Přejít na obsah

Ako na oznacenie pneu Turanza ER 300... HELP

deccros

Doporučené příspěvky

Zdravim.

Na nete v jednom eshope som nasiel pneumatiky "Turanza ER 300 205/60 R15 91V XZ".

Rad by som do nich siel ale zaujimalo by ma co znamena to oznacenie na konci "XZ".

Neviete mi niekto poradit? Nie su to protektory?

Dakujem.

Ahoj myslim, ze by to malo byt XL (extra load) - vid - http://www.bridgestone.eu/bfe/lineup-print...renname=Turanza ER300&sitestring=Bridgestone Europe&rq=com.vignette.ext.templating.util.RequestContext@f2e38e

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to pri rozmere ktory som uviedol vyssie. Ten web je www.pneumatikypriamo.com.

Prave mi pisal predajca ktory uviedol toto:

"Oznacenie "XZ" - nie je podstatne pre zakaznika, pretoze je to vnutro-vyrobne oznacenie vyrobcu Bridgestone, ktore oznacuje kod fabriky, kde boli pneumatiky vyrobene."

Odkaz ke komentáři

"Oznacenie "XZ" - nie je podstatne pre zakaznika, pretoze je to vnutro-vyrobne oznacenie vyrobcu Bridgestone, ktore oznacuje kod fabriky, kde boli pneumatiky vyrobene."

mas pravdu -XZ tam sice nie je, mozno nejaky novsi cinsky zavod: http://www.gglotus.org/ggtech/tire-DOTnotes/tirerat.htm

Odkaz ke komentáři

Tak predajca predsa len kecal:

now it is clear for me. “XZ” is the so-called mold-version which is only used if different specifications of a tire are available.

Hope I could answer your questions.

Mit freundlichen Grüßen / With best regards

Knut Scharf

Leitung - Abteilung Marketing/PR/Technik

Bridgestone Austria GmbH

A-1230 Wien / Vienna, Laxenburger Straße 252

Tel.: + 43 - 1 - 614 13 - 201

Mobile: + 43 - 664 - 211 68 44

Odkaz ke komentáři

Tak predajca predsa len kecal:

now it is clear for me. “XZ” is the so-called mold-version which is only used if different specifications of a tire are available.

Hope I could answer your questions.

Mit freundlichen Grüßen / With best regards

Knut Scharf

Leitung - Abteilung Marketing/PR/Technik

Bridgestone Austria GmbH

A-1230 Wien / Vienna, Laxenburger Straße 252

Tel.: + 43 - 1 - 614 13 - 201

Mobile: + 43 - 664 - 211 68 44

Tak anglicky teda neumím, ale podle mne je to jejich (Bridgestonů) způsob označení homologace pneu pro konkrétní značku automobilu. Třeba já tu teď měl dvě pneu ER30 205/55 R16-jedna měla označení "PZ" a byla určená pro Ford, druhá označená "UZ" byla pro VW/BMW.

Je to asi obdoba označení MO, N1, N2, K1, * , a jiných, které používají ostaní výrobci pneu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...