XXX TOMCAT XXX Vloženo 22. Září 2008 Sdílet Vloženo 22. Září 2008 Chlapci ked idem na aute nad 50 km/h pocujem v zadnej casti taky prerusovany hukot. Bol som v tom servise v nemecku. Mechanik sa bol so mnou previezt a povedal, ze to je chyba v pneu. Ze vraj povrch dezenu zadnych pneu je nerovnomerne zjazdeny. Proste ze su na nom akoby male kopceky a neni hlady ako v predu. Tak ze treba kupit dve nove pneu. Chcem sa spytat, je mozne to zjazdit tak aby boli znovu rovnomerne? Napr. podhustenim pneu? Dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speeder Vloženo 22. Září 2008 Sdílet Vloženo 22. Září 2008 (editace) v prvom rade treba dať urobiť geometriu na zadnej náprave, potom s tým pojazdi ale veľkú šancu tomu nedávaj. takto načaté pneu sa už nezvyknú "prebrať" Editováno: 22. Září 2008, autor: Speeder Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian1 Vloženo 22. Září 2008 Sdílet Vloženo 22. Září 2008 Dle me je to v cudu, uz to tu bylo v tematu "hlucne pneu" po stranach se ti sjednou penu a pak to huci a nic s tim nenadelas max dojet pneu a pak vymenit, pro jistotu zkontrolovat tu geo, zajimalo by me co tam mas za znacku?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXX TOMCAT XXX Vloženo 22. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2008 Mam pneu DUNLOP SPORT MAXX 225/45/ZR17. Oni vyzeraju byt v pohode. A ani boky nesu nejako zjazdene. Len su zevraj akokeby vlnkovite. Neviem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DeMarco Vloženo 22. Září 2008 Sdílet Vloženo 22. Září 2008 Mam pneu DUNLOP SPORT MAXX 225/45/ZR17. Oni vyzeraju byt v pohode. A ani boky nesu nejako zjazdene. Len su zevraj akokeby vlnkovite. Neviem. Stejny problem, stejna diagnoza, stejna znacka gum. Dunlopy uz na auto proste nepujdou basta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXX TOMCAT XXX Vloženo 22. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2008 Tak co mam teda spravit? Kupit nove gumy? Ale este su uplne v pohode. Nechcem vyhodit prachy len tak do luftu. Kupim mozno po zime ale neviem ake. Poradte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DeMarco Vloženo 22. Září 2008 Sdílet Vloženo 22. Září 2008 Tak co mam teda spravit? Kupit nove gumy? Ale este su uplne v pohode. Nechcem vyhodit prachy len tak do luftu. Kupim mozno po zime ale neviem ake. Poradte , Pokud to chces vedet na jistotu, tak prehod zadni gumy na predek a pokud Ti pak bude hucet predek, je to jasne. A u te prilezitosti muzes dat auto i na zvedak a zatocit kolama a pokud nic neuslysis (loziska) pak to sou jen ty gumy. Ja s tim laboruju upne stejne jako Ty a to uz cely rok. Prvni sezonu (minuly rok) byl v pohode a pak co se gumy prehodily na 2 sezonu (predek na zadek a opacne) tak zacalo to huceni a uz to neprerstalo, holt se ty gumy jinak sjizdi ve predu a jinak vzedu a muj mechanik mi rikal, ze by se to teda michat nemelo, radsi dojet gumy na naprave a pak vymenit za nove.(coz ja si vzdy myslel ze to je ok) Takze nepomuze asi nic nez gumy jakztakz dojezdit a koupit nove a uz neprehazovat. Taky mi v servise rekli, ze to muze podporovat i to, ze jezdim skoro porad sam v aute a ze ten zadek pak neni tak zatizen, ale nevim jak daleko se tohle tvrzeni zaklada na pravde. Ikdyz je pravda, ze v posledni dobe citim, ze se ten hluk od zadu zmensuje, tak bud se ty gumy opet sjely do nejakeho narmalu a nebo sem si na to casem zvykl, no uvidime az se nahodi zimni, jak to budu vnimat. A nove letni pneu na pristi rok uz urcite Dunlop teda nebude. Mymi favority sou: Michelin Pilot Sport Continental sportcontact 3 Hankook V 12 evo z toho vyberu pry nejtissi gumy sou prave ty Micheliny, ale taky nejdrazsi. Pokud by ale nekdo mel vic zkusenosti s vyse jmenovanyma pneumatikama, rad bych se to dozvedel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nikita1 Vloženo 23. Září 2008 Sdílet Vloženo 23. Září 2008 Tiež som počul,že ak jazdíš v aute sám,tak po čase začnú hučať zadné pneumatiky.Ja sa to pokúsim riešiť práve opačne,tak že budem často prehadzovať pneumatiky na prednej a zadnej náprave,aby nestihli "ozúbkavieť". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXX TOMCAT XXX Vloženo 23. