Přejít na obsah

POLICIE ČR, Městské a obecní policie

Romariooo

Doporučené příspěvky

To MichaDvorakCZ: no dostal ses do situace, kterou Ti teda nezávidím. Nebudu tu hodnotit Tvé výlevy na adresu závistivejch atd. policajtů, o tom si myslím své, jen Ti poradim jak z toho zkusit vybruslit. Ve správním řízení o řidičák přijdeš. Jak už bylo napsáno výše trest za toto je 5 bodů, flastr 5-10 tis. Kč a zákaz řízení. Jedinou možnost jakou teď máš je zkusit se rok vyhýbat správnímu řízení pak bude přestupek promlčen. Tzn. nepřebírat poštu a nikde už neprovokovat ty "debilní a závistiví policajty", protože když Tě někde sloví, provedou lustraci zjistí že nemáš doručeno a předaj Ti to sami a když odmítneš je považováno za doručené a hotovo. Nebudeš to mít jednoduché, ale dá se to.

P.S. s tím fiatem nás asi trochu houpáš. Od 1.7.2006, kdy vstoupil do účinnosti nový zákon o silničním provozu, je taxativně stanoveno kolik dostaneš za porušení rychlosti. Zákon už zde nedává žádnou libovůli policejní hlídce hodnotit podle vozidla. Buď tedy je to déle než rok, nebo si policista řekl o úplatek, nebo Tě vůbec netrestal za rychlost.

Hodně štěstí!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kámo to neni zavist, to je že jezdíš asi jak kkt :) Hele mam něco podobynho, policajti te zastavej,kouknou na ridicak,obcanku videj ze ti je 18 a hned se ptaj kde sem vzal na auto,odkud ho mam atd :) Neřikam jezdi předpisově, ale davej si bacha

Pokuď mužu radit, investuj 40tisic do rušičky vypinatelný která tě upozorní na Laser (když tě měřej, po dobu meřeni ti to pípá mezitim spomališ na učitou rychlost vypneš rušičku jim se načtou data a jedeš dál) Pro ty co tomu moc nevěřej rad to klidně předvedu už mi to parkrat zachranilo život :)

Odkaz ke komentáři

No řikam jen co se mě stalo už mě několikrát stavěli. Je fakt že ja nejsem z Prahy a co mi kluci povidaj tak v praze je to o zabijačku nebo kde to je ten Michal, ja jezdim večinou Samé město a už věčinou vím kde stojej policajti občas na nějakou provokaci dojde ale večinou kdžy jsem slušnej oni na mě taky, horší je když je ten policajt mladej ty starší už to tak nějak berou ale ty mladý je občas hrozný kapky za kraviny :-). Taky jsem dostal kapky za sniženi,větší kola (kvuli napisu na zadku HTP) Že na HTP nesměj bejt 17cky :)

Odkaz ke komentáři

Jinak o papíry nepřijdeš, dostaneš "pouze" zákaz řízení na 6-12měsíců a pak ti řidičák vrátí.

Zkus to uhrát na to promlčení jak říká Ragnar jednou to v TV říkaly, že v Praze toho maj moc a spousta přestupků se promlčí.

A pokud to nevyjde holt nebudeš jezdit a nebo to riskneš jak jsem psal a budeš jezdit opatrně. A v nejhorším ti hrozí další stejná pokuta a body a zákaz.

Podle mě by se to dalo, mě například ještě nikdo nestavěl a to jezdím hodně..

Ale byla to chyba na tyhle úseky kde je z ničeho nic zbytečně snížená rychlost si musíš dávat pozor tam je pravděpodobnost měření největší.

Odkaz ke komentáři

Nezlobte se na mě ale policajt si vůbec nemuže dovolit hlášku,že auto má dvojitý výfuk a asi jede dobře...To je divny,ne?Nezdá se Vám?Jinak nemoralizujte...muže se to stát i Vám!

Nezlob se na mě, ale myslím, že naprosté většině se to nestane je na 50 přes 90......

Odkaz ke komentáři

Nezlobte se na mě ale policajt si vůbec nemuže dovolit hlášku,že auto má dvojitý výfuk a asi jede dobře...To je divny,ne?Nezdá se Vám?Jinak nemoralizujte...muže se to stát i Vám!

