Listopad 17, 20159 r Já mám potvrzený, že za tím nadměrným opotřebením stojí rok a čtvrt odstavení auta kdesi na place - po vyrobení, dodání 1. uživateli a uvedení do provozu jezdilo jen 8 měsíců a pak uvedenou dobu stálo na odstavný ploše, protože uživatel neplatil lízink a majitel ho uživateli zabavil - a celou tu dobu se táhnul soud o to, kdo má komu kolik za/doplatit. Ve finále se auto prodalo bazaru, jenže to už kotouče stačily oreznout a když se s autem v takovým stavu začalo znovu jezdit, rez vyhlodala desky a ty zas na oplátku kotouče ... Minimálně osoustružit rez z kotoučů bych bejval musel nechat hned jak jsem auto koupil - a samozřejmě nasadit new desky. Ale 5 let to vydrželo a procházelo to i STKčkem, účinek brzd byl OK, symetrie brždění taky, na výměnu mě poslala až ta kontrolka nadměrnýho opotřebení obložení ...
Prosinec 7, 20159 r ..tak mam car v servis.. vyfasoval jsem bilou fabku 1.0HTP.. podrobim testu.. uz ted me na tom s.. vadi.. -start/stop -nema zajizdeni oken automaticky, musi se drzet tlacitko -zvuk motoru... mam to do patku, uvidime
Prosinec 7, 20159 r Nás v pátek čeká STK-čko. Jsem zvědavej, jestli na Drobkovi něco technik najde nebo jestli bude v ažúru. Podle mě je v cajku, ale co když ...?
Prosinec 7, 20159 r no, jelikož je v brně a okolí asi 20 stkaček, tak nevim... ja byl v brně černovicich, byl jsem zvyklý byt během technikovi prace byt u vozidla.. tady ne, nechaji vas venku, uvaří max kafe a počkej si.. takže člověk nevidi, jestli a co vidi.. zavěr byl takový- auto prošlo, technik nesdělal zelenou nalepku od emisí- prošlou, nechal ji na značce a jediná viditelná věc je ta, že rozladil světla, takže je musím mít neustale na ,,1,, sklopeno, jinak na mě blikají... služba za 1300 korun.. snad mi to v servisu dají do kupy..
Prosinec 7, 20159 r Jedna stanice DEKRA je u nás, druhá 15km daleko v ex-okresním městě, servisů s oprávněním měřit emise je minimálně 3x tolik. Naposledy jsem u kontroly mohl bejt, dokonce část úkonů jsem dělal "na povel technika" sám (osvětlení, test na vůli v řízení). Cena i s měřením emisí 1050,- kvůli tomu, že Drobek je N1 a tudíž má i kontrolu o stovku dražší - běžnej osobák M1 jen s benzínem je za 950 kaček (při kombinací paliv beneli + libovolnej plyn se platí 2x emise - na oba druhy paliva)... Upraveno Prosinec 7, 20159 r od Ekkar_z_Bastlírny
Prosinec 8, 20159 r to jo, ale ja to ani nejak nevyzadoval.... je to nova STK v brne vedle aaa, byl jsem rad, ze to bylo hotovy.. ale prekvapilo me to.. treba to, ze nestrhl ani starou zelenou nalepku....
Prosinec 8, 20159 r co se týká zelené, na jaře jsem byl s fábulí, nechali zelenou tam, na podzim jsem byl s roomem a sundali (stejné STK). Mamina se hned vyděsila druhý den, když jela do práce, že jí tam nedali zelenou nálepku, tak jsem jí uklidnil, že už se nedává, že já jí tam sice mám, ale jen proto že jí nesundali, asi z obavy, jak vypadá bílý podklad, po tolika lepeních.
Prosinec 8, 20159 r ..tak a je to tady.. po temer 6ti letech dneska ropa prolomila 40ti dolarovou hranici za barel.... papuska Putin nebude mitr radost...
Prosinec 8, 20159 r to jo, ale ja to ani nejak nevyzadoval.... je to nova STK v brne vedle aaa, byl jsem rad, ze to bylo hotovy.. ale prekvapilo me to.. treba to, ze nestrhl ani starou zelenou nalepku.... No já jen, že to mi vyznělo tak, že ti to vadilo. Já jezdím na EM+STK, kde jim předám papíry a klíče a jdu si číst noviny. Nějak nemám potřebu u toho asistovat.
