333222 Vloženo 1. Únor 2008 Sdílet Vloženo 1. Únor 2008 Zdravim, jaro se blíží a s nim i nová cyklistická sezona. No a já jsem se v nějakém zkratu vsadil že v létě pojedu s kolegou na cyklo dovolenou a že ho nebudu brzdit. No a to je ten problém. Když si odmyslim vánoce, které mi přidaly cca 5 kg, což nic není, když vážíte běžně okolo 90 kg, tak hlavní problém spočívá v tom, že už asi deset let chodim mávat činkama a on jezdí na kole. Čili moje tělo je sice trénované, ale na sílu a vytrvalost trochu chybí. Musim začít trénovat a jen v posilce mám obavu mi to nestačí. Tak jsem začal browsit netem a hledat rotoped, na kterým bych mohl začít doma trénovat. Bohužel mám v tom pěkný hokej, cenové rozpětí je extrémní, nevim co je důležité a co můžu oželet. Jaké značce se věřit dá a jaké ne. Hlavně musí být pohodlný, počítám že část silového tréninku přesunu ve prospěch rotopedu a tudíž na něm strávím cca 2 hodiny denně. Je tu někdo, kdo se v oboru vyzná a poradí jaký nástroj vybrat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jero Vloženo 1. Únor 2008 Sdílet Vloženo 1. Únor 2008 tvuj problem znam.Od svych 7 do 17 jsem jezdil kazdy den na horskem kole ,mam najeto spousta kilometru .Ted uz na to tolik casu neni tak se kolu venuju jinacim zpusobem nez klasickym jezdenim, a je to poznat i na kondicce ,..Posilka jak rikas je na hlavne na silu a formovani postavy ,ale neni receno ,ze se nemuze hodit i k necemu jinemu,ale to sam urcite vis.U zvedani potrebujes taky spravne dychat aby ses zbytecne neunavil no a to muzes castecne pouzit i na tom kole. No ,ale dost reci - s tech rotopedu bych ti mohl doporucit treba znacku Landfit,Kettler , Spartan nebo asi jeden z nejznamejsich Olpran..urcity typ by ti mohli poradit v nejake prodejne dle vahy apod. Ale pokud bys nakonec nic podobneho nekupoval ,staci si kazdy vecer na hodinku jit zabehat nekolika-kilometrovou trasu a bude to mit stejny ucinek a jeste k tomu, cerstvem na vzduchu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
333222 Vloženo 2. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2008 no já běhat chodim s pejsánem, ale jakmile klesne teplota pod 0, tak mi to nedělá dobře... Navíc s tim rotopedem můžu klidně čučet na bednu, což při běhání nemůžu Tedy asi tak... proto ten rotoped... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davon Vloženo 2. Únor 2008 Sdílet Vloženo 2. Únor 2008 Pridavam se k dotazu, jelikoz po tom take koukam. Muzu zde uvest sve poznatky, ktere jsem pochytil. Asi jedna z nejdulezitejsich veci je, ze ja osobne bych chtel, aby to melo nastavovani zateze tlacitkem u displaye, tudiz elektronicky. Kdyt vezmu Kettler a cenu okolo 6000,- coz je da se rici zaklad, tak to nema. Kdyz vezmu v teto i nizsi cene Olpran, tak to ma. Take levnejsi modely maji nejaky remenovy system, u drazsich modelu neni toto uvedeno, zase je tam navic uvedeno středové složení - zapouzdřená ložiska, samostatná osa a kliky. Toto by me zajimalo vice do detailu. Take bych vice ocenil, aby byl trochu tezsi. Stroje za 6000,- od Kettleru maji cca 20kg, coz mi prijde na 90kg slapajiciho cloveka celkem malo, ze by se to mohlo kinklat, mozna i rozliozit za jizdy. Tudiz muj favorit, co se Olpranu tyce by byly v teto dobe asi tyto modely: http://www.sportovniobchod.cz/zbozi.php?id=5429 http://www.sportovniobchod.cz/zbozi.php?id=4227 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jero Vloženo 2. Únor 2008 Sdílet Vloženo 2. Únor 2008 no já běhat chodim s pejsánem, ale jakmile klesne teplota pod 0, tak mi to nedělá dobře... Navíc s tim rotopedem můžu klidně čučet na bednu, což při běhání nemůžu Tedy asi tak... proto ten rotoped... Tak jasne no,behat nemuzes porad ale zase aby sis pak na tu bednu nezvyk kdyz pojedes na tom kole , to uz si hnedka k tomu ortopedu kup i prenosne DVD .