Ja myslim, ze si to dovolit muze ;) Treba ve spojeni s tim, ze to neni homologovane a ze teda k te pokute za rychlost jeste prida to, ze auto neni uzpusobene k provozu na nasich silnicich ;)

Odkaz ke komentáři

Pozor!! Zabiak se plete. Pokud budeš jezdit s vysloveným zákazem řízením, tak neriskuješ jen pokutu a zákaz. Budeš trestně stíhán pro naplnění skutkové podstaty trestného činu dle § 171 tr.z. Maření výkonu úředního rozhodnutí. A to už dostaneš do rejstříku!

Odkaz ke komentáři

Pozor!! Zabiak se plete. Pokud budeš jezdit s vysloveným zákazem řízením, tak neriskuješ jen pokutu a zákaz. Budeš trestně stíhán pro naplnění skutkové podstaty trestného činu dle § 171 tr.z. Maření výkonu úředního rozhodnutí. A to už dostaneš do rejstříku!

Jseš si jistý? Když čtu tu tabulku http://www.bodovysystem.cz/admin/files/Fil...a%202008-06.pdf tak to tam není napsáno.

U některých přestupků je napsáno že může jít i o trestný čin, ale u tohohohle to napsáno není?

Odkaz ke komentáři

zcela jistý! Může jít o trestný čin, pokud máš pravomocně vysloven zákaz činnosti, ať už spočívá v čemkoliv, jeho porušením se dopouštíš výše uvedeného trestného činu a vystavuješ se trestnímu stíhání!

Editace:

Slovo může by snad mohlo evokovat pocit, že o něj nejde vždy, ale existují obecné příčiny vylučující protiprávnost. Pokud však nejednáš v krajní nouzi, jiné příčiny vylučující protiprávnost zde lze jen těžko uplatnit, bude se jednat o trestný čin vždy!

Editováno: , autor: Ragnar
Odkaz ke komentáři

v té tabulce je ta poznámka, že může jít o trestný čin zamýšlena jen ve vztahu k tomu popsanému konkrétnímu jednání. Pokud máš vysloven zákaz řízení, správně řečeno zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel, tak by ta poznámka musela být u každého přestupku, protože už jen samotné řízení je oním trestným činem

Odkaz ke komentáři

jen pro pořádek § 171/1 písm. c) tr.z.

§ 171 Maření výkonu úředního rozhodnutí

(1) Kdo maří nebo podstatně ztěžuje výkon rozhodnutí soudu nebo jiného státního orgánu tím, že

c) vykonává činnost, která mu byla zakázána

bude potrestán odnětím svobody až na šest měsíců nebo peněžitým trestem.

POZOR! Od 1.1.2009 až na 2 léta!

dle tohoto obsáhlého § bude trestným činem právě od 1.1.2009 i nenastoupení trestu odnětí svobody, což se moc neví... ale pro plno lidí to je celkem zásadní změna :)

Odkaz ke komentáři

nebudeš potrestán 2x udělají Tě "jenom" na zákaz řízení. Ta tabulka není koncipovaná na to, že máš zákaz a jezdíš... to by to pak muselo být všechno v té tabulce trestným činem...

ta poznámka je tam jen z důvodu, že stejné jednání může být trestným činem, ale podle okolností i jen přestupkem. Např. rozhodující zde může být hladina alkoholu v krvi, vážnost zranění atd... to jsou věci, které lze zjistit na místě pouze orientačně a proto tam je ta poznámka. O tom zda bude jednání posouzeno jako trestný čin, či jen jako přestupek se rozhodne při šetření.

Odkaz ke komentáři

Pro Ragnar: ..."P.S. s tím fiatem nás asi trochu houpáš. Od 1.7.2006, kdy vstoupil do účinnosti nový zákon o silničním provozu, je taxativně stanoveno kolik dostaneš za porušení rychlosti. Zákon už zde nedává žádnou libovůli policejní hlídce hodnotit podle vozidla. Buď tedy je to déle než rok, nebo si policista řekl o úplatek, nebo Tě vůbec netrestal za rychlost".....

>>> Dost pochybuju, ze to kazdy dodrzuje. Dalsi priklad je od myych rodicu, za stejny prestupek s feldou 300 kc a s BMW X5 to bylo za 2500 a 3 body? Myslis, ze tito polciajti to dodrzeli? Nedodrzeli, takze nespravedlnost tady je.

