Listopad 27, 20168 r dneska jsem jel pro plyn od studeného a bylo to sakra poznat, lépe to topilo a po 6km byl sešup dolů a ručka se z kolmé polohy ani nehla . Jen budu muset ještě trochu dolít, hladina je u minima.
Listopad 29, 20168 r http://auto.ihned.cz/novinky/c1-65535090-na-skodu-kodiaq-se-ceka-temer-pul-roku-a-bude-hur-mysli-si-prodejci Mazec.. cekat pul roku na kus zeleza a jeste si ani nemoct vybrat vybavu a barvu jakou chci... jak to pisou v diskusich? I kdyby tam byl kus hov*na na sedacce a stalo to milion cesi to stejne koupi...
Listopad 29, 20168 r .. to mi skoro evokuje situaci z roku 88 kdy se otec nechal zapsat do pořadníku na škodu favorit, ta do prosince 90 kdy dostal avizo k odběru vozu zdražila z 85000 Kčs na ca 95000 Kčs, barvu chtěl světle žlutou, dostal samozřejmě bílou, vybrat si výbavu neexistovalo a když se ptal po barvě, dostal odpověď: "zkuste si počkat do příštího roku..". Samozřejmě počkat nezkusil a příští rok zdražil favorit od 1.1.1991 na krásných ca 105 000 Kč, barva stále pouze bílá :-D. Taková to byla krásná doba a koukám, že už je to tady zas... Ať si ten předraženej naleštěnej zázrak nabouchají do špic
Listopad 29, 20168 r presne tak, zkousel jsme si nakonfigurovat novou fabku combi a s trochu normalnim motorem a trochu normalni vybavou penez jak za kravu..
Listopad 29, 20168 r .. je chyba, že Češi jsou ultrakonzervativní a chtějí se za každou cenu držet jenom škodovky. pokud dá konkurenční cenu tak proč ne, ale dobrovolně se takto dostávat pod tlak, že prostě MUSÍM mít škodovku, to je dle mého špatná filozofie. pak vznikají takovéto komické situace zcela postavené na hlavu, kdy zákazník je v roli prosebníka, málem klečí u dealera na kolenou a mačká zoufale čepici v ruce, jestli pán velkomožný bude tak laskavý a nějakýho toho kodjáčka mu u škodovky ze známosti a protekce nevyprosí. jakékoliv domlouvání se o ceně je samozřejmě úplně mimo realitu, protože už dopředu slyším tu odpověď: "nezlobte se pane, ale dělám Vám to ze známosti a pokud se Vám cena nelíbí, stojí za Vámi fronta dalších 15 lidí, kteří si auto milerádi koupí za ceníkovou cenu". Hotovo šmytec. To už skoro vypadá jak když si chci koupit LaFerrari, kdy Ferrari zjišťuje, jestli mám už alespoň tři jejich vozy ve sbírce, samozřejmě od oficiálního distributora, zda mám dobrou pověst a nikdy jsem s jejich autem neboural. vést hovor o ceně samozřejmě neexistuje. tak jen mám takovej pocit, že ta škodovka má k podobnému jednání minimálně dobře nakročeno... myslím si, že to je sen a cíl každého prodejce a výrobce aut a že to teda Češi té škodovce hodně usnadňují... to by se například v Německu nestalo. přitom třeba japonské vozy nemyslím, že by měly být horší nebo dražší, ba naopak. no ale kdo chce kam...
Listopad 29, 20168 r v roce 2011 jsem kupoval fabku, oslovil jsem asi 6dealeru a nekecam, jeden jak druhej sroubovali ceny dolu jak jen to slo.. tak jsem si domluvil auto v Plzni, protoze tam bylo na sklade a s cenou -5000 oproti Brnu a hlavne bylo hned... poslal jsem nabidku do Porsche Brno a sup, slevnili presne 5200 korun z ceny z Plzne.. pry byla takova situace, kdy dealeri sly pod marzi, jen aby splnily mesicni plan prodeje... dneska neuveritelne, na superba 4x4 se ceka pul roku a na kodiaka se bude cekat 8 mesicu.. Tehda me stala fabka 269000 ta sama dneska s +- stejnou vybavou 350 000+
Listopad 29, 20168 r JirkaBrno.. a ešte na tú Fabiu čakaš 4 mesiace.. teda aspoň taká bola oficiálna čakačka v lete.. Upraveno Listopad 29, 20168 r od brrrrm
Listopad 29, 20168 r ...kámoš kupoval v roce 2012 scouta, dostal tuším 13 % slevu z ceníkové ceny, ale taky čekal myslím 4 měsíce, jestli to nebylo více. ceny škodovky jsou hodně odvážné... ale proč by nebyly, když po nich lidi šílí jak kdyby ty auta byly ze zlata... mně říct, že budu čekat víc než dva max. tři měsíce, tak jdu prostě jinam. potřebuju jezdit hned a ne až v důchodu nebo až se milostpáni ve škodovce uráčí...
