Přejít na obsah

Hukot v zadnej casti vozidla

XXX TOMCAT XXX

Doporučené příspěvky

Chlapci ked idem na aute nad 50 km/h pocujem v zadnej casti taky prerusovany hukot. Bol som v tom servise v nemecku. Mechanik sa bol so mnou previezt a povedal, ze to je chyba v pneu. Ze vraj povrch dezenu zadnych pneu je nerovnomerne zjazdeny. Proste ze su na nom akoby male kopceky a neni hlady ako v predu. Tak ze treba kupit dve nove pneu. Chcem sa spytat, je mozne to zjazdit tak aby boli znovu rovnomerne? Napr. podhustenim pneu? Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak co mam teda spravit? Kupit nove gumy? Ale este su uplne v pohode. Nechcem vyhodit prachy len tak do luftu. Kupim mozno po zime ale neviem ake. Poradte :help:
,

Pokud to chces vedet na jistotu, tak prehod zadni gumy na predek a pokud Ti pak bude hucet predek, je to jasne. A u te prilezitosti muzes dat auto i na zvedak a zatocit kolama a pokud nic neuslysis (loziska) pak to sou jen ty gumy. Ja s tim laboruju upne stejne jako Ty a to uz cely rok. Prvni sezonu (minuly rok) byl v pohode a pak co se gumy prehodily na 2 sezonu (predek na zadek a opacne) tak zacalo to huceni a uz to neprerstalo, holt se ty gumy jinak sjizdi ve predu a jinak vzedu a muj mechanik mi rikal, ze by se to teda michat nemelo, radsi dojet gumy na naprave a pak vymenit za nove.(coz ja si vzdy myslel ze to je ok) Takze nepomuze asi nic nez gumy jakztakz dojezdit a koupit nove a uz neprehazovat. Taky mi v servise rekli, ze to muze podporovat i to, ze jezdim skoro porad sam v aute a ze ten zadek pak neni tak zatizen, ale nevim jak daleko se tohle tvrzeni zaklada na pravde. Ikdyz je pravda, ze v posledni dobe citim, ze se ten hluk od zadu zmensuje, tak bud se ty gumy opet sjely do nejakeho narmalu a nebo sem si na to casem zvykl, no uvidime az se nahodi zimni, jak to budu vnimat.

A nove letni pneu na pristi rok uz urcite Dunlop teda nebude.

Mymi favority sou:

Michelin Pilot Sport

Continental sportcontact 3

Hankook V 12 evo

z toho vyberu pry nejtissi gumy sou prave ty Micheliny, ale taky nejdrazsi.

Pokud by ale nekdo mel vic zkusenosti s vyse jmenovanyma pneumatikama, rad bych se to dozvedel.

Odkaz ke komentáři

Podľa mna to nie je Bridgestounami,ale tou"podarenou" zadnou nápravou.Turanzy ER300 vyhrávajú testy su považované medzi tichšie gumy a výbornymi jazdnými vlastnosťami.Keby som nekupoval RS nárazníky a krídlo,kde sa už 16" kolá nehodia,tak ich nepredám ani zo srandy,ja som s nimi veľmi spokojný.Dokonca sme teraz v lete porovnávali s kamarátom,čo má 195 Mich Energy s tým novším rovným dezénom a Turanzy 205 bolo menej počuť.Začínajú sa ozývať,keď je vyslovene špatný povrch a v chladnom počasí,ale na leto sú super.

Tomcat,je to moc veľký skok v tvrdosti medzi 15 a 17 kolami?Čím ďalej tým viac z toho začínam mať obavy.Išiel som na 17 kach,ale uz od tedy presiel nejaký čas a nezaškodí aj názor iných.Nie že potom budem pľuť,kade budem chodiť,že dobré kolá som predal a kúpil kolá,ala kostitras.

Editováno: , autor: Nikita1
Odkaz ke komentáři

Podľa mna to nie je Bridgestounami,ale tou"podarenou" zadnou nápravou.Turanzy ER300 vyhrávajú testy su považované medzi tichšie gumy a výbornymi jazdnými vlastnosťami.Keby som nekupoval RS nárazníky a krídlo,kde sa už 16" kolá nehodia,tak ich nepredám ani zo srandy,ja som s nimi veľmi spokojný.Dokonca sme teraz v lete porovnávali s kamarátom,čo má 195 Mich Energy s tým novším rovným dezénom a Turanzy 205 bolo menej počuť.Začínajú sa ozývať,keď je vyslovene špatný povrch a v chladnom počasí,ale na leto sú super.

