Listopad 5, 201212 r můj předešlý příspěvek byl reakce na Kluviho.. oni existují i jiní dobří plynaři, jen je člověk musí najít... to je vše. Rozhodně si nemyslím, že po špatné montáži by měl neštastný majitel přijít sem na forum a pak hledat rozumy všude jinde a ještě si to celé nastavovat sám z toho, co mu kdo kde řekne.. pokud mu to namontovali špatně, nejede to, měl by požadovat opravu, nebo vymontovat systém a návrat peněz.. Nebo si snad myslí, že mu to někdo přes vzdálenou plochu nastaví??? Když se člověk podívá na ty fotky z montáže, tak to evidentně montovalo nějaký prase.. já jsem si s plynařem auto celé prošel, vše mi bylo ukázáno, vysvětleno, předvedeno, projeto... až pak jsem dal peníze.. Asi to bylo tím, že jsem kapl na skutečného odborníka.. nevím. Upraveno Listopad 5, 201212 r od JirkaBrno
Listopad 5, 201212 r tak na profilu má uvedeno Valašská Senice, teda pokud to je pravda To nemá smysl....to je skoro 90km. Jediný Zlín připadá v úvahu....montážníků je tam dost. Bacha...jeden z jich je taky dobrý kousek
Listopad 6, 201212 r Zdravicko vedel by niekto helfnut preco je "mnoznik" po autokalibracii na hodnote 2.4? Program vyhlasi male dyzy.Su tam 3mm .Zeby slabe vstrekovace?Vsetko je fungel nove. Viac video: http://www.youtube.com/watch?v=Y3EVTBod8YI
Listopad 7, 201212 r to sis montovcal doma sám, nebo co, že píšeš, že je to fungl nové......jsou tam špatně spočítané a navrtané trysky....
Listopad 7, 201212 r Auto je Passat B5 1.8T 150koni 1998 AEB.Reduktor AC R01, vstrekovace Valtek typ 30,dyzi 3mm. Tlak som vcera nastavil na reduktore 1.1 stale vyhadzuje male trysky. este by ma zaujimal tento ventil na reduktore, jeden tvrdi ze to treba zapojit na podtlak, druhy ze to ma byt volne.na podtlak je zapojeny ten co je v strede, pod imbus srobom. v manuali od reduktora ani slova o tom ventile
Listopad 7, 201212 r Trysky boli zle navrtane daleko od valcov, navrtal som ich co najblizsie k benzinovym vstrekovacom-zmena absolutne ziadna mnoznik stale na 2.4.
Listopad 7, 201212 r no vidím, zase jeden odborník co si chce zničit auto.....to co je na tom reduktoru je pouze přetlakový ventil, když reduktor po vypnutí přesáhne tlak aby se nevytahovaly membrány tak si to odfoukne pod auto/pro ostatní-ne každý reduktor to má, tak aby se toho zase někdo hned nechytal/,podtlak je ten druhý vývod, tlak u turba je taky malý, musí být alespoň 1.4-1.5 ve volnověhu, jinak ty vstupy můžou být klidně i 5-10 cm od benzínových, to se dá doladit softem
Listopad 7, 201212 r presne jak pise karel... mas malej tlak na reduktoru... 3mm trysky jsou zvolene spravne (vic snad uz se ani nedoporucuje). kdyz to spravne nastavis tak po autokalibraci by mel byt prvni bod mnozniku kolem 1,2-1,3 max 1,4. Jestlize zacinas na 2,4 tak to nemuzes v maximu nakrmit
Listopad 7, 201212 r Dakujem za odpoved, po 6hodinovom citani fora [polskeho] som dospel k zaveru ze to bude tym tlakom, takze skusim dat 1.4 co to povie [ale az cez vikend]. Len by ma zaujimalo ci pridat aj na reduktore tou imbusovou skrutkou ci nechat tak. A co hovorite na teplotu reduktora a plynu?Dakujem
Listopad 7, 201212 r teplota na přepnutí min. na 35 st, tím imbusem se nastavuje talak, jinak osobně trysky pr.3 jsem v životě nevrtal , a to jsme s tím kdysi dávno udělali i 4.7 litrový motor..pokud máš 3 mm trysky a množnik je na 2.4 tak je hodně blbě udělané, to by znamenalo, že máš chdý motor,reduktor dává málo nebo spíš máš blbě podtlak...
