Přejít na obsah

jak na nový rok,tak po celý rok?

Deny.Kr

Doporučené příspěvky

Tak já začnu-při pohledu na auto se otřepávám..a když si vzpomenu na pořekadlo "jak na nový rok,tak po celý rok",je to horší,než horor.. na stupnici znečištění auta od 1-10 volím 12,ineriér taky není slavný.. :help: jak jste na tom vy?..jak často ho leštíte,myjete,ošetřujete?.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak často ho leštíte,myjete,ošetřujete?.. :)

S interierem toho moc nedělám,na jaře a na podzim jej pořádně vyluxuji, plasty,koženku a kůži ošetřím ubrousky ArmorAll, případně i těmi jejich sprayi.Během roku ubrousky utřu prach v interieru dle potřeby-jejich výhodou je vysoký efekt s minimálním úsilím.Karoserii voskuji ručně tak 5x do roka-nejdřív vůz umyji v myčce nebo ručně kartáčem a pak ručně napastuji a vyleštím.V motoru utřu hadice,plasty a trubky ubrousky ArmorAll-je to rychlé a účinné.Vlastní motor umyji perchlorethylenem nebo jiným odmašťovadlem, pokud je to potřeba.Dutiny v karoserii si dodatečně vystříkávám v intervalu tak jednou za tři roky,podobně si hledím i spodku.Mluvím o svém soukromém voze, nikoliv služebním, samozřejmě.

Odkaz ke komentáři

takže to že děláš dutiny autu škodíš.O to se už psalo.Z výroby je použitá mooc dobrá úprava a pokud jště na ní nasereš něco bůh ví co,co strukturu origo vosku atd naruší,tak jsi to víš co.

Mám vosky že Škodovky-aplikuji jen kde mám pocit, že je to potřeba.Moje 11 let stará Felda 1.6 je zcela bez koroze i v 5 dveřích.Octávkou jsem se ještě nezabýval,jednak je nová, jednak jsem neměl čas-když tak až na jaře.Aplikaci samozřejmě zvážím jen na místa kde je to třeba..

Odkaz ke komentáři

:) tak to já(my) auto myju poměrně často-bílá je bílá :) ,voskuji a leštím ho 2x ročně(doporučené intervaly)-na jaře a na podzim..kompletní,velký úklid interiéru(tzn luxování,leštění,vyčištění plastů čističem,ošetření plastů ošetřovačem,čištění sedadel čističi...) tak 2x ročně při voskování,velké mytí auta(tzn wapkou vystříkat motor,spáry,kola...) dělám většinou jen před voskováním a leštěním..jak jsem již napsal,myje se často(cca. co 14-dnů),vždy na nejleší mytí=horký vosk a spol..,drobný úklid interiéru provádím celoročně(= vysavač do 12V zásuvky,vyleštění oken a lesklých lišt,utření prachu,popř. vyčištění sedadel čističem..). Velké "praní" sedadel vysavačem bylo u staré octavie(interiér béžová bamboo) provedeno asi 4x za 2,5roku,u této zatím ne(tmavý dynamic paket),ale před prodejem to asi pořádně vyperu..no a co se týče ťukanců a spol. - auto doteď není zcela hotové(interiér) - (a to ho za necelý rok prodávám),čili se buď ťukanec zakryje novou úpravou,či se při úpravě opraví zbytek.. :) Editováno: , autor: Deny.Kr
Odkaz ke komentáři

tak u mně je Octa celkem v pohodě, není sice nejčistší, ale zase nevypadá nijak tragicky, zato služební Mondeo nevypadá jako že bylo vyrobeno před 9 měsíci :kuk: Platí to jak exteriér, tak interiér. Bohužel při posledním servisu, ačkoliv jsem měl dokonalé komplexní čištění v zakázkovém listu, se na to vysrali a neudělali nic, jen to prohnali jejich myčkou. Ale interiér beze změn. Nechápu, jak si toto vůbec dovolí, ale evidentně jo.

