Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Já viděl policejního passata včera na benzince u D1 - policajti se tam předváděli u kolegů z celní správy - akcelerace jako mazec - je to fakt dělo...

Nebyla to OMV za Humpolcem(směr Brno) a nebo naproti ta AGIPka (směr Praha)???

u nás jazdí čierny passat ta staršia generácia 2.8 motor, po meste spotreba brutálna ale vždy je špinavý jak SKAJA :smich: nikde na západnom Slovensku nemerajú len na východe kde je naväčšia nezamestnanosť :feve::aggressive:

• Autor

Podle odborníků je motor bez sériově montovaného omezovače schopen dosáhnout teoreticky rychlosti až 280 km/hod. Pro rychlé řidiče je to špatná zpráva, protože vozidlu, které zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,6 vteřiny, se ujíždí velmi obtížně.

Navíc je vybaveno kamerami s trvalým záznamem, umístěnými za předními i zadními skly, takže osádka sleduje a zaznamenává nejen rychlost, ale i veškeré další chování řidičů jedoucích před i za vozidlem.

K zachycení přestupku stačí pár sekund

Vozy jsou vybaveny měřícím a záznamovým systémem, který funguje na principu srovnání rychlosti. Spolujezdec sleduje na monitoru dění před i za vozidlem a v případě, že se kolem mihne rychle jedoucí auto, policejní řidič jen srovná rychlost jízdy. K zaznamenání přestupku stačí pronásledovat rychle jedoucího řidiče pouhých 100 metrů, což je při rychlosti 160 km/h pouhé 2,25 vteřiny

Policie tedy primárně neměří rychlost sledovanému řidiči, ale pomocí kombinace několika metod rychlost vlastní. Odpadá tedy použití klasického radaru vyzařujícímu radiové vlny a tím pádem jsou řidičům bez užitku tzv. antiradary.

Kamerou je možné přitom záběr i přiblížit, takže policejní vůz nemusí silničního piráta pronásledovat z bezprostřední vzdálenosti. Pokuta nemine ani závodníka, který přijede v rychlém pruhu a bude se dožadovat předjetí i přesto, že policejní vůz postupně zrychlí nad povolenou hranici. Zadní kamera obstará dokonalý dokumentační materiál.

co to děláš smím-li se zeptat řidiče BUSU??

Jezdím pro cestovku, vozím lidi v Mercedesu Viano

• Autor

Další odstavec z článku:

Různé barvy, neviditelné policejní vybavení

Nesnadné bude i rozlišování vozů na první pohled, protože zadání při výběrovém řízení obsahovalo i požadavek na co nejvyšší rozličnost barev. Policejní doplňky nejsou na vozidle pouhým pohledem prakticky vůbec viditelné - při pohledu zepředu je například světelný nápis STOP umístěn na stínítku, které policista sklopí až při samotném zastavování.

Modrá záblesková světla jsou dokonale zabudována v přední masce, přesto jsou dostatečně dobře viditelná a v případě potřeby je u spolujezdce připraven modrý magnetický maják.

Média varovala, řidiči zpomalili

V praxi budou ale policisté nejčastěji zastavovat auto tak, že jej nejprve předjedou. Na zadním okně se rozsvítí do té doby nenápadný panel STOP POLICE s proměnnými texty. Policisté tak mohou řidiče nejprve zpomalit a poté pomocí jiného blikajícího nápisu (např. NÁSLEDUJ MĚ) vyvést z frekventovaného úseku do bezpečnějšího místa.

