Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

1,0 44kw na lpg.. no potěš.. hele, proč jsi nevzal nějakou predvadecku.. nebo rocni vozy,.. nechtěls?

Tak abyste se mohli pobavit přikládám fotku, co jsme si přivezli :D. Je to 1.2 Tsi, liftback, style plus, referentské auto škofinu, 1 rok 4 měsíce stará, najeto cca. 11.500 km, cena oproti katalogové ceně nižší o cca. 170tKč. Prozatím jeden dálniční přesun 120-150 km/hod za palubních 5.8 L, Okreskami do práce vlažně kvůli náledí za palubních 4.6 L. zpátky svižně 5.3L, Pokračuju v hlídání nákladů, tak časem třeba poreferuju o odchylce palubáku. Takže na nějakou chvíli opouštím LPG a uvidíme co budoucnost přinese. 

dušane gratuluju. Jako postrkovadlo do práce, po městě a v rámci okresu úplně na pohodu a se zástavbou LPG budete jezdit levněji než MHD :D.  

octavia.JPG

gratuluju... spotřeba kolem 6litrů je pěkna.. at slouží.. taky bych asi nešel do nového,  ,,ročních,, aut musí být na trhu, vzhledem k operativnímu leasigu, mraky..a cenová uspora je značná..+čekací doba 3měsíce..

V 15. 1. 2017 at 14:52, JirkaBrno napsal:

1,0 44kw na lpg.. no potěš.. hele, proč jsi nevzal nějakou predvadecku.. nebo rocni vozy,.. nechtěls?

Jirko Ukaž mi nějakou předváděčku,nebo roční vůz 1.0 44 kw,kde by byla výhodná cena.Pravda je že takové jsem ani nehledal.Jel jsem předváděcím autem a moc jsem ho nešetřil.Pak s ním jede ještě 100 lidí jako já,tak to za těch pár ušetřených peněz nestojí.

Dal jsem si ted do Tipcars ,že vyhledavám Škodu Fábii 2016,tak žádná,i když jetá není pod cenou co mi nabízejí novou.Je ale pravda že s motorem 1.0 jich tam moc není.

..tak ono je tezky ti neco ukazovat, když neznáme konečnou cenu auta.. ale jestli je konečná cena lepší, než cena za roční auta, tak pak je nekde chyba, nebo jde prodejce pod marži a snad i pod nákup ne..

např. tady mas novej litr za 262000   http://www.skoda-auto.cz/dealers/porsche-brno/pages/nove-vozy-ihned-k-dodani-detail.aspx?v=TMBEA6NJXHZ093057

a na rocnivozy.cz najdes rok stare fabie kolem 220 000 ..

Ja bych se predvadecky nebal.. dneska jsou ty motory udelane jinak než stara 120tka a i kdyby mas na to tovarni zaruku a jak je zde z fora videt, tak i novej motor muže žrat olej a dojebat se.. je to jen otazka štěstí.. novy auta jsou teda cenově brutalní.. to, co mě stalo kdysi 270 000 stojí dneska v podobné výbavě 350 000.. no někdo ten jejich dieselgate zaplatit musí...

no ta první by byla pro mě pasé, protože skoro 40t km znamená pro mě skoro dva roky ježdění, takže do toho bych určitě nešel, druhá už trochu lepší, ale já potřebuji, aby mi auto zase co nejdéle posloužilo, takže nechci začínat už s rokem nebo dvěma mého nájezdu ... a v neposlední řadě, radějich bych tu silnější verzi

Jirko já se dostal na cenu 238 tis bez slevy od Škofinu,takže auto s20, 30,nebo 40tis km,za cenu o 16 tis nižší a vlastně o dva roky starší oproti novému mi nepřijde super nabídka.Kdyby tam byl rozdíl třeba 50tis kč,tak bych možná o tom uvažoval,ale i tak za dvouroční auto to za super není.

tak to nevime, ze jo,. ze ses dostal na takove penize.. pokud ano, tak gratluce..

Abych odbocil.. dneska sem si neplanovane zajel podivat do Boskovic, pipatko pipalo uz od vanoc, tak jsem si udelal vylet.. Chvilku po me prijela pani se stejnym motorem, co mam ja, jen na LPG mela najeto cac 45000km v kuse, coz jsem zdokumentoval filtrem.. ten ,,hezci,, je ode me,cca 26000km a ten druhy je od pani, cca 45000km. Pak jsem si jeste nechal vymenit svice, 4x denso, najeto cca 48000km... zaplatil jsem 1Palackyho a odjel domu..

IMG_20170117_104106.jpg

IMG_20170117_104118.jpg

IMG_20170117_105049.jpg

IMG_20170117_110859.jpg

IMG_20170117_103724.jpg

co se tyka silnejsich a slabsich verzi.. dneska sem videl tolik nerespoktovani niceho- rychla jizda, telefonovani za jizdy, neoduvodnena pomala jizda, nebezpecne predjizdeni.. ze by bylo zapotrebi koupit si tank.. s litrovou fabiou na LPG bych na cestu nevylezl.. kdyz u Boskovic predjizdite kamion, pred vama mate opla, ktery to tak tak dava a za vama magor v oktavce, kterej blika jak posedlej, protoze se mu chce asi serkat a ma to daleko domu, vy mate plyn na podlaze, 4rku naplno, na tachometru 120 a vite, ze kamion i opla musite dat, tak s litrem bych se do toho dostat fakt nechtel.. vzpominam si najezd na dalnici u brna s pujcenou 1.0 55kW.. trojka plnej, auto rve jak posedly, hovno zrychluje, kamion vedle me, pripojovak pomale konci...  twl.. :huh::huh: 

