;););)

no ani nemluv, minulý měsíc jsem měnil silentbloky na ramenou + čepy ramene + čepy řízení. Materiál Sebo (cca 1200 + práce servis Škoda 2100,-). Pak jsem si nechal srovnat kotouče (opět se mi zvlnili po 15 000 km) nasadil a hrůza. Takže jsem objednal u Seba opět new (naštěstí se nade mnou slitoval a dal mi fakt good cenu :palec2: ). Nasadím je a brzdí to zase good. Ale když jsem to měl ještě na špalkách bez kol, hodím za dva nastartuji a nechám protáčet a hledím na to, levý new kotouč šmajdá tak že hýbal z deskama. Takže ještě new levý přední náboj (pravý jsem měnil 20t km zpět, když se mi zvlnili ty první kotouče), zase Sebo cena s matkou a pošt. takřka 1300,- a dnes servis Škoda 680,- práce. Teď už je to v cajku, je to fakt znát že se ta přední náprava zpevnila a volant už mi nekmitá ani při pomalé jízdě. No přijedu do práce a co se nestalo, začal mi pípat přepínač LPG, zas pro změnu garančka na LPG. No jestli si fakt fšici myslí, že mám doma tiskárnu na peníze :aggressive: ...

No aspoň že mi ten EGR vyreklamovali, konečně si pro něj dnes jedu, tak sfouknu i tu LPG garančku ... a nechcu už o Fábii ani slyšet, že se tam zase něco sere ... holt už se hlásí kilometry :feve:

Ty to moc prožíváš :smich: Mě se třepe volant jen když jedu víc jak 120 km/h. Tak jezdím 115 a je klid. Kolik máš už nahrkáno?

Kurva ten Colins se v té problematice lékárniček tak vyzná, že bych ho posadil na ministerstvo

aby to dal celý do latě :smich:

Jenže to by pak jezdil služební audinou a na nás by se vyprdl :smich::smich::smich: . Už teď tady skoro není, asi ho chytla jarní míza :prc::prc::prc::prc::prc::prc::smich::smich::smich::p

• Autor

montacik, ja verim ze tu si, aj ked som ta nikdy nevidel ! lol

Jsem jen tvůj prezidento :smich::smich::smich::smich:

Ty to moc prožíváš :smich: Mě se třepe volant jen když jedu víc jak 120 km/h. Tak jezdím 115 a je klid. Kolik máš už nahrkáno?

poctivých 158t km

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.