Přejít na obsah

Práce v zahraničí

peterka

Doporučené příspěvky

Možná je zde více lidí koho toto téma zajímá i když já svoje v zahraničí ( Bavorsko) mám již za sebou . Nicméně poslední dobou je doba taková že bych do toho šel možná znovu. Rýsuje se Norsko , ale ještě je to otevřené....

A co ostatní , máte nějaké zkušenosti , rady , z doslechu apod... Určitě to bude zajímat dost lidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No záleží na tom, kolik bys tam vydělal, a porovnat to s kursovým lístkem. Ale podle mne se to už moc nevyplatí, pokud neseženeš práci na stejné úrovni jako u nás.

Mám zkušenost před 15 lety v Německu, kdy jsem sice dělal za cca.60 % místní mzdy (ale měl zajištěnu dopravu, pojištění a ubytování), měsíční čistý vývar přes 1100 DEM v době, kdy byla marka asi 17 kaček a plat u nás okolo 7tKč. brutto a kdy jsem utratil za jídlo a pití asi 6 DEM denně. Takže v té době jsem to považoval za dost dobrý přivýdělek.

Dnes je průměrný plat 22tKč a „marka“ 12,80. U dolaru jsou rozdíly ještě brutálnější. Takže si porovnej, kolik bys tam měsíčně naškudlil, odečti všechny náklady na živobytí v cizině (Norsko určitě nepatří mezi nejlevnější) a náklady, které budeš platit u nás i když odjedeš.

Odkaz ke komentáři

Práci venku klidně, ale už natrvalo - není to jen o penězích, ale i o obecný kvalitě života. Problém je v přítelkyni, nechce tu nechat rodinu (přitom její táta žije na druhym konci planety...:D).

Jsem na tom stejně , ale v tom Norsku se dá vydělat , jeden můj zákazník tam byl rok a chce tam jet znovu... Po odečtení nákladů 100 tisíc přiveze :p

Odkaz ke komentáři

Jsem na tom stejně , ale v tom Norsku se dá vydělat , jeden můj zákazník tam byl rok a chce tam jet znovu... Po odečtení nákladů 100 tisíc přiveze :p

Nechybi ti u ty cifry jedna nula ?

100t za rok hafo lidi udela i u nas (teda pokud do tech nakladu nepocitas i procestovani cely zeme).

Odkaz ke komentáři

No já v polovině a koncem devadesátých let pobyl pár let za oceánem a tehdy se to vyplatilo. Měl jsem studijní víza a legálně pracoval + studoval. Daně jsem platit nemusel. Jenže to byl dolar za 30 Kč. Navíc jsem mohl procestovat skoro celý kontinent. Dnes se mi vyplatí dělat doma a jet tam na dovolenou. Musel bych najít opravdu dobrý job, abych nechal ten svůj zde...

Odkaz ke komentáři

Tak to mame mozna spolecne zname.. :) Par lidi,co znam bylo makat v norsku a to samy rikali taky..Ze to kilo se tam udelat da..Taky jsem o tom premyslel..Jinak naklady na zivot v norsku nejsou zrovna nejmensi.. :wacko: Ale jak rikam,jeden ze znamych tam zustal,ted za nim odjela i manzelka se synem a jsou tam celkem spokojeni..Otazka je,jestli se za cas vrati,nebo ne..

Ale jde taky o to,ze se tam maka rukama (coz by me asi nejakou chvili nevadilo) a je tam clovek asi za UKacko..

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...