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 23. Září 2008 Mate pravdu chlapci, vacsinou jazdim sám a vozim vzduch. Skusim prehodit zadok na predok a uvidim. O dva tyzdne idem domov na slovensko tak neviem ci to mam prehodit teraz alebo az doma podla vysledku. Je to z NL 1500 km az do Prešova. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nikita1 Vloženo 23. Září 2008 Sdílet Vloženo 23. Září 2008 Podľa mňa,čím skôr,tým lepšie,ak už nie je neskoro. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian1 Vloženo 23. Září 2008 Sdílet Vloženo 23. Září 2008 Ojno s tema pneu moc na vyber nemas, pze ja to mam treba na Bridgestonkach, a ted jsem prave koupil Dunlopy tak uvidim, zajimalo by me jek je teda spravne hustit jestli vic nebo mit aby to prestaly delat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tinima Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 aj mne to vzadu huci ako autobus hlavne od tych 80 km/h,ale ze vraj od slavnych pneu bridgestone turanza 205/55/16.mne sa zda ze octavia 2 je ovela hlucnejsia ako jej prva generacia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nikita1 Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 (editace) Podľa mna to nie je Bridgestounami,ale tou"podarenou" zadnou nápravou.Turanzy ER300 vyhrávajú testy su považované medzi tichšie gumy a výbornymi jazdnými vlastnosťami.Keby som nekupoval RS nárazníky a krídlo,kde sa už 16" kolá nehodia,tak ich nepredám ani zo srandy,ja som s nimi veľmi spokojný.Dokonca sme teraz v lete porovnávali s kamarátom,čo má 195 Mich Energy s tým novším rovným dezénom a Turanzy 205 bolo menej počuť.Začínajú sa ozývať,keď je vyslovene špatný povrch a v chladnom počasí,ale na leto sú super. Tomcat,je to moc veľký skok v tvrdosti medzi 15 a 17 kolami?Čím ďalej tým viac z toho začínam mať obavy.Išiel som na 17 kach,ale uz od tedy presiel nejaký čas a nezaškodí aj názor iných.Nie že potom budem pľuť,kade budem chodiť,že dobré kolá som predal a kúpil kolá,ala kostitras. Editováno: 24. Září 2008, autor: Nikita1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wagoo Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 (editace) Podľa mna to nie je Bridgestounami,ale tou"podarenou" zadnou nápravou.Turanzy ER300 vyhrávajú testy su považované medzi tichšie gumy a výbornymi jazdnými vlastnosťami.Keby som nekupoval RS nárazníky a krídlo,kde sa už 16" kolá nehodia,tak ich nepredám ani zo srandy,ja som s nimi veľmi spokojný.Dokonca sme teraz v lete porovnávali s kamarátom,čo má 195 Mich Energy s tým novším rovným dezénom a Turanzy 205 bolo menej počuť.Začínajú sa ozývať,keď je vyslovene špatný povrch a v chladnom počasí,ale na leto sú super.Tomcat,je to moc veľký skok v tvrdosti medzi 15 a 17 kolami?Čím ďalej tým viac z toho začínam mať obavy.Išiel som na 17 kach,ale uz od tedy presiel nejaký čas a nezaškodí aj názor iných.Nie že potom budem pľuť,kade budem chodiť,že dobré kolá som predal a kúpil kolá,ala kostitras. Niki, tak ako pises na zaciatku. Aj zadna naprava si vyzaduje obcasnu kotrolu gemotrie. Vacsina automobiliek riesi zadok tak ako skoda. Je to kulturnejsue na prejazd nerovnosti, ma to vyssiu stabilitu v zatackach atd atd. Nevyhoda, silenbloky + kontrola geometrie. V nasich slovensko-ceskych podmienkach je to pre tu napravu utrpenie... takze raz za cas sa oplati prilozit 800 az 1000,- Sk za kontrolu geometrie a naklonov, ja to riesim pri kazdej garancnej prehliadke resp. pred vymenou pneumatik zima/leto leto/zima. Co sa tyka konfortu 15"/17" , so 17tkami to bude viac "boliet", neviem po akych cestach sa pohybujes, ale po bratislave jazdit na 17" je niekedy dost problem, a miestami mi to propomina spanilu jazdu medzi prekazkami. Je pravda, ze mam RS, a s tym spojeny tvrdsi podvozok, ale na klasickom podvozku to bude o cosi "lepsie". 18" by som neriesil ani nahodou, kedze casto jazdim BA-KE , a cesty hlavne po zime pripominaju tankodrom. Na margo toho, ja som uz ohol 3 original disky, 2 na dierach, 1 na doske cez ktoru som v noci preletel (vdedy bolo K.O. cele koleso) Takze zvaz, na akych cestach sa pohybujes, kolko vytlkov postretavas, ake kolajnice mas vyjazdene a na zaklade toho zvaz . 