Publikováno Únor 13, 200817 r Minule som tankoval na jednej nemenovanej pumpe u nás a display na stojane ukazoval 37,2 litra, keď začal bezp. ventil buchotať. Potom som išiel na slovnaftku a tam začal ventil búchať pri 32 litroch. Pýtal som sa toho chlapíka na tej prvej pumpe ako je to možné či má dobre nakalibrovaný stojan a on na to že preto sa mi tam zmestilo viac plynu lebo oni ho tlačia pod väčším tlakom. Tak teda neviem, ventil by mal vypínať vždy pri rovnakom tlaku. Buď ma klamal alebo vážne plyn tlačia pod väčším tlakom? Dáva to logiku.
Únor 14, 200817 r Minule som tankoval na jednej nemenovanej pumpe u nás a display na stojane ukazoval 37,2 litra, keď začal bezp. ventil buchotať. Potom som išiel na slovnaftku a tam začal ventil búchať pri 32 litroch. Pýtal som sa toho chlapíka na tej prvej pumpe ako je to možné či má dobre nakalibrovaný stojan a on na to že preto sa mi tam zmestilo viac plynu lebo oni ho tlačia pod väčším tlakom. Tak teda neviem, ventil by mal vypínať vždy pri rovnakom tlaku. Buď ma klamal alebo vážne plyn tlačia pod väčším tlakom? Dáva to logiku. istu logiku to dava, hlavne ked natankujes na roznych pumpach, ja tankujem skoro vzdy na jednej pumpe a jedneho krasneho dna vymenili pistol a asi aj zo stojanom nieco robili, teraz tam natankujem viac asi o 1,5l A s plynom je to takto tazko, lebo nikdy presne nevies kolko ti ostalo este v nadrzi, uz viaceri sme pisali ze kolko sa nam vojde do nadrze a su to rozdielne cisla, takze to zalezi od toho kolko ti ostalo v nadrzi, na ktorej pumpe tankujes a asi aj od toho ako sa ti sprava plavak v nadrzi.
Únor 14, 200817 r Každá pumpa tlačí jinak. U nás se řidiči, co se střídají na jednom autě domlouvají a tankují na stejné pumpě, aby se vzájemně neojebávali. S takovou jeden stovku přeplatí a druhý ušetří.
Únor 14, 200817 r stačí aby ta pumpa měla slabší čerpadlo a už ten konečný odpor při plné nádrži nepřetlačí. Jsou pumpy u kterých se zastaví i počítadlo, čerpadlo běží, ale už tam nedotlačí ani ň a přitom ventil ještě vůbec nehrká
Únor 14, 200817 r u nas, na Slovnafte tlacia plyn okolo 8 kPa. potom som si to vsimol este na inej pumpe, tam to bolo skoro az 10 kPa. maju taky maly manometer naboku, dufam ze to bolo v kPa, prikukal som na to bez okuliarov. ale nalepky o ciachovani od metrologie tam boli.
Březen 14, 200817 r Tak já mám trochu problém při tankování.řekněme,že tankuji 30l a při tak 18 litru začne ventil hrčet.A přestává až těsně před koncem.Mám chuť nechát ventil vyměnit,dokud to je v záruce. Je ten muj případ nornální??
Březen 14, 200817 r Tak já mám trochu problém při tankování.řekněme,že tankuji 30l a při tak 18 litru začne ventil hrčet.A přestává až těsně před koncem.Mám chuť nechát ventil vyměnit,dokud to je v záruce. Je ten muj případ nornální?? a kolikátku máš nádrž???
Březen 14, 200817 r Tak já mám trochu problém při tankování.řekněme,že tankuji 30l a při tak 18 litru začne ventil hrčet.A přestává až těsně před koncem.Mám chuť nechát ventil vyměnit,dokud to je v záruce. Je ten muj případ nornální?? Nech si ho vyměnit, kolega ho měnil taky
Březen 14, 200817 r a kolikátku máš nádrž??? Mám tu menší nádrž.Myslím 40l.Výměnu plánuji do měsíce pojedu na gatančku a tak s tím budu počítat a dojedu do prázdna a nechám vyměnit.Stalo se mi totož,že jsem dvakrát nenatankoval více jak 20l.
Březen 14, 200817 r Mám tu menší nádrž.Myslím 40l.Výměnu plánuji do měsíce pojedu na gatančku a tak s tím budu počítat a dojedu do prázdna a nechám vyměnit.Stalo se mi totož,že jsem dvakrát nenatankoval více jak 20l. jojo dojet do sucha a reklamovat
Březen 14, 200817 r Mám tu menší nádrž.Myslím 40l.Výměnu plánuji do měsíce pojedu na gatančku a tak s tím budu počítat a dojedu do prázdna a nechám vyměnit.Stalo se mi totož,že jsem dvakrát nenatankoval více jak 20l. To ho vyměň
Březen 14, 200817 r Chlapi, nevíte co by to stálo? Brácha koupil před měsícem fabku 1.4 s podtlakem Tartarini, jezdí pěkně, spotřeba rozumná, ale při tankování nedojde vůbec k vyklapnutí ani ramplování, prostě se na stojanu zastaví čísla a obsluha musí vypnout plnění. Je tam toroid 45l a plní tak na 42l, což je dost přes 80%. Moc se nám to nelíbí, chce to co nejdřív na kontrolu a rád by věděl kolik si na ventil připravit Kč.
Březen 14, 200817 r podla mna uplne normalne ked sa vyrovna tlak v nadrzi a tlak na stojane tak sa odstavy tankovanie a nemusi to byt sprevadzane vzdy klepotanim nejakeho ventilu alebo plavaku. ja mam tiez taku nadrz a tankujem najviac 36 litrov a som spokojny. naco do toho zbytocne rypat??
Březen 15, 200817 r V obou případech vadný multiventil- reklamovat,vyměnit... Díky Karle, měli jsme s bráchou podezření, ale takhle když to píšeš, je to tedy jistý. Necháme vyměnit multiventil, můžeš prosím tě říct zda je to otázka set či tis. Kč ? (je to staré tři roky, reklamovat to již nelze).
Březen 16, 200817 r Pokud je správný MTV ve správné nádrži/ nádrž prúměr 270-budík 270, 300-300 atd, u toroidů je to podle výšky nádrže-výška 200mm... budík 200-204 atd, pokud je budík podle nádrže,už jsem tu měl nádrže se špatnými budíky a byly montovány u firmy!!!, tak maximum plnění je vždy 80% objemu, pokud budík dá víc, je to špatně, když málo tak taky, vypadá to, že je "přetažený", tzn., že ti nádrž na pumpě přetláčeli, to je to drnčení, když to začne, chce to hned vypnout, pak se ten mechanismus uvnitř poničí a pak to pouští do nádrže moc a nebo moc málo, samozřejmě vycházím z toho, že auto při tankování stojí na rovině.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.