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdamCZ Vloženo 2. Únor 2008 Sdílet Vloženo 2. Únor 2008 no já běhat chodim s pejsánem, ale jakmile klesne teplota pod 0, tak mi to nedělá dobře... Navíc s tim rotopedem můžu klidně čučet na bednu, což při běhání nemůžu Tedy asi tak... proto ten rotoped... no tak běhat a čučet na TV můžeš taky stačí si k tomu koupit ten běhací pás jinak rotoped doma mam a že bych na něm měl jezdit 2hod dene, tak to nehrozí, stačí mi tak 15-20min a končim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jero Vloženo 2. Únor 2008 Sdílet Vloženo 2. Únor 2008 Na tomhle se semtam projedu,jinak neni cas, ma to asi 8 let ,ale svuj ucel to splnuje porad House fit .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 2. Únor 2008 Sdílet Vloženo 2. Únor 2008 no tak běhat a čučet na TV můžeš taky stačí si k tomu koupit ten běhací pás jinak rotoped doma mam a že bych na něm měl jezdit 2hod dene, tak to nehrozí, stačí mi tak 15-20min a končim A mně stačí se na něj jen koukat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
333222 Vloženo 2. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2008 Pridavam se k dotazu, jelikoz po tom take koukam. Muzu zde uvest sve poznatky, ktere jsem pochytil. Asi jedna z nejdulezitejsich veci je, ze ja osobne bych chtel, aby to melo nastavovani zateze tlacitkem u displaye, tudiz elektronicky. Kdyt vezmu Kettler a cenu okolo 6000,- coz je da se rici zaklad, tak to nema. Kdyz vezmu v teto i nizsi cene Olpran, tak to ma. Take levnejsi modely maji nejaky remenovy system, u drazsich modelu neni toto uvedeno, zase je tam navic uvedeno středové složení - zapouzdřená ložiska, samostatná osa a kliky. Toto by me zajimalo vice do detailu. Take bych vice ocenil, aby byl trochu tezsi. Stroje za 6000,- od Kettleru maji cca 20kg, coz mi prijde na 90kg slapajiciho cloveka celkem malo, ze by se to mohlo kinklat, mozna i rozliozit za jizdy. Tudiz muj favorit, co se Olpranu tyce by byly v teto dobe asi tyto modely: http://www.sportovniobchod.cz/zbozi.php?id=5429 http://www.sportovniobchod.cz/zbozi.php?id=4227 kurnik jsem mezi těma rotopedama nenašel rozdíl. Kde se schovává? A cenama jsem příííjemně překvapen, jsem počítal okolo 8-10 tis... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davon Vloženo 5. Únor 2008 Sdílet Vloženo 5. Únor 2008 kurnik jsem mezi těma rotopedama nenašel rozdíl. Kde se schovává? A cenama jsem příííjemně překvapen, jsem počítal okolo 8-10 tis... Ja ho vidim hned, napriklad nosnost? A zatezovy pastorek se lisi kilickem Ja byl tak prekvapan, nejdrive jsem se dival totiz na Kettler a Lindfit a pak narazil na Olpran a myslim, ze budu o nem dost premyslet, cekma na nejake nazory ci reference a porad nic! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 5. Únor 2008 Sdílet Vloženo 5. Únor 2008 Doporučuju spíš juknout na nakole.cz nebo na Bike Forum a pohledat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rorejs Vloženo 5. Únor 2008 Sdílet Vloženo 5. Únor 2008 Zdravim, jaro se blíží a s nim i nová cyklistická sezona. No a já jsem se v nějakém zkratu vsadil že v létě pojedu s kolegou na cyklo dovolenou a že ho nebudu brzdit. No a to je ten problém. Když si odmyslim vánoce, které mi přidaly cca 5 kg, což nic není, když vážíte běžně okolo 90 kg, tak hlavní problém spočívá v tom, že už asi deset