17" je 17", ale ak mas auto ako "pracovny nastroj", kasli na face, ries ucelnost. Ak ides na "face", a chces byt trosku vytraseny, horsa do 17" .... Editováno: 24. Září 2008, autor: wagoo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nikita1 Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 Díky za radu,až som ztuhol,ja som to tušil.Inak auto používam,len ako rodinné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wagoo Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 (editace) Díky za radu,až som ztuhol,ja som to tušil.Inak auto používam,len ako rodinné. Tak ak vozíš deti a manželku, tak skonči pri 16". Ja som mal na starej OI 16", a nebol najmenší problém . Myslím že KINGO12 riešil problém, že na OII rs mu vadilo to tvrdé správanie sa auta na našich cestách. Dal na RS-so 16", a bolo to o cosi lepsie (zmäklo).... stratila sa "náklonovosť" podvozku, ale zvyšil sa konfort ... add: nieje zač Editováno: 24. Září 2008, autor: wagoo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nikita1 Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 Nevieš náhodou,aké disky použil,myslím značku,chcelo by to foto.Musím mu napísať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 (editace) Taky mi začli hučet pneu, tak jsem dneska si udělal servis day a v garaži jsem přehodil kola ze zadní na přední nápravu a opačně. Zejtra jedu Brno, tak to dostatečně vyzkouším a dám pak vědět zda to pomohlo. Nicméně s určitostí se nedá říct, zda hučí u mě všechny 4 kola a nebo jen jedna náprava. Tak třeba to přehození kol pomůže. Teď mě ještě napadlo, zda to nebude nízkou teplotou, která se už minimálně 10 dnů nedostala ani přes 8°C a právě tak zhruba těch 10 dnů už registruju to zvýšené hučení pneu... Safra to je prekérka Editováno: 25. Září 2008, autor: Marios Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DeMarco Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 Taky mi začli hučet pneu, tak jsem dneska si udělal servis day a v garaži jsem přehodil kola ze zadní na přední nápravu a opačně. Zejtra jedu Brno, tak to dostatečně vyzkouším a dám pak vědět zda to pomohlo. Nicméně s určitostí se nedá říct, zda hučí u mě všechny 4 kola a nebo jen jedna náprava. Tak třeba to přehození kol pomůže.Teď mě ještě napadlo, zda to nebude nízkou teplotou, která se už minimálně 10 dnů nedostala ani přes 8°C a právě tak zhruba těch 10 dnů už registruju to zvýšené hučení pneu... Safra to je prekérka S tou venkovni teplotou nevim nevim, ja mam spis pocit, ze mi to v lete, jak byla ta horka hucelo vic, ale muze to byt subjektivni pocit, jak sem psal uz predtim a treba sem si na to uz zvyk...kazdopadne za mesic pujdou zimni gumy na auto a okamzik pravdy, jestli za hluk mohly letni gumy ci nikoliv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alexas Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 Přesně tak, na horké a hladké silnici to hučí nejvíc, to už mám vypozorovaný. Nedávno jsem si nechal udělat geometrii a byla rozhozená, jak předek, tak zadek. Samozřejmě to nepřestalo a ani nepřestane, ty gumy už jsou navždy v háji a nový se mi kupovat nechce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nikita1 Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 Tak to vyzerá,že začnem voziť 50kg vrecko cementu v kufri,ako prevenciu,aby mi neozubkateli zadné kolesá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tinima Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 Tak to vyzerá,že začnem voziť 50kg vrecko cementu v kufri,ako prevenciu,aby mi neozubkateli zadné kolesá tak potom je take auto nahovno,treba predat,ja som mal 6 aut aj so 17"pneu a nikdy sa mi to nestalo ani na octavii 1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nikita1 Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 Ja som to iba zo srandy napísal,však vieš,že ja mám tiché Turanzičky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tinima Vloženo 27. Září 2008 Sdílet Vloženo 27. Září 2008 Ja som to iba zo srandy napísal,však vieš,že ja mám tiché Turanzičky presne tak aj ja mam tie najtichsie turanky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian1 Vloženo 27. Září 2008 Sdílet Vloženo 27. Září 2008 Tak ja vcera prehodil prave ze Bridgestonek na dunlopy sport maxx tt a naprosto tichounke, jeste necham zkontrolovat teda geometrii pri servise a doufam ze uz to bude fpoho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.