Září 26, 20177 r no nemas ale rozhodny krok jsi uz udelal.. kolik to vyslo upraveni rooomstera tak,aby prosel STK? ja byl dneska... za 1s*.. Upraveno Září 26, 20177 r od JirkaBrno
Září 26, 20177 r tak počítejme: prvotní materiál (kat, obě lambdy, první díl, středový díl a koncový díl výfuku) 17 394,- práce mechoše na výměnu výše uvedeného 900,- plechovka čističe na BA vstřiky 490,- filtr+výměna 600,- BA vstřikovač 815,- čištění 2ks BA vstřikovaču ultrazvukem 300,- bratru komplet 20 499,- ... a o 2000,- za Maxx Motion 100 a Verva 100 se už nebavím ... a pak teprve následovalo STK 1 380,- za to jsem mohl hlíny na F III a sadu zimních gum a ještě by mi zbylo
Září 26, 20177 r kua ja dal za stk+emise oboje 1800,.. a hodku zivota.. njn ale zase mas kompletne opraveny vuz... takze cenda bude dalsich 10clet verne slouzit..
Září 26, 20177 r jj, s tím se do toho šlo, že to auto je holt potřeba a bude, takže se muselo zainvestovat. Do F I bych to nedal, tam by to bylo kolem 15 litrů, tedy první položka bez výfuků ale zase s EGR ventilem, který je za necelou trojku.
Září 27, 20177 r jen pro zajímavost... vcera, jak jsem sedel na es te ka tak jsem se začetl do světa motoru... takže to proklamovane CNG palivo zase taková výhra není co se týká možných oprav.. na vw touranovi napřiklad odchází plynový reduktor, nový bratru za 23000kč od vw.. dále odchází elektromagnetické ventily na lahvích od CNG.. na CNG oktávku stojí nový ventil kolem 9000kč.. nová octavia III po FL má mít na cng flasky z kompozitu, 2ks a 1ks kovová, která bude místo ba nádrže, která bude mít jen 15L. Celkový objem cng vzroste na 21kg, dojezd se zvýší z dnešních cca 400km na nějakých 650+- a 300km na BA. váha se sníží z dnešních +100kg na zadní nápravě na nějakých 25 kg+-.. motor už nebude 1,4tsi ale bude 1,5tsi s výkonem kolem 100kW.. no zní to zajímavě, prej na tom intenzivně pracují... ..Když to srovnám s LPG, kde stojí repase reduktoru litr... )))
Září 28, 20177 r No ceny jsou to zajímavé...koupit si takové auto se 180 kkm najetejma tak to bude pokladnice. Jedině nový a modlit se, aby se nic nepos*alo anebo aspoň aby to bylo v záruce. Nicméně náklady na palivo nejsou tak rozdílné od LPG a ceny za servis jsou nesrovnatelný.. a když člověk vezme v potaz například i hustotu čerpacích stanic, není moc o čem přemýšlet. Ale repase reduktoru za 1000 Kč... to možná když si to člověk udělá sám a nepočítá cenu svého času. Jenom membrány na můj jednoduchý reduktor na feldu s podtlakem stojí 500 Kč ... :-( . STK+ME mě čeká za týden 6.10. tak jsem zvědav jak na mě budou přísní. Zatím jsem vždy dělal napoprvé a bez problémů..
Září 28, 20177 r no já měl repas reduktoru za 700 včetně kolénka, ketré teklo, ale to byla asi cena pro mě . Na příští týden mám domluveno vyčištění, neb při delším zátahu, většinou na trojáka plný kotel, kopec, tak mi zamrzal, ale i tak si nemyslím, že mě to bude stát litr . Ale to CNG nee
Září 29, 20177 r ..no tak to je hodně přátelská cena. U Čadka v Brně vím, že si za repas říkají okolo 2500 Kč (ale v tom bude určitě i jeho seřízení a nastavení v ŘJ). Za tu cenu se dá na netu pořídit reduktor nový ;-). Mimochodem jak se čistí reduktor? to ho normálně vyndá a rozebere jako když se mění membrány? nebo jen povolí odkalovací šroub a nechá vytéct ten sajrajt, co se tam usadí? Z mé zkušenosti nejde rozebrat reduktor tak, aby membrány zůstaly s jistotou neporušené, i když uznávám, že jsem to dělal jen jednou a ta letitá praxe mi schází. Ale i tak... ty membrány tam drží dost pevně a pokud už chvíli slouží, bývají v nich mikroprasklinky a to je jenom takovejhle krůček od toho ji natrhnout nebo jinak poškodit. Jestli u toho čištění budeš přítomen, schválně mu mrkni pod ruce, jak to čistí.... fakt by mě to zajímalo....
