Duben 23, 20178 r Karle budu tě tajit jo.Jinak v pátek jsem byl na odblokaci hlášky nezapnutých pásů,to mě znervoznovalo,po městě je moc nepoužíváme ,mimo město ale vždy a to pípání mě znervoznovalo a chlapík se mě ptal jestli chcu ještě něco aktivovat,tak se ptám co je v nabídce a říká že mi může udělat protočení ručiček,to jsem nechtěl,máme to na Octávce a je to blbost,ale nabídl mi přisvícení mlhovek do zatáček,myslím žejse to origo jmenuje coner funkce a asisten rozjezdu do kopce a to je super věc.Cena za vše 400 kč,tak to je ok.Nevím co by to stálo z výroby,ale do toho modelu co máme tam ani nic extra obědnat nešlo a vlastně jsme ani nic víc nechtěli.Jestli časem seženu nějaké originál alu kola a tím to končí.
Duben 24, 20178 r ¨jojo.. par klinutí na pc a auto ma výbavu, za kterou by jsi dal ve škdovce desítku, jen by to fiklo... kola koupíš, já kupuju gumy zásadně na netu, však jsem tu psal, sehnal jsem par km jete bridgestone turanza er300, ještě měly barevné pásky po obvodu, nové stojí 2100, sehnal jem je za 1200 včetně pošty/kus
Duben 26, 20178 r Tak dneska první tankování.Je to ale možná zavádějící.Tankováno od plna do plna a nádrž ješte nabyla prázdná.Průměr na PC na benzín to ukazovalo 6.2l,najeto 414km dotankováno 30,13l Lpg.To je průměr nějakých 7.3Lpg a nějaký benzín ,zož je spokojenost.Autem jezdíme normálně,žádné šetřeni,minimálně 100km z tohoto průměru bylo po dálnici rychlostí kolem 130km/h.Zbytek meziměsto a courání po městě.Jestli to tak opravdu bude,tak to je ok.S Oktávkou by byla stejná cesta s průměrem tak o 2 litry více.
Duben 26, 20178 r Martine kašlu to.Nechcu být otrokem auta.Je na ježdění,tak at jezdí.Beru to jako spotřební materiál,ne jako majetky.Déle než 5 let ho neplánujem udržovat.
Duben 26, 20178 r jasně, já též, ale prvních 5t km jsem tomu zajíždění věnoval péči a věřím tomu, že ovoce sklízím dodnes, v podobě že nedolévám ani deci ani v 350t km. Neříkám že jsem to krátkodobě neprohnal, ale vždy tak na dva tři km max a tak 120 max a pak zase pijánko tempo kolem 3000 otáček. Pak už po těch 5t km byly všechny režimi, pijánko, provětrat, sem tam točit k 6t
Duben 28, 20178 r Těžko říct, když to ještě není známo. Kolik průměrně ujedeš na jedno tankování plynu dnes?
Duben 28, 20178 r podle stylu ... rekord mám 720, takový ten běžný střed 640-660 a když jezdím svižněji tak 580
Duben 28, 20178 r Hm, to se obávám, že bude tak polovina, pokud to vyřeší způsobem jako u OIII G-TEC, kde to je jen kolem 350 km.
