Přejít na obsah

kde vytahnout elektriku pro vysilacku?

Hobbit

Doporučené příspěvky

Sice standardne jezdim s fabii, ale mam ted na nejakou dobu k dispozici Octavii (rv 2002).

Problem je v tom, ze netusim, kde si vytahnout elektriku pro vysilacky. Vzhledem k tomu, jaky je pristup k pruchodkam mezi motorem a vnitrnim prostorem, bych se nejradsi chytnul na svorkovnici pod releovym boxem (kontakt 30) - ale potrebuji (kratkodobe a s rezervou) cca 20A. Podle prurezu kabelu co tam vedou, by to problem byt nemel, jde mi ale o to, jestli je vhodne se chytnout prave tady a kde si chytnout kostru (75X ?).

Diky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice standardne jezdim s fabii, ale mam ted na nejakou dobu k dispozici Octavii (rv 2002).

Problem je v tom, ze netusim, kde si vytahnout elektriku pro vysilacky. Vzhledem k tomu, jaky je pristup k pruchodkam mezi motorem a vnitrnim prostorem, bych se nejradsi chytnul na svorkovnici pod releovym boxem (kontakt 30) - ale potrebuji (kratkodobe a s rezervou) cca 20A. Podle prurezu kabelu co tam vedou, by to problem byt nemel, jde mi ale o to, jestli je vhodne se chytnout prave tady a kde si chytnout kostru (75X ?).

Diky za radu

ja mam upravenej origo kabel zastrckou a strkam to do zapalovace-uz cca 4roky a vse OK

Odkaz ke komentáři

ja mam upravenej origo kabel zastrckou a strkam to do zapalovace-uz cca 4roky a vse OK

No, pro par amper na CBcko klidne, ale to v mym pripade nepripada v uvahu. Sice je tam dostatecne silna pojistka, ale zasuvka je uz takhle v pernamenci, navic prurez kabelu k ni vedouci je dost maly a dochazi tam pod zatizenim k velkymu poklesu napeti. To nemluvim o moznem prechodovem odporu. Navic tahat kabely po interieru mi nepripada idealni, i kabel k navigaci budu stehovat za palubku.

Na ty zasuvce uz pri odberu 6A klesa napeti pod 11V - docela problem.

Podle schemat, ktery jsem vyhrabal na netu by to ocko (30) pod releovym boxem melo mit jisteni 110A.

No a zem by to chtelo chytnout na nejakym kostricim bodu pod pristrojovkou (vi nekdo kde presne je?).

Editováno: , autor: Hobbit
Odkaz ke komentáři

Kdyz sundas spodek pristrojovky uvidis jak napojeni na 30 a kousek od toho kostrici bod - pod sroubem je nekolik hnedych kabliku, nejde prehlidnout.

Diky, to jsem potreboval vedet. Ono u malejch proudu to problem nejni, ale co je pres 10A uz prestava byt sranda a byl bych nerad, aby mi to nekde blafnulo.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...