"V principu to není nová technologie, je jen dokonalejší a umístěná na lepším vozidle. Takže zkušeností s jejím užíváním už máme. Přináší ale i nové možnosti. Jeden ale přinesla dokonale. Ihned jakmile jsme vyjeli, začaly se rozhlasové stanice předhánět ve zveřejňování informací, že jsou těchto aut dálnice plné. Díky tomu jsme v prvních hodinách měření nezaznamenali u nás na jižní Moravě jediného hříšníka," doplnil policista Bohumil Dvořák

Ale veď to je u nás už 5 rokov, je to svinarina, ja pozerám ani obehnuť ho u vás nie je možné lebo ta merá dozadu čo je fajna buzerácia :aggressive: u nás takto zamaskovaní jazdia staré Passaty čierne, modré, zelené... a audiny S4 tiež všelijakých farieb :feve:

Nebyla to OMV za Humpolcem(směr Brno) a nebo naproti ta AGIPka (směr Praha)???

Byla to OMV, ale v Brně..... u Slatiny

Policejní auta poznáte jednoduše - mají úplně tmavá skla, ale je lepší si jich všimnout když jsou před váma, protože za váma už vás můžou mít - no ale jak bylo řečeno mají výbavu i pro zadek.... - ale já koukám vždy po tmavých sklech. Ty octavky jsem už znal s těma passatama to bude horší, ale radar vozí klasicky v masce.....

To Romariooo: a zapomněl si dodat, že v jednu chvíli dokáží obě kamery zaznamenávat vše současně a to ještě i ze dvou jízdních pruhů, tak že může najednou vzít až 4 auta do záznamu.

V zadu ta kamera není skoro vidět,ale to je jedno, protže je už stejně pozdě.

Hele, jestli se budou chovat tak, jak mne zastavili před vánoci(nějak mezi 12-19 prosincem), kdy se na těch autech asi učili a seznamovali se s tím, pak držím hubu a jsem pro. Zastavili mne tak, že spustili tu barevnou hudbu, předjeli mne a na rovném úseku mne odstavili do odstavného pruhu, nechali na střeše blikat maják. Přišel a klasika, doklady, kontrola auta,SPZtky, bylo také dýchání a potom začal mluvit, něco v tomto smyslu:

pane řidiči, víte proč jsme vás zastvili? Já: asi rychlost, jinak nevím. On: ano jel jste na dálnici kde je povoleno 130 rychlostí 141. Já:asi jo, když to říkáte. On: jelikož jedete prázdný, nenadýchal jste, jedete slušně a vozidlo je v pořádku, tak to budeme řešit pouze slovně napomenutím nebo ćhcete li upozorněním bez finančního a bodového postihu. Přejeme Vám šťastnou cestu. Potom dodal, že to sekají až nad 150 -155 km/h jak kdy, prý tolerují rozumnou jízdu v malé toleranci vůči povolenému rychlostnímu limitu. Byli opravdu slušní a mluvili velice sebejistě, tak si já představuju POLICII

To J-o-s-h-u-a: ty pašíky radar nemají, vše pracuje na principou záznamu kamerou a porovnání s rychlostí toho pašíka. Je to i posvěceno českým metrologickým ústavem

• Autor

Ano.Je to tak.Ale na jednu stranu je nejvyšší čas aby nastolili pořádek na dálnici a to nejen nám ale i řidičům kamionu a to jejich desetiminutové předjíždění a tak...

To J-o-s-h-u-a: ty pašíky radar nemají, vše pracuje na principou záznamu kamerou a porovnání s rychlostí toho pašíka. Je to i posvěceno českým metrologickým ústavem

Ale včera ten passat měl klasicky v čumáku tu černou kulu - jako fakt - jsme na to s klukama koukali jak machrujou.....

Palo: tak to je dobrý prístup, keď majú taký aj teraz tak potom :palec2:

To Romariooo: tady vidíš, že někdy je dobré nechat chlapy se pohádat, vynadat si a potom je klid. Tak to prostě je, vyříkali jsme si to a je to vše OK. Perníkář řekl své, my ostatní také a je to. Na víc jsme v Hospodě a tam to jinak nechodí. Doufám, že stejně jako já v tom již nevidíš problém? ;)

• Autor

Ale jo.Nakonec to dobře dopadlo ale stejně jseš hovado lol a jseš jeden z prvních členů které jsem poznal na škodahome :)

Ale včera ten passat měl klasicky v čumáku tu černou kulu - jako fakt - jsme na to s klukama koukali jak machrujou.....