Tomcat,je to moc veľký skok v tvrdosti medzi 15 a 17 kolami?Čím ďalej tým viac z toho začínam mať obavy.Išiel som na 17 kach,ale uz od tedy presiel nejaký čas a nezaškodí aj názor iných.Nie že potom budem pľuť,kade budem chodiť,že dobré kolá som predal a kúpil kolá,ala kostitras.

Niki, tak ako pises na zaciatku. Aj zadna naprava si vyzaduje obcasnu kotrolu gemotrie. Vacsina automobiliek riesi zadok tak ako skoda. Je to kulturnejsue na prejazd nerovnosti, ma to vyssiu stabilitu v zatackach atd atd. Nevyhoda, silenbloky + kontrola geometrie. V nasich slovensko-ceskych podmienkach je to pre tu napravu utrpenie...

takze raz za cas sa oplati prilozit 800 az 1000,- Sk za kontrolu geometrie a naklonov, ja to riesim pri kazdej garancnej prehliadke resp. pred vymenou pneumatik zima/leto leto/zima.

Co sa tyka konfortu 15"/17" , so 17tkami to bude viac "boliet", neviem po akych cestach sa pohybujes, ale po bratislave jazdit na 17" je niekedy dost problem, a miestami mi to propomina spanilu jazdu medzi prekazkami. Je pravda, ze mam RS, a s tym spojeny tvrdsi podvozok, ale na klasickom podvozku to bude o cosi "lepsie". 18" by som neriesil ani nahodou, kedze casto jazdim BA-KE , a cesty hlavne po zime pripominaju tankodrom. Na margo toho, ja som uz ohol 3 original disky, 2 na dierach, 1 na doske cez ktoru som v noci preletel (vdedy bolo K.O. cele koleso)

Takze zvaz, na akych cestach sa pohybujes, kolko vytlkov postretavas, ake kolajnice mas vyjazdene a na zaklade toho zvaz . 17" je 17", ale ak mas auto ako "pracovny nastroj", kasli na face, ries ucelnost. Ak ides na "face", a chces byt trosku vytraseny, horsa do 17" ....

Editováno: , autor: wagoo
Odkaz ke komentáři

Díky za radu,až som ztuhol,ja som to tušil.Inak auto používam,len ako rodinné.

Tak ak vozíš deti a manželku, tak skonči pri 16". Ja som mal na starej OI 16", a nebol najmenší problém . Myslím že KINGO12 riešil problém, že na OII rs mu vadilo to tvrdé správanie sa auta na našich cestách. Dal na RS-so 16", a bolo to o cosi lepsie (zmäklo).... stratila sa "náklonovosť" podvozku, ale zvyšil sa konfort ...

add: nieje zač -_-

Editováno: , autor: wagoo
Odkaz ke komentáři

Taky mi začli hučet pneu, tak jsem dneska si udělal servis day a v garaži jsem přehodil kola ze zadní na přední nápravu a opačně. Zejtra jedu Brno, tak to dostatečně vyzkouším a dám pak vědět zda to pomohlo. Nicméně s určitostí se nedá říct, zda hučí u mě všechny 4 kola a nebo jen jedna náprava. Tak třeba to přehození kol pomůže.

Teď mě ještě napadlo, zda to nebude nízkou teplotou, která se už minimálně 10 dnů nedostala ani přes 8°C a právě tak zhruba těch 10 dnů už registruju to zvýšené hučení pneu... Safra to je prekérka :)

Editováno: , autor: Marios
Odkaz ke komentáři

Taky mi začli hučet pneu, tak jsem dneska si udělal servis day a v garaži jsem přehodil kola ze zadní na přední nápravu a opačně. Zejtra jedu Brno, tak to dostatečně vyzkouším a dám pak vědět zda to pomohlo. Nicméně s určitostí se nedá říct, zda hučí u mě všechny 4 kola a nebo jen jedna náprava. Tak třeba to přehození kol pomůže.

Teď mě ještě napadlo, zda to nebude nízkou teplotou, která se už minimálně 10 dnů nedostala ani přes 8°C a právě tak zhruba těch 10 dnů už registruju to zvýšené hučení pneu... Safra to je prekérka :)

S tou venkovni teplotou nevim nevim, ja mam spis pocit, ze mi to v lete, jak byla ta horka hucelo vic, ale muze to byt subjektivni pocit, jak sem psal uz predtim a treba sem si na to uz zvyk...kazdopadne za mesic pujdou zimni gumy na auto a okamzik pravdy, jestli za hluk mohly letni gumy ci nikoliv

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, na horké a hladké silnici to hučí nejvíc, to už mám vypozorovaný. Nedávno jsem si nechal udělat geometrii a byla rozhozená, jak předek, tak zadek. Samozřejmě to nepřestalo a ani nepřestane, ty gumy už jsou navždy v háji a nový se mi kupovat nechce.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...