když jedu po státovce a jedeme ve 3-4, jedu pijánko, nikam se nehrnu, ty tři minuty co bych nahnal zběsilou jízdou, za to riziko nestojí ... předjíždím jen když jedu sám, max. ve dvou a i to pečlivě vážím ... koneckonců těch úseků k předjíždění je stejně jako šafránu

to sice jo, ale kdyz te bude predjizdet nejakej magor, nedejboze se strejchne s kamionem, autobusem nebo nevim cim, tak te stejne veme s sebou.. clovek se holt musi prizpusobit provozu a kor cesta od lipuvky dal.. ale, kazdeho vec,./. ze.

tak pokud se něco semele, tak pak ti nepomůže ani svěcená, nebo leda jezdit Pandurem ;)

a co se týká přizpůsobení se provozu, to přesně den co den dělám, jezdím pokorně v koloně a s odstupem, aby právě ti magoři, se měli případně kam zařadit, ovšem potom jim dám zřetelně najevo (zatroubením a zablikáním), co si o jejich počinu myslím ... vím, věci to nepomůže, ale já si alespoň ulevím :D

Bohužel arogance a debilita na našich cestách je čim dal horši,možna by chtělo některe jedince poslat na vyšetřeni k psychiatrovi nebo doživotně odebrat řidičak.A nejhorši je, že to dost často odnese ten nevinny co jel slušne.

Upraveno od bitttpower

To je taky proč jsem i do rooma pořídil kameru protože mít ji tam už na podzim tak ten ču.ák pražské se ještě ten den večer viděl na krimizprávách na Primě a měl pozvánku na PČR

jirka tie densa nemas iridiove? Tie by mali vydrzat 100tk

ne nejsou, podle plynaře je mám měnit po 45000km, tj každá druhá prohlídka LPG, max. nájezd je 60000.. je to i kvuli ochraně cívek, aby neodcházely kvuli tomu, že má lpg vyšší teploty při spalování LPG.. za svíce jsem platil700 včetně výměny.. a jsou to origo japonské Densa.. tuším,že iridiové se davaj do 1,6 tek oktávek kvuli tomu, že tam jsou svíce v schované a musí se sundávat sání.. tak nějak mi to plynař říkal.. a mimochodem, říkal mi,že tam má na přestavbu 1,6 která má na original svíčkách 120000 km a vyndávali je hodinu.. totálně zakouslé..

Ja mam presne 1,6 octaviu ale sanie nemusi ist dole nikdy som nedaval ale je pravda ze sa to meni dost nafigu  origina su tam NGK 6ET10 menim ich  40Tkm ..

viac by sa mi pacili densa ale ci fakt tolko vydrzia tym padom to vychadza narovnako ale bez prace

• 2 týdny později...
V 17. 1. 2017 at 18:07, Malta napsal:

To je taky proč jsem i do rooma pořídil kameru protože mít ji tam už na podzim tak ten ču.ák pražské se ještě ten den večer viděl na krimizprávách na Primě a měl pozvánku na PČR

Mohl bych se jenom zeptat jakou kameru máš a jak to máš zapojené.Myslím tím asi napájení.Docela mě to zajímá taky o tom docela přemýšlým to tam dám,tak bych potřeboval poradit co a jak.

koupené do obou aut mám tyto https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170130230922&SearchText=mini+0806

cena se liší dle výbavy, tedy zda s kartou, zda s GPS (mám vlastně obě, ve Fábii mám s GPS, do rooma abych ušteřil jsem vzal bez) a aby se nemuselo nic bastlit dokoupit tento kabel

https://www.aliexpress.com/item/1M-1-5mm2-Car-Cigarette-Cigar-Lighter-DC12V-Extension-Mini-Fuse-Tap-Holder-Lead/32668575152.html?spm=2114.10010108.1000014.4.yqtrUj&scm=1007.13338.50051.0&pvid=1df307e3-daea-41a0-b212-335553febb32&tpp=1

u rooma zapojeno na pojistku zadního stěrače (po odkrytování je to druhá nabo třetí pojistka zprava v horní řadě - ale pro jistotu dohledat dle manuálu k autu- může se třeba lišit a proměřit)

Díky ,zatím uvidím jestli to pořeším.Vypadá to docela zajímavě,líbí se mi i to napájení.Velice šikovné,díval jsem se na ty kamery je jich teda výběr.

Jakou máš v Roomovi mě by stačila nějaká levněvší verze.Máš to předpokládám někde vedle zpětného zrcátka  nebo jinde.

jj, mám to uprostřed pod zrcátkem (u R), aby částečně bylo vidět na displej (ikdyž mám zaplé vypínání displeje po 30s), abych viděl i na signalizační diody. U F to mám napravo od zrcátka, ale nevidím na diody (jedna mi signalizuje GPS signál), tak jak se oteplí frknu to do stejného místa jako u R.

tady máš verzi bez GPS (nebude ti ukazovat rychlost) - od tohoto prodejce jsem jí bral do rooma (je ale bez micro SD karty)

a tuto mám v této kofiguraci i s kartou a od tohoto prodejce

a slušná (srovnatelná kvalita záznamu) levnější verze, co si třeba objednal Woody. Kdybych už neměl tehdy objednáno, vzal bych ju do rooma.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.