agino Vloženo 18. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2008 Ahojte, tak sa chvíľu vozím na mojej novej Octávke a pri rýchlosti cca 40km/hod akoby mi nadskakovalo ľavé predné koleso a hrká mi niečo pod vnútorným stredovým panelom pred riadiacou pákou. Pneumatiky sú nahustené (ozaj, na koľko majú byť správne?). Na štítku pri nádržke je vypísané, že predné 200 a zadné 220, nemá to byť naopak? Ohľadom skákania kolesa, myslíte, že to môže byť vyvážením? Pretože keď zrýchľujem, tak sa to stráca. Už pri cca50km/hod to nepociťujem. Aj keď to hrkanie (ako keby nejaká uvolnená skrutka ) cítim až po 60ku a keď auto nadskakuje na nerovnostiach. A ešte, občas sa mi pri radení stáva, že zaradím trojku, alebo štvorku, ale páka mi postojí niekde v polovici, potom musím ešte silou potlačiť a skočí. ročník 2004, viem že pri starších boli problémy s prevodovkami. Je niekde obrázkový postup ako rozobrať riadiacu páku a prípadne, čo na nej a akým mazadlom ju namazať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agino Vloženo 21. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 21. Červenec 2008 nikto nevie pomôcť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agino Vloženo 27. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 27. Červenec 2008 (editace) stále nič? Zajtra by som chcel nafarbiť zadné brzdové bubny. Čo k tomu potrebujem? Teda okrem drôtenej kefy, základnej farby a striebrenky? Povolím len koleso a potom nejakú skrutku uchytenia? Nepovoľuje sa ložisko kolesa? Pýtam sa preto, či si nemám predtým kúpiť samoistiace matice a tak. Takisto budem rozoberať aj stredový panel a hľadať, čo hrká. Keď to budem mať otovrené, ako namažem páku prevodovky? A čím? Editováno: 28. Červenec 2008, autor: agino Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agino Vloženo 28. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 mám nastriekať aj plochu, kde sú otvory pre skrutky? Videl som na nete jeden návod, že to len pozakrýval všetko naokolo a nastriekal bubny, bez tej plochy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 Dosadaciu plochu nestriekaj, je to zbytocne a moze to byt neprijemne (ked sa Ti prilepi disk o bubon po zahriati ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 Já jsem předevčírem taky barvil brzdy. Bubny jsem barvil přímo na autě, není to žádný problém. Očistil jsem je řádně drátěným kartáčem a natíral jsem je Hammeritem. Tak uvidím, jak bude držet, ale barva udělala pěknou hladkou vrstvu a zdá se, že snad bude držet. Samozřejmě dosedací plochy a závity jsem nebarvill!!! Závity se ti barvou zalepí a natřená dosedací plocha ti může způsobit nerovnosti. To bych nedělal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 stále nič?Zajtra by som chcel nafarbiť zadné brzdové bubny. Čo k tomu potrebujem? Teda okrem drôtenej kefy, základnej farby a striebrenky? Povolím len koleso a potom nejakú skrutku uchytenia? Nepovoľuje sa ložisko kolesa? Pýtam sa preto, či si nemám predtým kúpiť samoistiace matice a tak. Takisto budem rozoberať aj stredový panel a hľadať, čo hrká. Keď to budem mať otovrené, ako namažem páku prevodovky? A čím? Cau.brzdove bubny zdemontuj z napravy navod tu najdes a pozries si aj v akom stave mas brzdove pakne. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agino Vloženo 29. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 (editace) Tak som nastriekal. Očistil drôtenou kefou, všetko naokolo pozakrýval. Najprv išla základná farba v spreji a po zaschnutí cca 2hod na slnku som strekol dvakrát striebornú, je na nej napísané, že na vysoké teploty. Vyzerá to nádherne oproti starej hrdzi. Dosadacie plochy som nestriekal. Akurát trochu pretrel vazelínou, ale fakt len trochu. Včera som videl octaviu, s nádhernými elektronami, vpredu na kotúči mala nejaký vzor. No proste nádhera. Ale vzadu hrdzavé bubny. Humus. Skúšal som rozobrať stredový panel. Aby som zistil, čo tam hrkoce. Bohužiaľ som sa zmohol len na vyiahnutie predného a zadného popolníka. Nikde som nevidel návod, ako rozobrať lakťovú opierku atď. Stále to hrká. Ozaj a strašne ma hnevá, že riadiaca páka nesadá do radiacich stupňov, ako by mala. Predsa len je to nové auto (2004). V polovici sa zasekne a tak musím vyvinúť väčší tlak. Aj som premazal tú umelú gulu vnútri vazelínou, dúfajúc že to pomôže. Nemáte niekto tip, čo to môže byť. Ja neviem, napr. povolená tá mriežka v ktorej sa pohybuje riadiaca páka. A možno práve z toho je tam vypadnutý šróbik, ktorý hrká. (Nerozumiem sa tomu, len vymýšľam). Editováno: 29. Červenec 2008, autor: agino Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 8. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2008 o akej motorizacii sa bavime? predpokladam, ze to bude 1.6/75KW podla spravania sa radenia - su tam namiesto bowdenov pouzite tiahla, tie sa rozvyklaju alebo zatuhnu, ked niesu namazane a potom tam tie rychlosti idu tym sposobom, ako si popisoval... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agino Vloženo 8. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Srpen 2008 o akej motorizacii sa bavime? predpokladam, ze to bude 1.6/75KW podla spravania sa radenia - su tam namiesto bowdenov pouzite tiahla, tie sa rozvyklaju alebo zatuhnu, ked niesu namazane a potom tam tie rychlosti idu tym sposobom, ako si popisoval... Áno, správne. Ako by som to namazal, respektíve, kde a čo? Nájdem niekde nejaké foto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 11. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2008 ja som si dal komplet premazat tiahla prevodovky v servise. Podla toho, co vravel technik, tak to najskor sposobuje spoj priamo spajajuci rychlostnu paku s tiahlami. Ked mas jamu, zvladnes ho namazat sam, musis dat dole tepelny kryt a najst si to miesto, potom ho riadne namazat vazelinou a mohlo by to pomoct. Ja som mal problem aj s tym, ze mi tuhla paka ked bolo vonku horuco a siel som na dlhsiu trasu, kedy sa to prehrialo od vyfuku. Zaroven s namazanim som menil aj olej v prevodovke, ale to kvoli tomu, ze tam bol olej nevhodnej specifikacie - zase ma jeden chlapik presviedcal, ze ked robi 10 rokov auta, tak je najmudrejsi na zemeguli a olej do MB1000 je vhodny do vsetkych prevodoviek na svete a v blizkom okoli Vela zdaru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agino Vloženo 11. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 11. Srpen 2008 ja som si dal komplet premazat tiahla prevodovky v servise. Podla toho, co vravel technik, tak to najskor sposobuje spoj priamo spajajuci rychlostnu paku s tiahlami. Ked mas jamu, zvladnes ho namazat sam, musis dat dole tepelny kryt a najst si to miesto, potom ho riadne namazat vazelinou a mohlo by to pomoct. Ja som mal problem aj s tym, ze mi tuhla paka ked bolo vonku horuco a siel som na dlhsiu trasu, kedy sa to prehrialo od vyfuku.Zaroven s namazanim som menil aj olej v prevodovke, ale to kvoli tomu, ze tam bol olej nevhodnej specifikacie - zase ma jeden chlapik presviedcal, ze ked robi 10 rokov auta, tak je najmudrejsi na zemeguli a olej do MB1000 je vhodny do vsetkych prevodoviek na svete a v blizkom okoli Vela zdaru vďaka, niekedy na to pozriem, keď budem pri jame. Ozaj asi som našiel dôvod hrkania. Pravdepodobne to bude cuplík páky ručnej brzdy. Vyskúšam ho niečím podložiť a dám vedieť ako to dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agino Vloženo 11. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2008 problém s hlučnosťou kolies a trasením vyriešený. Prezul som na zimné pneumatiky a auto je krásne tiché. Hrkanie som dočasne odstránil papierikom, ktoým som omotal čudlík na ručnej brzde. Stiahol som kryt páky, vyhnutím záseku na spodku krytu. Nastriekané zadné bubny vyzerajú stále ako nové. Uvidíme aké budú na jar. Tiahla prevodovky som ešte nevyriešil. Ale pri výmene oleja som sa fajnovo zapotil. Filter bol zapečený, ešte v živote ho asi nikto nemenil. Ešte potrebujem vynulovať servisný interval, nakoľko som už spravil asi tritisíc km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agino Vloženo 17. Červen 2009 Autor Sdílet Vloženo 17. Červen 2009 problém s hlučnosťou kolies a trasením vyriešený. Prezul som na zimné pneumatiky a auto je krásne tiché. Hrkanie som dočasne odstránil papierikom, ktoým som omotal čudlík na ručnej brzde. Stiahol som kryt páky, vyhnutím záseku na spodku krytu. Nastriekané zadné bubny vyzerajú stále ako nové. Uvidíme aké budú na jar. Tiahla prevodovky som ešte nevyriešil.Ale pri výmene oleja som sa fajnovo zapotil. Filter bol zapečený, ešte v živote ho asi nikto nemenil. Ešte potrebujem vynulovať servisný interval, nakoľko som už spravil asi tritisíc km. Po pol roku: Po prezutí na nové Dunlopky je auto krásne tiché, Čudlík na páke brzdy opäť hrká, ale som si zvykol, nakoľko pri dobrej hudbe po ňom brnkám Zadné bubny, trochu presvitá hrdza. Prevodovka sa rozhýbala. Olej sa znovu chystám vymeniť. Začalo niečo pukať pod tapacírom strechy a trochu vŕzga nejaká guma na prednej náprave. Klíma malinko pridúša motor, niekedy. Toľko reklama (nebrať priveľmi vážne, mňa rozčulujú aj takéto pre niekoho maličkosti) Ak viete s niečím pomôcť budem rád Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.