Listopad 29, 20168 r Nemyslím, že by většina Čechů chtěla Škodovku, vždyť má na našem trhu podíl asi 32%, takže celé dvě třetiny chtějí něco jiného. Má další auto také asi nebude Škoda. Spíše to vidím na Renaulta Megana i když se mi celkem zamlouvá i třeba P 301 1,6 nebo Fiat Tipo. Já potřebuji jednoduchá auta, co si dokážu opravovat sám. A přestavby na LPG jsou taky pohoda.
Listopad 29, 20168 r Češi mají prostě v hlavě zaryté doby komunismu a kdo ví, jak to bude ještě dlouho trvat. Podívejte se na toho Slavíka. Furt Gott a Bílá. Vždyť už je to trapný. Ani jeden už moc nevystupují a furt je lidi volí jak ovce.Pak dostane stříbro Tomáš Ortel a lidi čumí jak bukvice. Většina ho nezná a odsuzuje, přitom zpívá o realitě a né Vcelku Máju[emoji3]
Listopad 29, 20168 r ...to je sice pravda, nicméně škoda auto má drtivě nejvyšší podíl v prodávaných autech na českém trhu. Druhý VW má pouze 10 % a třetí Hyundai má 8,5 %, data za loňský rok, za letošek budou předpokládám podobná, viz: http://www.autoforum.cz/zajimavosti/nejprodavanejsi-auta-v-cr-v-roce-2015-100-modelu-94-znacek/obrazek/4 a taky jsem nepsal nic o tom, že je chce většina, ale že po nich šílí, o tom že by to měli být všichni anebo většina tam není slova ;-) . nicméně tržní podíly hovoří myslím zcela jasně o preferencích Čechů. Také bych upřednostnil jednoduchost, snadný servis a zejména spolehlivost.Downsizovaný motor honěný turbem bych si nekoupil, bohužel v současnosti není u většiny značek příliš na výběr. Také motorů s nepřímým vstřikem ubývá geometrickou řadou, dělá se už téměř výhradně přímý vstřik anebo kombinace přímého vstřiku a MPI, což je dvojitá šance že se něco pos.... Myslím že většina automobilek by si měla dát místo hesel "simply clever" nebo "das Auto" případně "New thinking new possibilities" heslo "Vaše starost = naše radost" . Bylo by to u většiny prodejců výstižnější a hlavně upřímnější. Já jsem se s novým autem spálil dvakrát a to ještě nebyly downsizované motory nebo povinné DPF filtry, vstřikování ADblue a podobné lahůdky, takže myslím, že nové auto už mě zřejmě nepotká. Myslím, že lepší je si chvíli počkat na to, až se za pár let samo ukáže, jaké auto je relativně kvalitní a kterému se obloukem vyhnout
Listopad 29, 20168 r Bude to horší a horší. Nastupuje éra jednoduchosti atd. Všechny dosavadní zažité věci se mění. Kvalita jde dnes stranou. Auta, audio, video atd. Prostě vše jde jiným směrem - spotřebním
Listopad 30, 20168 r jo, éra jednoduchosti by se mi líbila, kdyby měla přijít. ale ono je to přesně naopak, věci jsou čím dál složitější, komplikovanější a žádný efekt to dohromady nemá, leda ten pro spotřebitele negativní. viz tzv.aféra "dieselgate", tam je naprosto ukázkově vidět, jakým způsobem funguje dnešní automotive průmysl. vymyslet co nejvíc poruchovejch drahejch hovadin, nacpat je do všech myslitelnejch aut (DPF filtry budou od příštího roku i v benzínových autech koncernu VW) a výsledek je o 30-50 % vyšší spotřeba než je udávaná a ekologické limity takové auto splňuje jen na neutrál a s otevřenou kapotou. ať se jdou s takovými výrobky vycpat...
Listopad 30, 20168 r https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/nova-skoda-octavia-zna-svou-cenu-k-dostani-je-za-407-900-kor/r~95ec0dc6b6c911e68cd20025900fea04/ 408 000 1.0Tsi, klimacka, denni sviceni, dalkovy central , 16 palcu kola.... neber to.. nema to ani palubni PC.. cekacka aspon 4 metry.. zazrak z Boleslavi.. Upraveno Listopad 30, 20168 r od JirkaBrno
Prosinec 5, 20168 r V 18. 11. 2016 at 13:01, dusan.k napsal: Jenže já jsem kluci Škodovkář.Kupujem vždy jen nové auto,jsem nedůvěřivec a nechcu koupit nějakou starší Octávku nebo cokoli jiného.Bude to opravdu třetí auto do rodiny .Octávku si necháme.Ale ted jste mě opravdu znejistily.Mám domluvenou tu zkušební jízdu jak Fábia s tímto motorem dojede na salon.Nabidku mám na cenu 257 000,minus 20000 jako sleva na uvěr od škofinu. tož jak jsi pochodil Dušane a co dojmy???