Listopad 7, 201212 r Ano to mi je jasne na prepnutie cca 30-35stupnov ale na tom videu vid. hore je pri kalibracii teplota reduktora 88stupnov a plynu 30.
Listopad 7, 201212 r Zahada vyriesena :-) trysky su male. prepacte moja chyba, pekne som sa odrbal, meral som ich z predu. Tymto sa chcem hlavne podakovat PauLofWoCC ktory mi kazal trysky vymontovat a premerat a samozrejme aj ostatnym.
Listopad 8, 201212 r no to pak jo, psal jsi, že máš trysky 3 mm, tak jsem spíš přemýšlel, že je blbě někde něco jinde, ale jestli jsou malé díry v ryskách tak je to jasné....
Listopad 8, 201212 r copak jirka, to je známá firma i na ostatních forech, ale to odbočuji....ještě k tomu poladění, je to trochu jinak jak říkáte, že doporučuji to vyházet atd.... každý z Vás kdo chce plyn do auta nejdřív navštíví fora, tam jsou zaručené zprávy...pak odepisuji na desítky emailů denně, každému vysvětlím co a jak, doporučím to a to, pak každý začne špekulovat s cenou, jsme češi, že? ...............pokud jsi investoval peníze u někoho, předpokládám, že máš k němu důvěru a pokud ti auto nejezdí jak má, máš možnost reklamace, případně odstoupení od smlouvy a vymontování, nebo si zakoupit kabel a bastlit sám než něco poděláš,určitě se najde mnoho odborníků i tady na foru....toto je bohužel realita, takže se nedivte, že se v záruce nechci pouštět..... Chápem tvoj postoj. Sú všeliakí špekulanti. Môj prípad je možno trochu opačný. PRoste moja blbost. Nechcel som sa v tom rýpať. Ani špekulovať s cenou. Chcel som to bez problémov a nechcel jazdiť ďaleko. Proste som podcenil výber...Moc neverím, žeby som bol schopný mu to obúchať o hlavu keď auto vpodstate jazdí OK.. Len je o trošku lenivšie. Spotreba 9L/100 je celkom dobrá. Hlavná otázok z tých očíslovaných bola že či to ide naozaj spraviť ako 100% náhrada benzínu.... Ty tvrdíš že áno. Na ostatné otázky som moc odpovedi (z fóra) nedostal. :-( Mám namerané data z jázd, tak už trochu viem na čo sa podívať a potom sa rozhodnem či to nechám alebo sa pôjdem hádať s tým expertom...Nedávno som tam bol a povolil mi ešte nižší tlak ako tam bol predtým (nominál tuším 1,3bar a min bol 0,6 a upravil to na 0,58) proste klasický autošvindlér. Upraveno Listopad 8, 201212 r od kluvi
Listopad 24, 201212 r Rozhodně si nemyslím, že po špatné montáži by měl neštastný majitel přijít sem na forum a pak hledat rozumy všude jinde a ještě si to celé nastavovat sám z toho, co mu kdo kde řekne.. pokud mu to namontovali špatně, nejede to, měl by požadovat opravu, nebo vymontovat systém a návrat peněz.. Nebo si snad myslí, že mu to někdo přes vzdálenou plochu nastaví??? Když se člověk podívá na ty fotky z montáže, tak to evidentně montovalo nějaký prase.. já jsem si s plynařem auto celé prošel, vše mi bylo ukázáno, vysvětleno, předvedeno, projeto... až pak jsem dal peníze.. Asi to bylo tím, že jsem kapl na skutečného odborníka.. nevím. Jasne, ale zmena vykonu nieje zas az tak poznatelna tak som riesil ci sa mi to nezda a ci mam ocakavat ze na LPG to pojde na 100% rovnako ako na benzín. A to pri tebou popisovanom predani auta nezistis. Ci to spravi 100 za 7.5 alebo 7.8 tak lahko nepoznas..ale ta mech montaz je fakt tristna...