let chodim mávat činkama a on jezdí na kole. Čili moje tělo je sice trénované, ale na sílu a vytrvalost trochu chybí. Musim začít trénovat a jen v posilce mám obavu mi to nestačí. Tak jsem začal browsit netem a hledat rotoped, na kterým bych mohl začít doma trénovat. Bohužel mám v tom pěkný hokej, cenové rozpětí je extrémní, nevim co je důležité a co můžu oželet. Jaké značce se věřit dá a jaké ne. Hlavně musí být pohodlný, počítám že část silového tréninku přesunu ve prospěch rotopedu a tudíž na něm strávím cca 2 hodiny denně. Je tu někdo, kdo se v oboru vyzná a poradí jaký nástroj vybrat? No ja jsem ted neco podobnyho taky shanel, ale kvuli posezu jsem chtel spis neco jako spinningovy kolo nez klasickej rotoped ( na tom bych asi tech 60-80 minut nevydrzel - vetsinou jezdim tak 10 minut rozjezd, pak tak 60 minut tesne pod anaerobnim prahem a pak zase 10 minut vyjezd ). Kvuli umisteni v panelaku ( a dementni sousedce pod nama ) jsem potreboval neco co mozna nejtissiho, takze jsem sel nakonec do tohohle : http://www.kettler.cz/cs/produkty/fitness/...er-gt-7938-200/ Podarilo se mi to sehnat lehce jety na inzerat za 16K, coz je sice sleha, ale zase je fakt ze je to tichoucky ( teda kdyz pominu jak u toho funim ja ). Zatim jediny co mi u toho vadi je ze se neda nastavit vetsi zatez ... i kdyz je to na maximum, tak pri jizde ve stoje to neni ideal. To je ale dany tim mechanismem brzdeni a vedel jsem to uz nez jsem do toho sel. Rozhodne doporucuju to pred koupi vyzkouset z hlediska hlucnosti a tuhosti konstrukce ... sedel jsem na par levnejsich a kdyz jsem se do toho oprel, tak se to kroutilo a vydavalo hrozny zvuky. Jinak pokud by jsi si chtel precist neco o treninku, tak mne se libi tyhle stranky : http://www.kpo.cz/fyziologie/fyziologie.htm P. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 10. Únor 2008 Sdílet Vloženo 10. Únor 2008 pokud kupis rotoped do 5 tisic, tak ho znicis, nez reknes svec....ja bych sel do speadingu a min. 10 tacu bych do toho vrazil, protoze kdyz budes jezdit dve hodiny v kuse, tak to dostane zahul. Nasi si koupili rotoped za tri tace s tim, ze si obcas zajezdi. jel jsem na tom pul hodiny a hruza. Nepohodlny a navic se tam neco zacilo palit, proste smradu z maziva Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Madcore Vloženo 11. Únor 2008 Sdílet Vloženo 11. Únor 2008 Rotoped mi nějak nevyhovoval, možná proto že to byly levnější modely.Koupily jsme tento stroj od Kettlera, je to crossový trenažér.Můžu říct docela spokojenost. V zimě tento stroj a v létě kola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
culda Vloženo 15. Únor 2008 Sdílet Vloženo 15. Únor 2008 musíš si říc - jak dlouho a často budeš jezdit jestli chceš trénovat tak jedině spiningové kolo ,rotoped nemá cenu protože má jinej posed . Cena kola kolem 10 tis. už je od některých firem slušné kolo http://www.progresscycle.cz/ravo/firma.asp...=6&rok=2008, ale počítej že levný kola nejsou tichý .Co se týká Olpranu tak do toho bych nešel , je to hroznej stroj . Kettler je super ale cena je u slušnýho kola trochu nahoře Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camron Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 A co raději místo klasického rotopedu pořídit spinner? Cena trochu jinde, ale zážitek taky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jero Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 A co raději místo klasického rotopedu pořídit spinner? Cena trochu jinde, ale zážitek taky... To uz je panecku jina ''jízda'' ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.