Prosinec 8, 20159 r ano, bila kratka F III s motorem 1,0 55kW a najetymi 10000km... co k autu rict... asi bude každeho zajimat motor.. když to shrnu-jako zaklad to ujde, jezdime v tom 2, motor ma jadrny zvuk a musí se točit.. při 130 točí 4400ot, při 150km 5000otaček, maximum je u 6000 ale dneska jsem mu dal až do 6500 a šlo to... překvapila mě spotřeba.. i stylem-na prase, protože jinak to s tím nejde, se pruměr drží pod 6litrů na sto a to auto nešetřím.. negativa-zvukový projev, nutnost vytačení-hlavně když vjíždím ze slatiny na dalnici a musím se řadit před rozjetý kamion je to o prdel, plyn na podlaze, řev a ...nic... překvapila mě spotřeba, je fakt nizká a to dost, řekl bych, že jezdit s tím kolem 5ti litrů nebude problem.. popravdě předělavat tento motor na LPG je asi zbytečnost... dynamika je už tak omezená a spotřeba není nejhorší.. Po strance jízdní-jezdí se v tom dobře, ale f III je nižší, takže mně osobně se z ní blbě vystupuje, jsem zvyklý na vyšší posez.. co mě dostalo je zavírání dveří a zvuk centralu, to je jak ve stare plechovce.. hnusný jadrný zvuk jak když bouchnete do kusu plechu... tohle se škodovce moc nepovedlo.. a co mě dojímá je start/stop--nesmysl na ntou, který nelze trvale vypnout.. co mě potešilo je přesunutí středového tunelu, radia nahoru, takže na prave koleno je více místa, to je posun dobrým směrem, větší kufr.. jo a co jsem si všiml, tak radio v zakladu nema přehrávání cd ček... má vstup na USB a aux, ale mechanika chybí.. Takže suma sumarum... f III pro mě není, nevidím v tom nic lepšího oproti F II.. popravdě se těším na sveho kombíčka s 1,4 motorem.. fakt mi to auto chybí.. rozpočet opravy je 70000 tak su zvědavej... Upraveno Prosinec 8, 20159 r od JirkaBrno
Prosinec 8, 20159 r Tak oprava zdrahne a to není ještě konečná cena.Jinak spotřeba super a htp jsem měl před 1.4 a ve městě to auto nebylo vůbec špatné,ale spotřeba nebyla nízká.S 1.4 mám nížší spotřebu.Jezdím tak kolem 6.5 l/100km benzínu a to je taky asi důvod proč jsem auto ještě ani nenechal předělat na Lpg.S předchozí Fábinkou jsem jezdil za 9 litrů Lpg a ted stejné trasy za 6.5L benzínu.Navíc už nejak méně jezdím,protože dřív jsem najel tak 30000km za rok a ted s fabkou za28 měsíců mám najeto 36000 km.
Prosinec 8, 20159 r no chtělo by to delší test, ale na město je ten motor dobrej, dokazal bych si ho představit jako městské přibližovadlo..no když jsem auto bral, měl jsem dojezd 730 km.. po 110 ujetych km mi to ukazuje dojezd 720 km.. )))))))) prumerna spotřeba po 25km jizdy studeny motor/dalnice/okrska 5,9
Prosinec 9, 20159 r ..jeste doplnim-cele auto se pri volnobehu lehce trese, ale to je dano konstrukci motoru, dneska jsem se dival a dojezd je 680 km, mam najeto 130km a puvodni dojezd byl 730.. co se tyka prevodovky, tak se dost spatne dava zpatecka-musi se paka dat lehce zmackout a doprava-dolu jak u 120tky.. myslim, ze lepsi reseni je dolu-doleva-dopredu.. auto vcelku rychle topi.. co se jeste tyka motoru, tak na rovince pri 90ti o motoru clovek moc nevi, ale jakmile tomu zacne nakladat+dalnicni 140tka, tak je motor dost slyset..pokud bych to bral jako priblizovadlo ve meste+nekde na dedine, tak si myslim, ze motor bude dostacovat, zejmena spotreba mi prijde fakt dobra, dneska celou dobu dalnice 130-150 a prumer 6.1 dle PP.. na dalnicni provoz, jizda ve vice lidech, pripadne plny kufr materialu, vercajku.. se bude trapit jak auto, tak majitel..a to mam verzi 55kW, mit verzi 44kW tak nevim.. ale zajimalo by me jak jezdi oproti 55tce podle konfiguratoru by me vysla tato ,,moje,, fabka na nejakych 320t korun... verze combi na nejakych 330t.. Podotykam, ze se jedna o verzi ,,ambition, bila barva style +3500kc, cerno-sedy interier, paket ambition plus+5000, maxi dot+4000, manualni klima +20000, alarm+dalkove ovladani +5000..
Prosinec 9, 20159 r někde jse to tu četl, že na dálnici by byla lepší ta 44kW, má delší 5-ku edit: tuto to je http://forum.skodahome.cz/topic/130245-motor-10-mpi-44-a-55-kw/
Prosinec 11, 20159 r ..tak autiii je opravene.. za chvilu jdu vratit ten bily trakar a uz se tesim na setkani s mazlikem...
Prosinec 11, 20159 r Koukám, že třasot nových motorů je už asi vlastnost. Taky jak mám nastartováno 1.2tsi 63kw, tak se auto v cca 20s limitech dost umí otřepat.
Prosinec 11, 20159 r U tříválců je to vlastnost daná konstrukcí, pomoci tomu může snad jedině vyvažovací hřídel a ten u 1.0 MPI není. U toho TSI to bude něco jiného, já jsem u něj za pět let nic takového nikdy nezaznamenal.
