peterka Vloženo 8. Duben 2008 Sdílet Vloženo 8. Duben 2008 Možná je zde více lidí koho toto téma zajímá i když já svoje v zahraničí ( Bavorsko) mám již za sebou . Nicméně poslední dobou je doba taková že bych do toho šel možná znovu. Rýsuje se Norsko , ale ještě je to otevřené.... A co ostatní , máte nějaké zkušenosti , rady , z doslechu apod... Určitě to bude zajímat dost lidí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 8. Duben 2008 Sdílet Vloženo 8. Duben 2008 myslím, že se to nevyplatí, teda pokud od toho nečekáš něco jiného než prachy. tady si vydělám víc, než bych mohl mimo cr, protože odpovídající práci tam horko těžko seženeš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 9. Duben 2008 Sdílet Vloženo 9. Duben 2008 Tak podle toho jaká práce. Kámoš teď pracuje v Rusku na ambasádě a má se tam celkem dobře. Až tam vydělá dost peněz tak se zasejc vrátí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 10. Duben 2008 Sdílet Vloženo 10. Duben 2008 No záleží na tom, kolik bys tam vydělal, a porovnat to s kursovým lístkem. Ale podle mne se to už moc nevyplatí, pokud neseženeš práci na stejné úrovni jako u nás. Mám zkušenost před 15 lety v Německu, kdy jsem sice dělal za cca.60 % místní mzdy (ale měl zajištěnu dopravu, pojištění a ubytování), měsíční čistý vývar přes 1100 DEM v době, kdy byla marka asi 17 kaček a plat u nás okolo 7tKč. brutto a kdy jsem utratil za jídlo a pití asi 6 DEM denně. Takže v té době jsem to považoval za dost dobrý přivýdělek. Dnes je průměrný plat 22tKč a „marka“ 12,80. U dolaru jsou rozdíly ještě brutálnější. Takže si porovnej, kolik bys tam měsíčně naškudlil, odečti všechny náklady na živobytí v cizině (Norsko určitě nepatří mezi nejlevnější) a náklady, které budeš platit u nás i když odjedeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 10. Duben 2008 Sdílet Vloženo 10. Duben 2008 Práci venku klidně, ale už natrvalo - není to jen o penězích, ale i o obecný kvalitě života. Problém je v přítelkyni, nechce tu nechat rodinu (přitom její táta žije na druhym konci planety...). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterka Vloženo 10. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 10. Duben 2008 Práci venku klidně, ale už natrvalo - není to jen o penězích, ale i o obecný kvalitě života. Problém je v přítelkyni, nechce tu nechat rodinu (přitom její táta žije na druhym konci planety...). Jsem na tom stejně , ale v tom Norsku se dá vydělat , jeden můj zákazník tam byl rok a chce tam jet znovu... Po odečtení nákladů 100 tisíc přiveze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
masoprst Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 Jsem na tom stejně , ale v tom Norsku se dá vydělat , jeden můj zákazník tam byl rok a chce tam jet znovu... Po odečtení nákladů 100 tisíc přiveze Nechybi ti u ty cifry jedna nula ? 100t za rok hafo lidi udela i u nas (teda pokud do tech nakladu nepocitas i procestovani cely zeme). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterka Vloženo 14. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Jenže ta cifra je za měsíc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
traveller Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 No já v polovině a koncem devadesátých let pobyl pár let za oceánem a tehdy se to vyplatilo. Měl jsem studijní víza a legálně pracoval + studoval. Daně jsem platit nemusel. Jenže to byl dolar za 30 Kč. Navíc jsem mohl procestovat skoro celý kontinent. Dnes se mi vyplatí dělat doma a jet tam na dovolenou. Musel bych najít opravdu dobrý job, abych nechal ten svůj zde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martyp Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 Jsem na tom stejně , ale v tom Norsku se dá vydělat , jeden můj zákazník tam byl rok a chce tam jet znovu... Po odečtení nákladů 100 tisíc přiveze Tak to mame mozna spolecne zname.. Par lidi,co znam bylo makat v norsku a to samy rikali taky..Ze to kilo se tam udelat da..Taky jsem o tom premyslel..Jinak naklady na zivot v norsku nejsou zrovna nejmensi.. Ale jak rikam,jeden ze znamych tam zustal,ted za nim odjela i manzelka se synem a jsou tam celkem spokojeni..Otazka je,jestli se za cas vrati,nebo ne.. Ale jde taky o to,ze se tam maka rukama (coz by me asi nejakou chvili nevadilo) a je tam clovek asi za UKacko.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.