Listopad 24, 201212 r Jestli jezdíš někdy na naši stranu, tak se stav... Nejazdím, ale mozem sa stavit cestou do Bratislavy...ked nebudem ponahlat. Alebo si tam zajdem len tak.
Listopad 24, 201212 r Vysledky mojeho vyskumu (skorej nebol cas) testované s plnou nádržou. 1)casova osa LPG softu je asi 8vzoriek/sec? 2)tlak LPG relativny (suma LPG+MAP=1bar pred zapnutim plynu) 3)tlak map+lpg je absolutny tlak LPG. Za ustalenej jazdy napr 2,13bar Ale casto to nesedi...?? 4)ustalena jazda teplota reduktor 54 plyn 51stC tlak LPG 1,31 MAP 0,83 suma 2,14 lambda 0,45V 3360ot/min, 19% vyuzitia Group 36 - Field 0 Bank 1 Sensor 2 - Voltage =0,55V (mesedi s LAMBDA od LPG ale rozdiel je malý) 5)ustalena jazda prepinanie LPG/BA Tlak LPG 1,3 MAP 0,57 (suma 1,87) 3300ot/min, 13% využitia jazda na LPG: LPG 7.4msec BA 4.8ms jazda na BA BA 5,6ms 6)max akcelerácia na LPG pri 5100 ot sa vypne regulacia podla lambda (vyskocia benzinove i LPG vstreky), klesne zrýchlenie skoro na 1/2 pred vypnutim je lambda(LPG) 1,16V pri 5100ot sa vypne lambda control cas LPG 28ms( 68%) BA 15ms (61%) pri 5100 ot cas LPG 28ms(108%) BA 18ms (78%) pri 5200 ot (po vypnuti lambdy) cas LPG 28ms(133%) BA 18ms (85.5%) pri 5700 ot max výkon : teplota reduktor 31 plyn 9stC tlak LPG 0,82 (to je fakt blbé) MAP 1,62 suma 2,57 lambda 1,47V 5740ot/min, 85% vyuzitia a Group 36 - Field 0 Bank 1 Sensor 2 - Voltage =0,89V (mesedi s LAMBDA od LPG a rozdiel je velký) Zaujímavé je že ECU (VAG) hlási stále "part throttle". Neskusal som co pise OBD. Zrýchlenie možno klesne i preto že kôli plne otvoreným LPG vstrekom a nedostatku paliva ECU asi priviera klapku vzduchu aby udržal bohatosť. 7)max akcelerácia na BA MAP 1,63 lambda 0,69V 5700ot/min cas BA: 20,6ms (97%) Pri 6400 ot/min to už prepne na 100% BA čiže vstreky sú stále otvorené. KRivka zrýchlenia neklesá. 8) domnienka: aktuálny krútiaci moment podľa ECU je asi počítaný z benzínových vstrekov a pri jazde na LPG možno nesedí a preto asi bude mierne pomýlené ASR (brzdenie motorom) Postrehy k mojemu LPG: a)Čo sa týka tlaku LPG tak som narazil na problém: tlak MAP moze pri turbe vzrást na 1,6 a ked ma byt dodrzanych nominalnych 1,2 tak musí byt absolutny tlak LPG2,8bar co moze byt v zavislosti od zlozenia LPG (dane dodavatelom) a teploty okolia problém. A ked nieje abs tlak LPG tak nemôže byt ten relatívny. Dokladá to i tlak LPG 0,83bar. Navyse treba zapocitat tlakovy stratu na multiventile, trubkach atd. Ta moze byt asi 0,8-1,88bar. Dostal som zvláštnu ale celkom zmysluplnú radu: dofúknuť občas nádrz stlacenym vzduchom a tym sa dosiahne vyssi tlak LPG. Akurát by to chcelo nejaký nástavec adaptér. Predpokladám že v plniacom potrubí je spätný ventil. "Natankovat plnou plynu a pak dotlačit na 10Bar. Nádrž je dimenzovaná na 67Bar a přetlakový ventil odpouští při 27Bar. Vzduchový polštář pak z nádrže plyn vytlačuje. Nevýhodou je, že při