Přejít na obsah

Úprava El. zámku kufru proti zlodějům


michy

Doporučené příspěvky

Jak se holt stane, že přijdu k odemčenému autu s dírou v zámku dveří řidiče, odemčení OCTAVIE je pro zloděje asi hračkou. Aspoň malá útěcha bývá, že takovéto vniknutí je šetrné než vymláceným okýnkem... Jediné, že se takto odemkne se všemi dveřmi i kufr.

Tak mne napadlo, když mám zámek u kufru na klíček, nechat jej elektronicky jen zamykat, ale vyřadit jeho elektronické odemykání. To by bylo možné jen klíčkem.

Napadlo mne zapojit do série s motůrkem zámku kufru diodu, která by propouštěla proud jen pro směr zamykání.

Je odemykání a zamykání na principu jednoho motůrku přehazováním polarit napětí (směru proudu), nebo je to celé složitější?

Nemám schéma jak co přesně pracuje ani návod jak se k úpravám do potředných míst dostat a kde ta nejvhodnější místa pro to jsou.

Dík

Editováno: , autor: michy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

normálně ho zaslep záslepkou co se dává do Octavie TOUR a máš pokoj ;)

Právě záslepka nic neřeší. Ta je stejně jako zámek na klíč překonatelná. Jak se dostanou přes zámek či záslepku do dveří, tak šroubovákem odemknou nejen přední dveře, ale elektronicky i celé auto s kufrem. Známej, co si dal u předních dveří za záslepku ještě plech, aby šmejdi šroubovákem neodemkli, tomu rovnou vymlátili okno.

Tak co mne napadlo, že by takto najednou nemuseli i kufr otevřít. Ten by šel jen klíčem odemknout, ale zamknout i centrálem.

Editováno: , autor: michy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tou diodou by to šlo pokial je ten zámok na princípe ako vo dverách, bojím sa však že ak sú tam mikrospínače na zistenie polohy zámku, mohlo by to robiť problém

No právě, jestli v tom nebude nějaký takový zádrhel...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a co odsmiknout odemikaci drat co posila signal ze zamku do komfotrky?.i kdyz nevim co je lepsi rozlamej zamek ,nebo rkurveny cely dvere +okno

Jak jsem psal, nejde mi o nedobytnost dveří. Jasně, furt menší zlo vydloublá záslepka než řachlé okno či pomršené dveře.

Myšlenka byla jiná. Přeci, Ti šmejndi auto neodemknou prvotní příčinou elektronicky, ale po vydloubnutí zámku či záslepky odemknou mechanicky a to odmčení celého auta, tím i kufru je sice elektronicky, ale vyvolané jako následný efekt při mechanickém odemykání. Tak mne napadlo, prostě vyřadit kufr, který by šel jen mechanicky klíčkem odemknout, ale zamknout i elekronicky centrálem, to pro případ opomenutí zamknutí kufru klíčkem. Proto myšlenka diody.

Jen mne pro toto zajímalo je-li složité se k nějakému tomu motůrku či servům zámku kufru dostat, prostě na jakém to principu pracuje.

Editováno: , autor: michy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...