pointfrost Vloženo 27. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2008 No když koukám na datum, možná už má maník vyřešeno... ale kdybych vyndaval převodovku, určitě bych vyměnil i spojku, minimálně novou lamelu, ta práce už bude +/- za stejné peníze.. vyřešeno ještě není, dneska jsem byl v servisu u známýho, prej převodovka bude ok ale spojka je asi nasračku, zabírá až nahoře, to vrznutí nevěděl co je, spatečka a jednička jdou špatně zařadit. Tak udělam spojku. Převodovka bude venku taky, ale nevim jestli ji necham dělat. Asi se stavim ještě do nějakeho servisu. Budou chtit v škodovce chtit prachy za projetí a zjištění vad ? asi jo ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 27. Červen 2008 Sdílet Vloženo 27. Červen 2008 Prekvapuje mne, ze to davas do skodovky, to se asi pekne prohnes . Ale spojka je fakt previt, ta odpruzena dvouhmota asi musi zakonite drive ci pozdeji odejit, pokud s tim nejezdi jen duchodce do Kaulandu . Kdyz bylo po vymene, ptam se servisaka, v jakem je stavu. On prisel, zakroutil s nim, a setrvak se skoro nehnul, pritom kdyz jsem si s nim predtim hral ja, mel vuli ca 45° - takze pri zaberu tam mohli byt pekne pecky, podle toho, jak si sedly polamane pruziny . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 30. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 30. Červen 2008 (editace) Do škodovky jsem to chtěl jen tak proklepnout, nějakou malou prohlídku, at vím co a jak. Chci to udělat jen proto že chci to auto mít zdravé, a bojím se to dát kamkoliv aby moje nové díly neskončily uplně někde jinde ... ikdyž stejně všude jsou čuraci. nevím no ... v servisu (né škodovce to bych tam nechal všechno kapesné) ma člověk aspon doklad ne ?! ... nevim ... Jsem obyčejný smrtelník, spojku si nevyměním ... i podle návodu by to bylo myslím o hubu Editováno: 11. Červenec 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 3. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2008 (editace) Asi ti nezbývá než si najít nějaký svůj "domovský" servis... Čistě orientačně, mě stála výměna spojky jen práce 3.500,-, přijde mi to docela dost, ale nevím... Ale na tvém místě bych neotálel, odnáší to převodovka Editováno: 3. Červenec 2008, autor: Viktor X Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 10. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2008 este trosku skusenosti s opravou mojej prevodovky (DUU)... aby si mal predstavu: -nova stoji u nas 65000.-SKK -mne trebalo menit cele jadro 5.rychlosti a hnaci hriadel - len tieto 2 diely stali dokopy 25000.-, to aby si mal predstavu, ze ked prevodovku rozoberies a budes chciet nieco menit. - za robotu som zaplatil nejakych 7000.-SKK a to chlapik to robil doma po praci, aj ked je pravda, ze to najskor zvaral, zvar sa 2x utrhol, takze to robil na 3x atd. atd. Ja mam benzin 1,6 a na tuto motorizaciu su jazdene prevodovky dost nedostatkovy tovar, lebo sa na nich zvyknu trhat nity na diferaku. Na vrakacoch ju nemali a cenofka bola udajne okolo 25000.-SKK ked sa nejaka objavila. Ked som riesil moj problem, tak som ziadnu nezohnal a servisak na mna tlacil, ze potrebuje to auto dokoncit, lebo mu zabera miesto, tak som kupil nove diely... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 4. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 Jak už jsem psal, v servise mi řekli (ne škodovackym) že to asi převodovka nebude. A jelikož spojka zabira až nahoře a už dodělává podle všeho tak jsem se ted vrhnul na výměnu spojky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 1. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2008 (editace) tak BEJBY dostala novou VALEO spojku (5500kč) -- kromě setrváku a valí dál. problém o kterém jsem tady psal se zatím znovu neprojevil Editováno: 1. Září 2008, autor: pointfrost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 Buď rád, při cenách dílů se opravovat převodovku vůbec nevyplatí. Sám mám problém na předlohovém hřídely a sehnal jsem pěknou škatuli na TDi za 1000kč. Protože jen cena dílů by byla kolem 5000kč. Jinak kdybys tomu chtěl udělat hodně dobře a neváhal investoval dej tam převodový olej G 052 171 A2, dva litry, stojí sice 820kč/l je to do šestikvaltu ale v 5ti kvaltech se s ním potom řadí jedna báseň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.