Prosinec 5, 20168 r Ahoj.Na zkušebce jsem byl,a dojmy jsou všelijaké.Fábia má delší převody ,tak zrychlení mi nepřipadalo tak jako u htp ,prodejce říkal že tam je i nižší spotřeba než u htp.Auto bylo uplně nejeté a musím říct že i hodně líné.Těžko říct,jestli se po zajetí zlepší jízdní vlastnosti.Strašně špatně šlo ale řadit.Tento vůz byl v řazení hodně nepřesný,ale počítam že u jiných aut to bude jinak,že to je chyba daného kusu.Výkon motoru mě mírně zklamal,ale není to nic,s čím bych se nevyrovnal.Věděl jsem že to je 44kw a dá se s tím jezdit,ale jak píši htp 47,nebo 51kw mi připadá o 10% lepší.U vnitř ale i z venku se mi auto moc líbí.Domlouval jsem nakonec model trumf v bílé barvě a cena je 239 000kč mínus ješte 20000kč na škofin,Za ty peníze to je podle mne solidní nabídka.Abych ale řekl pravdu,kdybych do toho nechtěl dát Lpg,tak bych šel asi do Tsi.Ted se u mě vyskytl malý problém,tak nevím jestli auto vůbec bude,ale to se rozhodne v lednu.
Prosinec 6, 20168 r Nebudu malto.Podmínky byli nové auto za co nejmín peněz.A na druhou stranu těch předváděček s motorem 1.0 je minimum,tak ani nevím kde to zkusit.Auto kterým jsem jel já šlo hned zákazníkovi.Nebyla to předváděčka.
Prosinec 6, 20168 r Porsche Brno.... mam tam bratrance, kdybys chtel zkusit 55kw muzu ti to domluvit, ale nemel by to byt problem kdekoliv jinde.. Dneska vezu moje na servis.. rozvody, olej, atd.. no, 134000 uz to chce.. rozvody sada contitech i s vodni pumpou 3215 korun.. solidni cena..
Prosinec 6, 20168 r jako cena je good, jen by mě zajímal pocitově ten rozdíl (55 by měla mít kratší převody), takže by se to mohlo zdát být lepší ... ... jinak si musím nasypat popel na hlavu ... teď jak se k roomovi dostanu jen občas o víkendu, tak nějak ten jeho stav nesleduji a hlavně neuvědomuji (v práci je toho taky na posrání ...), tak jsem teď asi po 3x co jsem s ním jel, tak mi třeba jednou za cestu při rozjezdu z nízkých otáček auto cuklo, prostě vynechalo. Když mi to udělalo poprvé, řekl jsem si asi plyn, možná nějaká nečistota, tož jsem ho protáhl ve vyšších otáčkách. Mamina říkala že jí to nedělá, přece jenom ale má jiný jízdní styl ... když mi to teď naposledy udělalo asi 3x za dvacetikilometrovou cestu, říkám si to už není normální, už jsem mezitím tankoval asi 3x a pokaždé jinde, to už plynem nebude ... říkám to prostě nepálí a v tom to zapálilo mně . Mrknu na tacháč a už jsem měl jasno, na něm cca 188700, říkám, vždyť já měl měnit svíce ve 180t ... ještě jsem pro jistotu mrkl do mobilu na apku kam píšu tankování a servis a skutečně, olej jsem ve 180t vyměnil, ovšem svíce byly z 22.8.2015 za stavu 119845 ... takže já už skoro 9000 km přejíždím svíce ... no nebýt tam NGK, tak by asi tak dlouho nevydržely ... u Fábule už poznám, když se blíží 60t km, to už bývá neklidný volnoběh, ovšem u rooma žádné příznaky, krom toho cukání, které se ale objevilo možná poprvé tak max.2t km zpět, tak nic
Prosinec 6, 20168 r .. ja menim po 45000.. kazda druha navsteva u Sveraka.. DD.. njn malto, kovarova kobyla.. DD
Prosinec 6, 20168 r ... jj, tak nějak pomalu zjišťuji, že mám na všechno méně času a žádné myšlenky ... ... něco podobného, jak když jsme kdysi vyrazili s fábčou do BG a v Malackách po natankování na mě vyskočil servis/olej a já věděl, že ještě ujedu bratru dobrých 3200 kiláků, než ho budu moci vyměnit
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.