Prosinec 11, 20159 r Motor běží čistě a max tak do 30s jakoby škobrtne, auto se zaklepe a pořád dokola. V létě to nedělalo.
Prosinec 11, 20159 r U 1,4 BXW to dělá softwarová kolize signálů ze snímačů v ŘJ - dokud motor běží na volnoběh, občas dojde k "překrytí" signálu snímače polohy vačky jiným a jeden z válců nedostane jiskru - následkem je škubanec motorem. V otáčkách to neudělá, tam má ŘJ jinou prioritu uplatnění signálů a zapalování nevynechává ...
Prosinec 11, 20159 r Hmm, sice je to u 1.2, ale mohlo by to být ono. Jakoby vyplivnul jeden válec a hned zase naskočil
Prosinec 12, 20159 r ..tak vozidlo opraveno.. cena opravy 58t korun+2400 pujceni fabie na 5 dni.. platba v servisu 0kč díky pojistce domovský autoservis od čpp překvapily mě 2 věci.. je opraveno mlacení v přední nápravě.. ano, po 50 000km a 3ruzných servisech mi při opravě plechů opraví i nápravu.. druhá věc je to, že přestala fungovat funkce uplneho dojezdu leveho předního okna.. takže telefonat do škodovky.. s autem se mechanicky nic nedelalo, bylo na karosarně a lakovně, nikde jinde.. tudle nudle. a kdo mi opravil tu přední nápravu tak, že už nemlátí?? to nevíme, asi to mlátil zapadlý kamínek ve třmenu,.. jo určitě, to by musely byt šutry aby ,,to,, dělal kaminek.. takže puvod opravy je neznamý a sklo mi znovu nakodují, mám se stavit.. auto je opraveno krasne, barva sedí, auto je umyté, vypulírované zevnitř, jako nové.. opravdu mě porsche brno překvapilo... dávám známku 1*.. přemýšlím, že tam začnu jezdit na servis, sazba je 460kč/hodinu pro vozy starší 4 roky a fak musím říct, že auto je jak nové..kamoš mi v noname servisu učtuje 350kč bez dph.. co se týká ,,litru,, za 5 dní najeto 280km, vesměs ,,naprase,, jinak se s tím jezdit nedá, dotankoval jsem 16l paliva (nejdražší benzin v brně, benzina slatina 30,90, lpg 14,30), tzn pruměr něco kolem 6ti l/100km. Nová fabia mě ničím nepřekvapila, možná, že kdyby mi pujčili silnou tsi 6ti kvalta, psal bych jinak, ale jezdit s litrem je fakt trápení a nejvíc to vyzní když jsem sedl do 1,4 a odjel... tichý auto, krásný zvuk, nic netřepe, šlápneš na plyn auto se krásně rozjede... při 90tce auto točí 2600otáček-litr točil 3400, velkej kufr, vyšší posez, fortelná přístrojovka, tichý motor... Takže jsem dotankoval na robinu LPG-12,80, plná nádrž za 460 korun a odjel k domovu.. Upraveno Prosinec 12, 20159 r od JirkaBrno
Prosinec 12, 20159 r ..tak vozidlo opraveno.. ... přestala fungovat funkce uplneho dojezdu leveho předního okna.. takže telefonat do škodovky.. s autem se mechanicky nic nedelalo, bylo na karosarně a lakovně, nikde jinde..... takže puvod opravy je neznamý a sklo mi znovu nakodují, mám se stavit...... Nápravu mohli opravit když se patlali s podběhem - mohlo mlátit uložení tlumiče a když to dotáhli, už to netluče. Ale hlavně to vokno - nastaví se samo, když chcípneš motor, zatáhneš ručku, vylezeš z auta, strčíš klíček do dveřního zámku (jedno jestli vlevo nebo vpravo) a otočíš tím klíčem nejdřív na doraz na odemčeno a podržíš ho tam - nejdřív zacvakají zámky, pak se chvíli nic neděje - a pak sjedou okna dolů až na doraz. Klíč musíš celou dobu držet na dorazu v poloze odemčeno. Až všecky elektrický okna sjedou na doraz dolů a zacvakají koncový spínače, otoč klíčem na zamčeno a zas ho tam drž - nejdřív cvaknou zámky, pak je prodleva a nakonec se okna rozjedou nahoru, klíč se musí držet dokud nedojedou zase nahoru na dorazy. Můžeš to ještě jednou zopakovat, ale fungovat by to mělo už po prvním sjetí a vyjetí - klíč vytáhneš, odemkneš normálně dálkou a po zapnutí zapalování a nastartování by ty okna měly mít nastavený krajní polohy a dojíždět samy až na doraz v obou směrech - malým pohybem spínače se posouvají jen dokud spínač držíš, promáčknutím do krajní polohy sepneš ten automatickej dojezd. BACHA, TENTO POPIS NEPLATÍ PRO FÁBULI III, je to platný jen pro Fábuli II/Roomster !!!!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.