Pro Marek: ..." No docela divná rada vyhýbat se...udělal blbost, ať platí.....má jezdit dle předpisů max +10km a bylo byto"....

>>> Hlavne, ze tys urcite nikdy nejel rychleji nez 10 km/h a pokud ne, tak to kecas, kazdej jel rychlejs, jen me chytli a tebe ne. Takze tyhle tvoje "správňácký " rady si nech pro svoje děti.

Pro zabiak: ...." Jinak o papíry nepřijdeš, dostaneš "pouze" zákaz řízení na 6-12měsíců a pak ti řidičák vrátí.

Zkus to uhrát na to promlčení jak říká Ragnar jednou to v TV říkaly, že v Praze toho maj moc a spousta přestupků se promlčí.

A pokud to nevyjde holt nebudeš jezdit a nebo to riskneš jak jsem psal a budeš jezdit opatrně. A v nejhorším ti hrozí další stejná pokuta a body a zákaz.

Podle mě by se to dalo, mě například ještě nikdo nestavěl a to jezdím hodně..

Ale byla to chyba na tyhle úseky kde je z ničeho nic zbytečně snížená rychlost si musíš dávat pozor tam je pravděpodobnost měření největší...." ....

>>> Diky, zkusim aspon tohle. A vim, byla to moje chyba, ale v 18.00 vecer pres prechod z firmy, ktera dela do 16.00 nikdo nechodi a ta 50-ka je tam opravdu zbytecna, kdyz predtim je 70km/h.

Pro Michal F: ..." Ja myslim, ze si to dovolit muze Treba ve spojeni s tim, ze to neni homologovane a ze teda k te pokute za rychlost jeste prida to, ze auto neni uzpusobene k provozu na nasich silnicich ...."

>>> Pokud si myslim spravne, policie neni prizpusobobena k tomu, aby hodnotila, co ma a co nema homologaci. Ja na originalnim prednim narazniku taky nemam Atest a ten naraznik tam patri. Policie nevi, jestli tohle neni originalni dil ze Skoda Auto. Maximalne me muze poslat na technickou, aby se to tam zjistilo a to jen urcite Km od mista zastaveni.

Jinak diky vsem a zkusim se vyhybat rok prestupku,ikdyz jsem nekde slysel, ze ikdyz si vyjadreni nevyzvednu, tak stejne se naplnilo pravni moci. :mellow:

Vim, ze je to moje chyba a taky si na za to ponesu nasledky, myslel jsem, ze jde jen najdu pochopeni a rady,jak se tomu vyvarovat a dostat mensi trest,ale NEKTERI se jen vyzivaji v tom, ze minimalne pul roku jezdit nebudu a maji z toho velkou radost, tem buď přáno to samé,co mne. fuck

A ostatnim hodne stesti a mnoho stastnych km. ;)

Editováno: , autor: MichalDvorakCZ
Odkaz ke komentáři

Vim, ze je to moje chyba a taky si na za to ponesu nasledky, myslel jsem, ze jde jen najdu pochopeni a rady,jak se tomu vyvarovat a dostat mensi trest,ale NEKTERI se jen vyzivaji v tom, ze minimalne pul roku jezdit nebudu a maji z toho velkou radost, tem buď přáno to samé,co mne. fuck

A ostatnim hodne stesti a mnoho stastnych km. ;)

Protoze to tam osobne neznaji, ja vim jak to tam vypada a vim ze je to policejni buzerace. Ono kdyz si na zacatku rekl 90 v obci tak to nevzbudilo moc duvery :)

Odkaz ke komentáři

Myslíš nabylo právní moci... nasmí Ti být doručeno!!! Tzn. oni Ti ten zákaz vysloví i bez Tebe, dokonce ten záznam dostaneš i do EKŘ, ale to rozhodnutí Ti nesmí doručit!!! A kdyby Ti bylo doručeno byť jen týden před koncem té lhůty, běží Ti ten zákaz celý!

A nepodceňuj policajty, ono není tak složitý zjistit, že to a tohle tam výrobce nedává. Zvláště u tak častých vozidel jako je Octavia, Fabia atd...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...