Září 29, 20177 r bude se vytahovat ven, to vím zcela jistě, je to taky důvod, proč se mu do toho nechce a furt to odkládal. Příští týden bude mít dvě přestavby, tak říkal, že brácha mu ho vytáhne (ten je prý přes vodu ) a on ho pak v mezičase vyčistí. Bohužel u toho ale nebudu, bo bych tam musel být celý den nebo možná i další, neboť nebude jasné, kdy se do toho přesně pustí. Ovšem jak to bude probíhat v praxi nevím, ale přece jenom můj reduktor vypadá přece jenom trochu jinak, než podtlakový, jak velikostně, tak provedením, bo ta plastová příruba má tak průměr 7-8cm
Září 29, 20177 r malto, ono to asi bylo tim, ze Sverak ti nedelal repas celeho, ale menil jen ty kolinka, tj spodek reduktoru + prace.. tak jsem to mel ja, obe kolinka nove, mozna vycisteni + prace k tomu.. platil jsme taky neco kolem 6ti7mi stovek.. musel bych se podivat do zaznamu.. mne to delal tusim po 40t-50t km, z duvodu toho, ze mi to cestou do jeseniku zacalo tect z tech kolinek.. rozkaz znel-hlavne na to nesahant, aby se to neurvalo cele a dojet do Brna jakymkoliv zpusobem.. nastesti to teklo opravdu jemne..prace je na to cele dopoledne, musi se pockat az vychladne voda v aute, pak vypustit vodni napln, rozebrat, vymenit, slozit, nalit vodu, odvzdusnit atd..
Září 29, 20177 r jj, měnil kolénka, protože to teklo (ale co bych chtěl po tehdejších 340t km bez zásahu že ), jiank s tím asi nic nedělal, nebyl důvod, tlak to drží pořád stejně kolem 1 Bar, takže nebyl důvod do toho zasahovat. I teď bych to možná přešel, páč to pocukávání při plném tahu dělá už cca 2 roky, akorát že letos přes léto už to bylo častější a to už jsme nemusel jet ani s plným autem. Ovšem zasírá mi to Valteky a blbě přepíná, takže když jsme nedávno repasovaly, dával nová jadýrka, vydrželo to neznatelně přepínat cca 14 dní, pak se to od reduktoru zatentovalo a dnes ráno, kdy bylo 5°C, tak to nechtělo přepnou, odlepit, že se mi rozblikal check. Takže s přibývajícím chladnem by to bylo horší a horší a ani vyčištění vstřikovačů, by na dlouho nepomohlo.
Září 29, 20177 r no já jsem membrány měnil po ca 80 kkm... špatný se nezdály, ale bylo tam dost usazenýho sajrajtu, kterej po vyšroubování odkalovacího šroubu nechtěl vytéct. Onehdá jsem tomu pomohl tak, že jsem reduktor odšrouboval z uchycení karoserie a nahnul ho na stranu vyndaného odkalovacího šroubu - tak něco vyteklo. Ale příliš toho nebylo. Mám strach s tím takhle manipulovat, abych neulomil měděnou trubku přívodu LPG do reduktoru, to bych si vydělal. Ono jen vyndat reduktor z auta není na chvíli ani u toho mého podtlakového, je tam spousta věcí okolo které se musí sdělat, hadice, trubka LPG, elektrika... a vše dělat opatrně aby se něco neutrhlo. Nicméně možná plynaři mají na čištění reduktoru nějakou chemii, což by nemuselo být špatné udělat po pár desítkách tisíc km, oddálila by se tím nutnost měnit tak brzo membrány. 80 kkm mi opravdu nepřijde moc, ale prý to tak u těch AT07 bývá obvyklé... :-( . Proto mě zajímal způsob toho čištění, že bych se nechal inspirovat :-)
Září 29, 20177 r To že má reduktor odkalovací šroub jsem vůbec netušil. Myslíš že to má i AT09? Nějak ho nevidím.