Odkaz ke komentáři

tak u mně je Octa celkem v pohodě, není sice nejčistší, ale zase nevypadá nijak tragicky, zato služební Mondeo nevypadá jako že bylo vyrobeno před 9 měsíci :kuk: Platí to jak exteriér, tak interiér. Bohužel při posledním servisu, ačkoliv jsem měl dokonalé komplexní čištění v zakázkovém listu, se na to vysrali a neudělali nic, jen to prohnali jejich myčkou. Ale interiér beze změn. Nechápu, jak si toto vůbec dovolí, ale evidentně jo.

no a A4 mám zazimovanou naleštěnou už od podzimu.

Odkaz ke komentáři

na vystříkávání dutin je taky dobrý dynitrol!Já ho snad ale nebudu potřebovat :p Auto myji doma dle potřeby, teď čekám na počasí a chci ho pořádně vygruntovat.Už tam mám nastláno!

Koukal jsi na dutiny přední kapoty?Já jsem si je prohlížel a nemám pocit, že jsou vůbec nějak ošetřeny-vosk ani nevidím, ani nenahmátnu.Taky pohled na přední nápravu mě zrovna neuchvátil, je na ni koroze-malá ale je.Na jaře se musím pořádně podívat pod auťák jak to tam vypadá.

Odkaz ke komentáři

Já teda z rezavěním nemám ani neměl nikdy jak u VW tak ani u Škodovky žádnej problém.Dit ty auta jsou pozinkovaní,tak pokud to neni nějaká bořina tak z rezavěnim nemůže být problém.

Jinak k údržbě(mytí) používám dle potřeby někdy i několikrát týdně bezkontaktní mytí.Mám Kärcher+aplikační a pěnové zařízení NERTA.Je to bomba,s tim je auto umytí za pár okamžiků a tak že ručně bych to umejval nevim jak dlouho na stejnej výsledek,pak to jen vzduchem ofoukám a zbytek dotřu kůží.

Kosmetiku používám bud Sonax,ale nejvíce se mi osvěčil WS-2000,ty maj tu kosmetiku vážně nejlepší.Na vnejšek jednou za tři měsíce používám lehce čistící a konzervační přípravek WS-no.2 a jednou za půl roku to samé ale trochu silnější prostředek WS.no.1.Interiér čistim každý víkend,klasika lux,otření plastů čistícíma ubrouskama Sonax a ošetření plastů přípravkem Sonax-Extrem na plasty s matnym efektem,taky se mi velmi osvědčil.Po tomto je auto vždy jak kdyby vyjelo ze salónu.

Takto ošetřuju všechny auta a po 3-4letech i s těma hromadama km vypadají jak lehce jeté.

Odkaz ke komentáři

Já teda z rezavěním nemám ani neměl nikdy jak u VW tak ani u Škodovky žádnej problém.Dit ty auta jsou pozinkovaní,tak pokud to neni nějaká bořina tak z rezavěnim nemůže být problém.

Jinak k údržbě(mytí) používám dle potřeby někdy i několikrát týdně bezkontaktní mytí.Mám Kärcher+aplikační a pěnové zařízení NERTA.Je to bomba,s tim je auto umytí za pár okamžiků a tak že ručně bych to umejval nevim jak dlouho na stejnej výsledek,pak to jen vzduchem ofoukám a zbytek dotřu kůží.

Kosmetiku používám bud Sonax,ale nejvíce se mi osvěčil WS-2000,ty maj tu kosmetiku vážně nejlepší.Na vnejšek jednou za tři měsíce používám lehce čistící a konzervační přípravek WS-no.2 a jednou za půl roku to samé ale trochu silnější prostředek WS.no.1.Interiér čistim každý víkend,klasika lux,otření plastů čistícíma ubrouskama Sonax a ošetření plastů přípravkem Sonax-Extrem na plasty s matnym efektem,taky se mi velmi osvědčil.Po tomto je auto vždy jak kdyby vyjelo ze salónu.

Takto ošetřuju všechny auta a po 3-4letech i s těma hromadama km vypadají jak lehce jeté.

hm,tak ty ho tedy šetříš ti povím!.. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Jinak k údržbě(mytí) používám dle potřeby někdy i několikrát týdně bezkontaktní mytí.Mám Kärcher+aplikační a pěnové zařízení NERTA.