Duben 28, 20178 r já bych to viděl reálně tak na 250km a to je za prvé - málo a za druhé, nemám po cestě žádnou plničku CNG, takže nula od nuly pojde
Květen 10, 20178 r Tak co pánové?Jak to letos vypadá s dovolenou s Váma?Kam to bude?Manželka letos dostane snad 2 týdny dovolené v srpnu v kuse tak chceme vyrazit někam dále.Už loni jsme řekli,že Bulharsko letos ně,tak původně jsme chtěli jet směr Španělsko,ale manželka řekla že by chtěla směr Turecko.Nejdřív napíšu sám,že si nejsem jistý jestli to i pro nás není velké sousto.Hotel už je ale obědnaný,tak se ješte rozhodne jestli do toho půjdem je to v Alanyi. https://www.booking.com/hotel/tr/kleopatra-ramira.cs.html?aid=377157;label=seznam-index-bookings-name-_2kv1eO8vAhAva_gLBu5qA;sid=afc0591d6dabd0e7a138cd4a68a582b0;age=12;all_sr_blocks=88020101_99766779_0_85_0;checkin=2017-08-08;checkout=2017-08-15;dest_id=-734728;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=1;highlighted_blocks=88020101_99766779_0_85_0;hpos=1;no_rooms=1;req_adults=2;req_age=12;req_children=1;room1=A%2CA%2C12;sb_price_type=total;srfid=dd656e590857d3fd113ddc13d3e4723a62c998cbX1;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl Cena myslím dobrá,ale je zde pár ale.Je to skoro 2700 km a cestu tam bych rozvrh na 2 až tři dny.První den bych chtěl dojet do Haskova v BG.Pak ale začne první ale .Turecké hranice.Z těch mám větry.Budou to velká hranice a po zkušenosti z jiných,kde se musí vystopit z auta,jít zapsat auto do pasu,pak druhá fronta,kde kontrolujou co zapsala první kontrola,pak odbavení a až pak jestli bude vše ok,tak vjezd do Turecka.Vzhledem k našemu Srpnovému termínu a oblibě západních Turků jezdit o prázdninách domů můžem na těch hranicích pár hodin strávit.Další ale je dálniční známka.Našel jsem na netu,že se lepí nějaký čip,ten snad stují 10 peněz a hned se to i nabíjí tuším dalšíma 30.Ted je ale otázka kolik potřebujem nabít až do Analye?Těchto informací už moc na netu není,další ale jsou cesty.Do Istanbulu to znám,tam už jsme byli,ale jak to vypadá dále dolů?Těchto info je minimum.Další ale Octávka už má najeto 130 tis.Zvládne to?Asi to vše risknem,ale letos to opravdu bude akce.Z Haskova bud pojedem durch až do Alanye,nebo ještě někde přespíme.Vzhledem ke vzdálenosti budem přespávat v hotelu a né v autě,at jsme odpočatí na další dobrodružství.Jestli má někdo nějaké rady,nebo zkušenosti,prosím sem s nimi.
Květen 10, 20178 r na jednu stranu ti Dušane fandím, na druhou stranu ti řeknu, že zrovna Turecko (po Tunisku a Egyptu) jako dovolenkovou destinaci jednoznačně zavrhuji, ... kvůli situaci v zemi. Myslím že jsou ještě docela čerstvé zážitky českých turistů při loňském pokusu o "puč" a jak měli problém se dostat na letiště a Erdogan je docela nevyzpytatelný ... nicméně je to Vaše rozhodnutí ... co se týká čipu, napiš Mirkovi (Mirek2007), ten má zkušenosti též z cestou do Istanbulu a tady s těma záležitostma s čipem (pokud by jsi chtěl, písni mi SZ, nebo pošli sms a dám ti na něj email, nebo tel. kontakt). Auto to zvládne, toho se neboj. No a my letos? Vypadá to, že budeme čekat na nějaký super last minute, tzn.jeden zaplatíme, druhý den letíme ... a destinace? Co se naskytne ... co to nejspíše na 99% nebude, jsou tři výše jmenované. A pokud to náhodou neklapne, sednu do auta a holt dojedu jako vždy do BG autem ... takže uvidíme.
