Přejít na obsah

nové ventily a váha = vyšší spotřeba ?????

rampik

Doporučené příspěvky

Zdravim

Měnili jsme na octavce (2.0 - 85kW) svíčky, filtry, ventily a váhu vzduchu. Před výměnou jsem jezdil průměrnš za 7,8l/100km (při rozsvíceném check, jak jinak :) ). K servisu mě přinutilo pravidelné přidušení těsně po startu. Po výměně se cca po 6 startech rozvítil zase check a průměrná spotřeba výlétla o hodně nahoru. Navíc jdou z výfuku ,,saze''. Nevíte, kde je problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Servisákovi nemůžu nic vytknout. Problém dušení odstranil. Ale proč to ted tolik žere (cca o 2 litry víc) a proč to tak smrdí, to nechápu. Vag ukazuje problém na lambda sondě, ale ještě pred týdnem byla ok. Nevim jestli to může souviset v výměnou těch vstřikovačů.

Díky za rady

R

Odkaz ke komentáři

Podívej se, jestli jsou všechny svorkovnice správně zacvaklý a celý bych to prošel. Je možné, že se tím rozebráním někde něco pohlo. Ale pokud to píše lambdu, tak to asi bude jasné. Je to sice náhoda, ale to se stává, já když se v němčem začnu rejpat, tak mi taky něco jiného odejde. ;)

Odkaz ke komentáři

Dík za info. Hele, vypadá to, že máme úplně stejné motory. Kolikrát už si řešil ty sondy? Mě od toho všichni zrazujou, že je to pořád dokola. Že to je pro tenhle 2.0 typický.

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku
Odkaz ke komentáři

Lambdy jsem ještě neřešil, ta za katem byla již sice měněná, ale to jsem již tak koupil. Taky jsem myslel, že tu rozsvěcující se kontrolku check způsobují lambdy, tak jsem pořídil nové origo, ale nedal jsem je tam, mám je schované na horší časy. :) Jinak dlouhodobá spotřeba za tu dobu co oktu mám, cca 20 tisíc km - 7,1 l / 100 km. :palec2:

Odkaz ke komentáři

To je slušný. Ja jezdil za 7,8l/100km, čož mi přišlo taky v normě. Ale ted jsem otrávenej. Nechal jsem vyměnit filtry a svíčky a najednou k tomu přibyl vstřikovač a potom další dva a pak váha vzduchu a ted prej lambda. A to všechno během jednoho týdne :( . Jsem dal kopici penez za opravu a jsem na tom skoro hůř než před tim. A jak ti to šlape jinak - bez problémů ? Ja jsem najel cca 17 000km a první problémy až teď.

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...