S pozinkem karosérie a její protikorozní ochranou máš pravdu je opravdu asi kvalitní ale obávám se,že ochrana náprav a pružin není na této úrovni-jinak by nebylo možné abych na přední nápravě měl rezavý flek už hned na novém voze.Nereklamoval jsem to protože je to prkotina kterou si ošetřím ale trochu mě to naštvalo, to je fakt.Mytí kastle Wapkou je bezesporu nejšetrnější.Kde kupuješ to WS2000? Rád bych to vyskoušel.Bydlím kousek od Prahy-takže v tvém regionu.

Odkaz ke komentáři

S pozinkem karosérie a její protikorozní ochranou máš pravdu je opravdu asi kvalitní ale obávám se,že ochrana náprav a pružin není na této úrovni-jinak by nebylo možné abych na přední nápravě měl rezavý flek už hned na novém voze.Nereklamoval jsem to protože je to prkotina kterou si ošetřím ale trochu mě to naštvalo, to je fakt.Mytí kastle Wapkou je bezesporu nejšetrnější.Kde kupuješ to WS2000? Rád bych to vyskoušel.Bydlím kousek od Prahy-takže v tvém regionu.

Já kupuju WS2000 v německu,V ČR jsem to neviděl na obchodech už dobrých 5-7let.Nevim zkus prolést internet.obchody třeba to najdeš.Jsou to plast.flašky trojúhelníkového(hranat.) tvaru s červeno-černénými nápisy.

Mám ale kamaráda který vše nakupuje s takových těch TV-shopu apod. a před časem tam koupil s té známé reklamy leštěnku WS-Platinum lack protektor,když jsem byl tehdá u něj a ukazoval mi to,tak když jsem jí otevřel tak to bylo úplně stené jako ty klasické WS2000 co kupuji v německu,teda aspoň mi to tak přišlo.Strašně jí chválil že lepší leštěnku na auto neměl.

Jinak ARAL jako takový je taky špičkový,ten má vůbec autochemii velmi velmi výbornou.Tehdy si pamatuju,v nějakém časopise na článek jak testovali kvalitu motor.olejů,tak ARAL vyhrál i nad Shellem a Castrolem.

Jinak Aralu je vůbec škoda že odsud odešel,ten byl v pohon.hmotách jasná jednička,jasně ty jejich produkty se tu dají pořád sehnat,ale už to neni tak jednoduché,aspoň teda co mám vyzkoušeno v Praze a okolí.

Odkaz ke komentáři

kde se dají ty araly sehnat?

už nikde.. ;) Aral koupila společnost BP společně se společností Castrol..čerpací stanice ARAL byly v ČR prodány OMV,v německu,myslím rakousku,apod., byly všechny čerpačky BP přemalovány na ARAL=2x více čerpaček..později v ČR zaniklo i oddělení olejů ARAL,zaměstnanci ARAL byly ve výběrovém řízení,někteří byli vyhozeni,jiní se stali CASTROL týmem..díky tomu,že můj otec byl v oddělení olejů ARAL(nyní je již součástí týmu CASTROL),při konci ARALU v ČR mu byly dány zbytky(leštěnky a spol.) z čerpaček,které by jinak šli do koše..proto jsou v garáži desítky leštěnek a podobných věcí(uplatnění vždy najdou),které už neseženete a jak bylo zmíněno-dle mě(zjevně i dle výzkumu) jsou tyto leštěnky bezkonkurenční.. :);)

Editováno: , autor: Deny.Kr
Odkaz ke komentáři

no mě to bylo divný :)

a jak mam brát toto tedy?

http://www.aral.cz/oleje-autokosmetika.php

když už není tak jak to že je? kol104

tak jsem se poptal-z počátku jsem to spletl(já se v tom moc nevyznám)..Firma ARAL,jako taková zmizla..čerpačky u nás nejsou,že,benzín ARAL v ČR prostě neseženeš..ale tím,že společnost BP koupila jak CASTROL,tak ARAL,je to jedna velká firma..čili = konkrétně zaměstnanci CASTROLU(a nejen oni) nabízí jak produkty(oleje) BP,tak ARAL,tak Castrol dohromady,dle přání zákazníka.. ;):)

Editováno: , autor: Deny.Kr
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...