Marcello Vloženo 2. leden 2008 Sdílet Vloženo 2. leden 2008 Ahojte, chcem sa opytat ci moze dlhodobo chudobna zmes (napr. pri pouziti LPG) poskodit lambda sondu. nemam na mysli samotne LPG ale vyslovene chudobna zmes ma zaujima. Zaroven kladiem druhu otazku pre tych co maju 2.0 APK motor a problem s udajnymi kruzkami na piestoch (vraj opacne dane) a tym sposobena zvysena spotreba oleja. Ci sa aj takto nadmerne spotrebovany olej nedostava do vyfukoveho systemu a tym poskodzuje lambdu skor ako je bezne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcello Vloženo 6. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 6. leden 2008 Hmm, nikto nevie ? Kolko sikovnych ludi tu zrazu nieje... Skusim si sam odpovedat, pri spalovani chudobnej zmesy vraj vznika vyssia teplota v spalovacom priestore a teda aj vyfukovych plynov. (Pri LPG obzvlast) A to moze mat tiez za nasledok skorsie poskodenie lambdy. Bohatost zmeasy som si upravil aby problem nepretrvaval. Uz to tak neblbne, tak uvidime o kolko som jej pomohol. Lambdu som si preistotu kupil uz vopred od BOSCH-u. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
masoprst Vloženo 7. leden 2008 Sdílet Vloženo 7. leden 2008 Ahojte,chcem sa opytat ci moze dlhodobo chudobna zmes (napr. pri pouziti LPG) poskodit lambda sondu. nemam na mysli samotne LPG ale vyslovene chudobna zmes ma zaujima. Zaroven kladiem druhu otazku pre tych co maju 2.0 APK motor a problem s udajnymi kruzkami na piestoch (vraj opacne dane) a tym sposobena zvysena spotreba oleja. Ci sa aj takto nadmerne spotrebovany olej nedostava do vyfukoveho systemu a tym poskodzuje lambdu skor ako je bezne. Dlouhodobě chudá směs by lambdě uškodit neměla, otázka co na to motor - tj. písty, ventily, hlava při dlouhodobým provozu. Pokud ti motor žere olej, připrav se na zanesení EGR ventilu a pokud má dva katalyzátory tak na zanesení toho prvního hned za sběrným potubím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcello Vloženo 2. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2008 Problem vyrieseny, po mesiaci testovania ked som si nastavil bohatost zmesi na prijatelnejsie hodnoty sa uz problem s lambdou nevyskytol, auto menej "zerie" o cca 2l/100km a lambda sonda (povodna) fici ako hodinky (nova odpociva v sufliku). Takze nie vzdy plati ze chudobnejsia zmes = nizsia spotreba, skor naopak vyssia s rizikom poskodenia veci... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 12. Únor 2008 Sdílet Vloženo 12. Únor 2008 Tady jsem našel pro zajímavost všechno o Lambdě sondě http://automatizace.hw.cz/mereni-a-regulac...mbda-sondy.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavio Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 Otazka: To akoze ako a kde si nastavil bohatost zmesi???? Problem vyrieseny,po mesiaci testovania ked som si nastavil bohatost zmesi na prijatelnejsie hodnoty sa uz problem s lambdou nevyskytol, auto menej "zerie" o cca 2l/100km a lambda sonda (povodna) fici ako hodinky (nova odpociva v sufliku). Takze nie vzdy plati ze chudobnejsia zmes = nizsia spotreba, skor naopak vyssia s rizikom poskodenia veci... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcello Vloženo 29. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Duben 2008 Moja LPG vstrekovacia sustava sa da pripojit k pocitacu nakolko LPG vstrekovanie ma riadiacu jednotku. Mam k tomu prislusny software. Ostatne je uz jasne... Da sa tam nastavit dlzka vstreku, casovanie, proste vsetko potrebne k tomu aby to slapalo ako ma... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 19. Květen 2008 Sdílet Vloženo 19. Květen 2008 Moja LPG vstrekovacia sustava sa da pripojit k pocitacu nakolko LPG vstrekovanie ma riadiacu jednotku. Mam k tomu prislusny software. Ostatne je uz jasne...Da sa tam nastavit dlzka vstreku, casovanie, proste vsetko potrebne k tomu aby to slapalo ako ma... Marcello,to mne zajima.mam AG NL SGI,chci se zeptat,jakej mas ten kabel,resp, jesrli neni nekde na webu na to schema.Ja mam myslim zasuvku o trech zilach,z te LPG RJ.Dikes. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mudra Vloženo 19. Květen 2008 Sdílet Vloženo 19. Květen 2008 ahoj, taky by me zajimalo, jestli se da nejde sehnat schema na kabel? je tam standartni molex diky Mudra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NASUDKH Vloženo 23. Květen 2008 Sdílet Vloženo 23. Květen 2008 Marcello,to mne zajima.mam AG NL SGI,chci se zeptat,jakej mas ten kabel,resp, jesrli neni nekde na webu na to schema.Ja mam myslim zasuvku o trech zilach,z te LPG RJ.Dikes. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.