Přejít na obsah

O1 RS - 95 vs 98 benízn

dastax

Doporučené příspěvky

vraťme se trochu k původní otázce:

Má někdo z vás (ideálně RSáků) zkušenost s rozdílnou spotřebou když natankuje 95 či 98čku? Sám si to chci vyzkoušet,ale rád bych se to i doslechl zde předem.... ono pak možná se vyplatí kupovat jen 98, když na snížené spotřebě se ušetří víc jak na rozdílu těch pár kč.

ze začátku jsem tankoval jen 98, pak jsem se dozvěděl, že 98 moc aut u nás netankuje a tudíž leží v nádrži dost dlouho a odcházejí z něho ty složky, které dělají to 98, tak jsem zkusil 95 a beru ho už dost dlouho a rozdíl mezi přechodem z 98 na 95 jsem zatím nezpozoroval, ale nijak vážně to nesleduju a neřeším

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele přispěju trošku OT protože nejsem RSák ale TDičkař. Taky jsem ze začátku laboroval s naftou u Shellu. Výsledek byl, že jsem absolutně na ničem nepoznal, jestli jsem natankoval Diesel Extra nebo Diesel V-Power. Možná že u benzínu je to jiné, ale u toho dieselu jsem to fakt nepoznal. Jinak ohledně rozvodů bych vůbec nekoukal na to, kolik to má najeto, protože to vůbec nemusí být (a nejspíš ani nebude) pravda. Já po koupi hned vyměnil komplet rozvody, olej, vodní pumpu a všechny filtry. Ona Ti ta vynaložená částka možná přijde zbytečná, ale když se ti to někde podělá na silnici, tak si budeš rvát vlasy, žes to neudělal hned.

Odkaz ke komentáři

Hele přispěju trošku OT protože nejsem RSák ale TDičkař. Taky jsem ze začátku laboroval s naftou u Shellu. Výsledek byl, že jsem absolutně na ničem nepoznal, jestli jsem natankoval Diesel Extra nebo Diesel V-Power. Možná že u benzínu je to jiné, ale u toho dieselu jsem to fakt nepoznal. Jinak ohledně rozvodů bych vůbec nekoukal na to, kolik to má najeto, protože to vůbec nemusí být (a nejspíš ani nebude) pravda. Já po koupi hned vyměnil komplet rozvody, olej, vodní pumpu a všechny filtry. Ona Ti ta vynaložená částka možná přijde zbytečná, ale když se ti to někde podělá na silnici, tak si budeš rvát vlasy, žes to neudělal hned.

díky....uvidíme jestli je to taky tak u benzínu. Zatím s tím nemám moc najeto,tak nevím, ale oficiálně to tak říkají.

nicméně, auto by mělo mít 105 najeto, kdežto před rokem bylo na technický najeto cca 80.... z toho usuzuji, že to před bazarem stáčený nemohlo bejt. Takže věřím, že by km měly bejt pravý. Nicméně, rozvody přijdou na řadu taky celkem brzo...

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zajimave...pamatuju, ze kdysi delali podobny test v AutoMotoRevue (nebo neco podobneho) a vysledek byl tento.

U dieselu pri pouziti lepsi nafty byl narust necele 1% vykonu

U benzinu byl narust vetsi ... kolem 8%.

Ja osobne do RS luji normalni Natural95, nikde nelitam, zadny sprinty, takze je mi to jedno... pro klid v dusi jednou za 1/2 roku dam plnou nadrz Vervy100 a jsem klidne, ze se mi "vycistil" motor :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...