Květen 10, 20178 r ... jo a zapomněl jsem se pochlubit , dnes se za mnou stavil kolega v práci, co jsem od něj měl půjčenou před 14 dni služební Oktávku, když jsem jel pro archívní vzorky z externího archívu. Jak se objevil ve dveřích a já uviděl co měl v ruce, hned jsem věděl, která bije, páč zase jsem věděl už v tu danou chvíli ve zpětném zrcátku, že jsem zvěčněn ... jen jsem čekal kolik a hlavně za kolik
Květen 10, 20178 r Chceme zkusit letos něco jiného a v srpnu už žena dva týdny dovolenou dlouho nedostala ani nedostane,tak chceme podniknout něco bláznivého. Ješte neovládáme Angličtinu,tak to bude akční.Mirek jel tenkrát tím přechodem u Malko Trnavo.Mě by spíš zajímal hr přechod před Edirne. Upraveno Květen 10, 20178 r od dusan.k
Květen 11, 20178 r před 8 hodinami, Malta napsal: ... jo a zapomněl jsem se pochlubit , Nono, pán vodič čistil výfukové potrubie. Poučenie : Nesadaj do auta bez plynu. Nechápem, najprv ťa volajú k podaniu vysvetlenia a súčasne pošlú šek na 500,- ? Upraveno Květen 11, 20178 r od Effendi
Květen 11, 20178 r to je takový zastrašovací efekt asi, ale pochopitelně jsem bez mrknutí oka raději zaplatil, protože by nebylo o čem diskutovat, auto firemní, takže osoba blízká není , přestupek jsem udělal, to jsem věděl už v tu danou chvíli, kdy jsem podvědomě zaregistroval záblesk ve zpětném zrcátku a hádat se nemá smysl, mohlo by to být pak správní řízení a to je od dvou táců nahoru a v neposlední řadě body a záznam do rejstříku. Proto i ten dopis je tak stylizovaný, pokud šek uhradíte, nemusíte se k vysvětlení dostavovat. Takže prostě plní obecní kasu a já jim svojí trochou do mlýna také přispěl. Jinak souhlas, u svých aut jsem zvyklý jak šlápnout na plyn abych to v tej dědině nějak šolíchal kolem té padesátky, ovšem toto bylo 2.0 TDI 103kW, takže tam se prostě na ten plyn jen blbě podíváš a ono to i do kopce jede samo ... a toto byla vyloženě prdel světa, dědinka o pár chalupách a do kopce ... zvláštní je, že zatím, co jsem kdy platil za rychlost, za celou 29 letou řidičskou kariéru, tak to bylo 3x a vždy služebně ... pravda, když pominu tento čerstvý zářez, tak ten předchozí byl naposledy před přibližně 20 lety v Sobotíně u Šumperku a ten první v Praze na Plzeňské směrem do centra
Květen 12, 20178 r Nás letos asi zahraniční dovolená nečeká. Koupě auta dostatečně zaměstnala rodinný rozpočet. Ale uvidíme, ještě není léto a kdyžtak to bude hurá akce, dle aktuálního rozpočtu. Dušane gratuluju k odvaze vyrazit v současné geopolitické situaci do Turecka. Co se týká auta, tak při nezanedbaném pravidelném servisu a trochy lásky se auto ani nezapotí. :D. Samozřejmě vždycky existuje možnost, že se něco podělá, ale to stejně neovlivníš, max "připojištěním" asistenčních služeb. Já loni odjel během 5 týdnů přes 8 tkm po dovolených (TT Man a Bulharsko), TT Man s vlekem s motorkama, přes Francii a to auto mělo cca. 220 tkm a taky s prstem v nose (kromě výměny zadních pneu mezi dovolenýma - výrobní vada). Co se týká mýtného v Turecku, tak přehled je na http://www.tolls.eu/cs/turkey, je zde i odkaz na stránky ŘSD Turecko - http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/Tolls.aspx . Tam najdeš přibližné ceny dle větších měst v okolí tvé destinace. Kvalita silnic na pohodu, ale už jsi tam byl. Co se týká přechodu v Edirne, napsal jsem kamarádce co bydlí v Turecku (vdala se tam), ale mám pocit, že do ČR létá a nejezdí autem, ale uvidím, jestli mi odepíše. Kdyžtak to sem vložím. O Albánii, případně Řecku jste nepřemýšleli? Upraveno Květen 12, 20178 r od mirek2007