Tak to nebyl ten nový pašík, který je i v tom článku, který tady uveřjnil Romariooo, tam je máš vyfoceny. Jo a tohle zařízení mají i některé polepené nové Octavie s majáky. Tak pozor

Ale jo.Nakonec to dobře dopadlo ale stejně jseš hovado lol a jseš jeden z prvních členů které jsem poznal na škodahome :)

No tam jses mi také moc nelíbil, už jsem málem startoval. Já si klidně seděl na kufru svého nebo vittova auta, už nevím, no a ty si přišel a nějak si začal prudit. Vitto si více hleděl mne, abych byl v klidu, než abych se ti věnoval lol

Jo a nedráždi hada bosou nohou :aggressive::smich: :smich: ;)

Upraveno od Palo

• Autor

Já se klukum nelíbim...z toho si nic nedělej Palo.A jinak jsem těžce pohodovej člověk ale nenechát si srát na hlavu...to je fakt.Prostě jsem taková horkokrevná opice z jiného světa. :)

No co se mne týká, tak můj typ nejsi, to tedy né :smich:

Ale jinak tě asi všichni berou v pohodě, nevím že by proti tobě někdo něco měl

To Romariooo: a zapomněl si dodat, že v jednu chvíli dokáží obě kamery zaznamenávat vše současně a to ještě i ze dvou jízdních pruhů, tak že může najednou vzít až 4 auta do záznamu.

V zadu ta kamera není skoro vidět,ale to je jedno, protže je už stejně pozdě.

Hele, jestli se budou chovat tak, jak mne zastavili před vánoci(nějak mezi 12-19 prosincem), kdy se na těch autech asi učili a seznamovali se s tím, pak držím hubu a jsem pro. Zastavili mne tak, že spustili tu barevnou hudbu, předjeli mne a na rovném úseku mne odstavili do odstavného pruhu, nechali na střeše blikat maják. Přišel a klasika, doklady, kontrola auta,SPZtky, bylo také dýchání a potom začal mluvit, něco v tomto smyslu:

pane řidiči, víte proč jsme vás zastvili? Já: asi rychlost, jinak nevím. On: ano jel jste na dálnici kde je povoleno 130 rychlostí 141. Já:asi jo, když to říkáte. On: jelikož jedete prázdný, nenadýchal jste, jedete slušně a vozidlo je v pořádku, tak to budeme řešit pouze slovně napomenutím nebo ćhcete li upozorněním bez finančního a bodového postihu. Přejeme Vám šťastnou cestu. Potom dodal, že to sekají až nad 150 -155 km/h jak kdy, prý tolerují rozumnou jízdu v malé toleranci vůči povolenému rychlostnímu limitu. Byli opravdu slušní a mluvili velice sebejistě, tak si já představuju POLICII

vždy když narazíš na slušné policajty tak se dá řící, že to jednání je úplně jiné!!

• Autor

Nevíte jestli ted se to musi nahrávat? Myslím tim když POLICIE zastaví vůz a kontroluje stav nebo dává pokutu.Myslím tim aby nedocházelo ke korupčnímu jednání nebo jak se tomu správně řiká...?

Mohou, ale není to jejich poviností a mám ten průjem, že tě o tom musí informovat, ale tady v tom bodě nejsem si jist. Vznesu dotaz, podám info

Upraveno od Palo

Tak dnes jsem jezdil po D1, po vysočině a jihomoravským kraji a ty policejní R36 jsem viděl v akci snad všude.....

Už to začalo..... - no jestli to tak bude vypadat denně, tak to aby měl člověk oči spíše v zrcátkách, než pře sebou....

:help:

• Autor

Palo: to by bylo dobry kdybys to zjistil.

Jinak s tou dálnici asi byl nejvyšší čas...jednou to přijit stejně muselo.Aspon za nějaký čas SNAD bude relativně bezpečno.Doufám! :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.