prvním dojetí nádrže do nuly je dotlačení vzduchem nutno opakovat." Ďalej ma napadá že môj splynovač má problém s teplotou pretoze pri max vykone klesne na 31(neviem kde je to presne merané) a plynu na 9 stC coz iste ovplyvni i tlak. Mozno by to chcelo napojit na lepsi zdroj teplej vody. Alebo iny reduktor (mam MAGIC III 250HP) c)Použiť vacsie trysky (su tam udajne prevrtane na 2,8mm pokial sa pamatam). Stacil by nizsi pretlak. d)Samozrejme že poštelovať nastavenie LPG tak aby sa pri prepínaní LPG/BA nemenili časy vstrekov BA a zároveň K=1.01 e)napadlo ma že keď nepreženiete disproporciu medzi LPG a BA bohatosťou tak s autami s elektronickym akceleracnym pedalom ma ECU vacsie moznosti ako dosiahnut rozumnú bohatosť (zabrániť chudobnej zmesi) Čo vy na to? 1)chápem to správne? 2)čo s tým? A ešte stále ostáva moje pôvodné riešenie: pri plnom plyne automaticky prepnúť na benzím. Alebo vyraziť za tym kutilom co to montoval a obuchat mu pretlak 0,8bar o hlavu (ale viete ako to chodí).
Listopad 24, 201212 r Este nastavenie pre tych co by to zaujimalo: Krovky su z nejakej jazdy na dialnici kde som testoval max vykon etc. 1)vsimol som si ze tam zvolil len 1 cievku ale ja mam 4 2)je vypnuty RPM signal filter. Asi s tym suvisi ze pri studenom motore to i na normalne otacky hlasi kratkodobe skokove zmeny na vysoke hodnoty. 3) co tie pressure release? pouzivat to? (odfuk pri zapretych LPG vstrikoch) 4)co to cold engine? Obrázky SETUpu https://picasaweb.google.com/Martin.Kluvanek/LPG#5814518696664193890 (a dalsie)
Listopad 25, 201212 r máš to pěkně rozjebaný....a čím déle si s tím budeš hrát, tím to bude horší jak to vypadá...
Listopad 25, 201212 r zatiaľ som na to VOBEC nesiahol....takto mi to bolo namontovane a sprovoznene. Napriklad sa divam ze i typ vstrekovacov je nastaveny zle. Ma tam byt MAGIG JET alebo matrix. Huh tak teraz neviem....nemam odvahu tam ist a obuchat mi to o hlavu pretoze mi to sice mozno demontuje a vrati ale niesom si isty ze mi nenasype piesok do sania. Ked je schopny predat takuto fuserinu.... Naco by ma vyslo prerobenie? Asi ako nove LPG, ze? Okrem nadrze a zadku tam asi nic neostane... A je to len blbé alebo nebezpecne pre motor? Upraveno Listopad 25, 201212 r od kluvi
Listopad 25, 201212 r neviděl jsem fotky, ale z toho co popisuješ je to poskládané z kdečeho co měl na skladě...ty máš strach to jít reklamovat??? v tom případě tě považuju za největšího boháče co znám, vyhodíš tolik peněz a máš akorát dodrbané auto....druhá věc dát do RSy Stag 4 je podle mě šílenost, zrovna v pátek jsem předával auto 1.8 RC přečipovanou na 154 kW, se zařízením BRC P@Drive, nádrž 74l,nejsilnější vstřiky, ani ti nebudu psát kolik jela, bylo by to na papíry.. cena 31500,-, zákazník spokojený, po 2000 km doladíme ať šlape jak má....sbal se a reklamuj to, jinak ať to vyndají...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.