Říjen 2, 20177 r @KaJe: já nejsem žádnej odborník, ale odhaduji, že by ten odkalovací šroub mohl mít i AT09, ale to je jen odhad. Já ho mám úplně vlevo dole, Poz 3: Tak zkus mrknout, v jiných místech určitě nebude, musí být na nejnižším místě reduktoru, aby mohl bordel odtéct. Nejlépe to povolit hned po delší jízdě, dokud je sajrajt tekutý, jakmile motor (a reduktor) vychladne, sajrajt ztuhne a nevyteče. Samozřejmě dělat při vypnutém motoru... ;-) Upraveno Říjen 2, 20177 r od Rob1
Říjen 19, 20177 r V 1. 9. 2017 na 11:39, Malta napsal: nene, myšlenku ročních vozů už jsem definitivně opustil. Dnes mi volali z toho Araveru v Uh.Hradišti a řekl jsem jim že půjdem do nového. Jedině náhlé úmrtí Anděly ze dne na den, by změnilo moje rozhodnutí. Dušane, potvrzuji, že to MPičko je tižší než haťapka, alespoň to co jsem projížděl. Jinak co se týká dokódování, asi budu potřebovat jen ten rozjezd do kopce, zbytek by měla umět zvládnout apka Carista, kupoval jsem za tím účelem i trochu jiný ELM327, takže už jen to nainstalovat do mobilu, počkat na auto a pak si můžu hrát . Jinak co se týká kabel.kódování, tuším člen Váša Prostějov, nebo Michal2009 Brno jsou zase experti v mé blízkosti. Malto ahoj, prosím Tě blbý dotaz: jde použít diagnostika (VAG) co jsem měl na Fabii i pro Rapida? A co vše je možné si "doprogramovat / odporogramovat"? Proč jsi zavrhl roční vozy?
Říjen 20, 20177 r Ahoj Rozsto, nezkoušel jsem (zatím nemám na čem ), ale na 99,9% si myslím, že nepůjde použít ani na čtení chyb, na kódování zapomeň na 100%. A k ročním vozům, není to paušální zavrhnutí, jednalo se o tu jednu konkrétní Fábinu. Jde o to, že v okamžiku, kdy by nastal plánovaný nákup, měla by už skoro 2 roky pryč z 5-leté záruky. Takže při splátkách na tři roky, bych po doplacení měl zároveň i po záruce. Další věc je zajetí, v případě této, bych to třeba taky neviděl zrovna tragicky, nebyla to předváděčka, nýbrž služebák pro nějaký nižší managment v Bolce, takže bych těch necelých 10t km zkousl ... ale zajet si svoje od nova je lepší. Takže, v ten den, bylo rozhodování hodně těžké, obzvlášť když jsem se v té "roční" projel ... neshledal jsem nic co by mi vadilo (vzhledově, vlastnostmi), navícTOP výbava (STYLE), na kterou jsem věděl, že v případě mé motorizace u nového auta mohu zapomenout. Takže snažil jsem se to dohnat v saloonu, alespoň doobjednáváním jednotlivých (pro mě důležitých) prvků (mimo jiné i barva, kterou jsem si tajně přál) a vzhledem k tomu, že se pak prodejce různými akcemi (například předplacený servis) a slevami dostal na pro mě (nás) akceptovatelnou cenu, tak už jsem se "roční" dál nezabýval. Tož asi tak
Říjen 20, 20177 r tak 15 min. zpět mi volali ze saloonu , výroba mojí fábinky bude v týdnu 44 , takže předávku budu mít v půli listopadu, namísto půli prosince
Říjen 24, 20177 r navite nahodou jake parametry ma origo baterie do fabky 1.4 63kW? Zatim to neni aktualni, ale nevim, jestli staci 44Ah nebo radeji 52..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.