Květen 12, 20178 r Ahoj Mirku.O Řecku jsme taky přemýšleli,ale asi jsme trochu zhyčkaní.Hotely v Řecku a jejich vybavení mi připadá jako před 30 lety.Hledám většinou na Booking a podle obrázku se pokoj vždy skládá z obyčejné dřevěné postele a skromného vybavení.Ty co by už připadali v uvahu jsou cenově někde jinde,tak okolo 1300E na týden a kde je cesta a jídlo.Hotel co jsme našli v Turecku je za 530 E all inclusive,jen je dál od moře,super hodnocení a to je cena za 2 dospělé a 12letou slečnu.Za tu cenu asi nic vyhodnějšího neseženem.Co se týče cesty,mám z toho trochu strach.Né z lidí a situace v Turecku,ale ruzných technických potíží,které mužou nastat.Turecko leží ještě jižneji,než třeba Bulharsko a jak jsme tam byli naposledy tak teploměr v autě ukazoval 42 stupnů.Když jsme popojížděli v Istanbulu,tak ukazoval 49 stupnů a to už ručička teploty motoru jak se normálně nehne z prostředku ukazatele,tak tam už šla tak centimetr do prava a to už jsem se trochu bál.Ventilátor jel o sto šest a nemohl to schladit.Jak jsme se pak rozjeli tak už bylo vše ok.A to měla Octávka o 70000km méně.Od té doby se to neopakovalo a počítám že to tenkrát způsobily extrémní teploty a ventilátor to nestačil chladit.Další co mám fak bobky,při vjezdu do Turecka se zapisuje auto do pasu řidiče.Kdyby nystal nějaký velký technický problém,třeba zadřený motor,nebo já nevím co,jak se dostanu z Turecka?Jestli autem do této země přijedeš,tak musíš i odjet,jinak smula.Kdyby na takovou situaci došlo,tak asi se z toho dá nějak vykouzlit,ale bez znalosti Angličtiny nevím.Německy válím a v Istanbulu i celkem znali,ale někde dále nevím.Jinak díky za odkazy.Toto jsem už našel a snad podle toho co jsem pochopil,tak dálnice se platí jen z Edirne za Istanbul,most přes Bospor a pak směrem dolu už ani žádná dálnice není,tak asi nic.Naivně doufám,že tam bude aspon čtyřproudovka,je to přece ješte jen okolo 800 km mnou neprobádaného uzemí do Alanye.Další možný problém,máme starší navigaci a nevím jestli tam vůbec Turecko je,a jestli ano,mám strach že jen evropská část a tam jet bez gps no nevím.Pokukoval jsem už i po cenách letenek,nebo celého zájezdu,ale já bych to chtěl probádat autem.Jestli ti kamarádka poradí jak to funguje na hranicích před Edirne,budu moc rád.
Květen 12, 20178 r Obyčejní Turci (muslimové) jsou (budou) určitě super lidi, jako další národy po celém světě, jde ale o koncentraci těch tzv. nenormálních, která je v té oblasti v současné době o dost větší než jinde. Technické problémy bych vyřešil připojištěním (asistenční služby) a uloženým tel.číslem na Český konzulát, který tam snad ještě nezavřeli . Víc proto neuděláš a víc neovlivníš. Jinak je veselé, že i u moderních aut funguje starý princip "chlazení" -v krizi zapnout topení na plno. Sice přijdeš o pohodlí, ale pomůžeš autu. Co se týká pojistky jak jsem psal. Mohu doporučit A....z. Musel jsem udělat novou smlouvu na povinné, ale za příplatek 2 000,-Kč/rok jsem dostal možnost - náhradní auto na 30 dní, právní pomoc, tlumočník na telefonu, repatriaci auta bez omezení km, odtah do servisu do kterého určím - z důvodu LPG, bez omezení km, a mnoho dalšího. Po roce pojistku vypovíš a přepojistíš jinde, případně asistence zrušíš. Jestli chceš vidět jaká tam je silnice, koukni na google mapy. Pro mě neocenitelný pomocník. Nezkoumal jsem kvalitu pokrytí silniční sítě v Turecku, ale po Evropě se tak nechají zmapovat důležité křižovatky a díky streetview si můžeš najít vlastní "orientační body" v krajině. Navigace do auta je dle mého v současné době velký přežitek, postačí kvalitní telefon, aby měl dobrý GPS modul a kvalitní mapová aplikace. Já teda jedu slepou větev "Windows Phone", ale na navigaci nedám dopustit, záleží jen na velikosti paměťové karty, kolik map tam chceš nahrát + mám starší autoatlas celé evropy, kde v nouzi chytám směr.
Květen 12, 20178 r Diky za rady.Nejsem ted doma tak čas ukáže jak dlouho budu doma před odjezdem,počítám že ale minimálně 10 dnů,tak to bude stačit na finální přípravy,vyměny filtrů,oleje a revize.Na jaře dostala Octávka přední nové gumy,před odjezdem dokoupím radši i zadní a vyrazíme.
Květen 17, 20178 r tak dnes proběhla třetí repase Valteků, řekl bych za mě spokojenost s poměrem výkon cena, cena za hubičku, výkon více jak 115 000 km na repasi. Možná dojde na čištění reduktoru, neboť zůstal slepený po nainstalování vstřikovací lišty a odfoukl si ... tak uvidíme.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.