Přejít na obsah

pokuta v rakusku


danone

Doporučené příspěvky

Tak dnes som sa vybral nakupovat do parndorfu

isiel som podla predpisov lebo sa bojim rakuskych zelenych v jednej dedine som isiel nieco cez 50km/h okolo 55

A stoplol ma policajt a ukazal mi na tej ich posranej laserovej puske ze som isiel 72 No skoro ma vykotilo

som neveril vlastnym ociam. Ako je to mozne? Este som sa ho opytal ze kde ma to meral a ukazal mi na tej puske ze ma meral zo 164metrovej vzdialenosti.

Ale sere mato lebo ten stroj neukazuje ziadnu fotku mojho auta. len to napise vzdialenost a rychlost.

To potom moze namerat jedneho a potom to ukazovat kazdemu soferovi nech zaplati pokutu nie?

Ako som to mal po spravnosti riesit??? nech viem nabuduce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) kolik tě to stálo?

2) dohadoval bych se s ním a nic neplatil...není foto...není důkaz...nebo to tam u nich maj jinak?

3) hádat se pokud máš vše ostatní zcela ale zcela v pořádku :-)

Editováno: , autor: Marek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

30eur. Dal mi aj potvrdenie o zaplateni.

Nemohol som sa moc dohadovat lebo po nemecky neviem ani slovo len po anglicky som mu nieco splietal

Nemal som v aute vesty tak som bol rad ze to nekontroloval.

Zaujimave ze moj vodicak ani nechcel vidiet len doklady a obcianku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nich je to jinak. Kdyz za tebou pojede a ty budes prekracovat rychlost, tak te normalne zastavi bez fotky a ty musis zaplatit pokutu. Jim staci si jen "myslet", ze si prekrocil rychlost. Slovo myslet pisu schvalne v uvozovkach, samozrejme ze te nebudou nijak sikanovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sakra se s takovou budu bát jet do Vídně..

Jinak ta pokuta je ještě celkem slušná i když naštve, to určitě.. pokud je takto "nízká" tak beztak naměří jedno a pak ukazujou všem řidičům :(

Editováno: , autor: dadacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Marek: jezdim do skoly do Rakouska a nikdy, NIKDY bych se s rakouskou policii nehadal, takova mala rada... ;)

Dobře ale, psal jsem dohadovat se když máš vše ale vše v pohodě...auto doklady výbavu....nějaký sdělení, že jsem jel rychle ničím nepodložený...to je dost divný....ale je fakt že v cizině, když přesně neznáš zákony a vyhlášky můžeš narazit .....a těch 30 eur co platil je ještě pohoda.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi před dvěma týdny jsem dovezl kolegu k motelu Admirál a ještě jsme chvíli povídali. Prošel kolem nás dědula tak 60+ a jestli prej neumíme německy, když jsme tak hezky oblečení. Kolega umí, tak mu překládal. Byl to autobusák a v Německu ho zastavili policajti. Prej jel něco přes 80 na 50tce. Jelo prej několik autobusů za sebou a on jedinej čech a zastavili ho s tím, že jel rychle. Hádal se s něma, že nejel rychleji a má to i na tachografu. Nakonec zaplatil a podal stížnost k jakémusi orgánu. Ti mu poslali, že je dle nich vše v pořádku a pokud si myslí, že ne, ať jim doručí důkazní materiál. Nevím jak dopadl, ale chudák z toho byl špatnej. Na záznamu z tachografu prý skutečně nepřekročil povolenou rychlost v daný čas. Chudák to byl asi dost velkej poctivec, protože povídal, že na té cestě mu to uteklo jen jednou v Itáli z kopce o necelých 10km\h. Každopádně stojí za povšimnutí, že z kolony autobusů zastavili jen český, západních si nevšímali. Ono o tom něco bylo už i v telce a ministerstvo zahraničí se proti tomu už nějak ohražovalo. Je to asi tak, někteří se asi na nás zaměřují a porušují, co by porušovat neměli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oni /ministerstvo/ nikam tlačit nebudou...to co bylo v TV bylo hlavně z Německa, ale Rakušáci jsou stejný, ne-li horší......Jejich diplomacie odpoví, že se nic neděje a že staví všechny ne jen auta s RZ CZ nebo SK...a naši řeknou dobře....já bych oplácel stejně...kdo hodně jezdíte, víte, že valná většina Němčourů nesvítí a jezdí jako prasata... na ně bych se zaměřil....jenže policajti radši stopnou čecháčka a kouknou mu na lékárničku než aby se rukama nohama dohadovali s cizincem.....to je bohužel realita....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz zacaly kontroly kvuli fotbalu letos, ceska policie si stoupala na uplne vsechny mozny mista na ceste k hranicim a brala kazdyho Rakusaka, ktery nesvitil. Zadna bezna kontrola papiru... pekne otevrit kufr, lekarnicku, trojuhelnik atd atd. Takhle by to melo byt porad. :aggressive:

Tohle je muj postreh jen z jednoho mesta, nevim, jestli se to delo i jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

btw zpatky k tematu, myslim ze u nas plati pravidlo, ze kdyz sedi dva dustojnici v aute, tak nemusi byt dukazni material (fotka z prekroceni rychlosti, staci ze to videli na radaru) to je moje zkusenost z hadky z brnenskejma poldama ve meste...nevim jestli meli pravdu ale ja pak rezignoval a slozenku podepsal - je dost mozne ze podobne figli maji i jinde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to danone:myslím,že tú rýchlosť si naozaj prekročil a tá pokuta je velmi slušna! skus ísť takto rýchlo v NL a potom zistíš čo je pokuta lol .tí skurvení kapitalisti majú úplne iné právomoci ako naši súdruhovia-pred nedávnom mi chceli zadržať auto v D kôli 200eu. pokute. nezostava Ti nič iné ako zaplatiť a následne sa odvolať a preto mam poistenie DAS. jazdím zahraničie cca.8rokov(1,6mil. KM) a problemi som zatial nemal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano,je to "poistenie právnej ochrany" a platí sa to ročne podla typu vozidla. ja mám dodávku do 3,5t(celková) a cena je tam tuším okolo 1500sk. zastupujú Ťa v prípade problémov, voláš na zákaznicku linku kde Ti poradia ako postupovať a zastupujú Ťa na súdoch,samozrejme je to gratis.jeden známy takto vysúdil po troch rokoch auto a nestála ho tá sranda nič. už samotná nálepka vzbudzuje u policajtov rešpekt a ja mám ešte kartičku pribalenú k TP lol .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rakušáci jsou vylízaný vidláci co taky od nich čekat. O jaderné energii neví z hola nic nakupují elektřinu z temelína a zároveň proti němu protestují. :feve:

Dementi místo aby si vážili turistů, tak je prudí co je to za národ?

Poloviční němci(akurátní blbci :blbec: )!Chybějící článek mezi homo erectus a homo sapiens ;)Ale po pravdě,kdyby ty naše hluchavky byly z pola jako jejich "myslivci",vůbec bych se nezlobil!

Editováno: , autor: hony
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...