Přejít na obsah

Instalacia laktovej opierky OI facelift

olisoft

Doporučené příspěvky

Dostal som sa k laktovej opierke na OI facelift (sice iba sedej, ale to nevadi, snad vymenim za ciernu casom), tak som sa rozhodol, ze ju namontujem.

Manual som nasiel na nemenovanom fore, pre istotu ale pridavam fotky z realnej montaze a par pripomienok k manualu.

manual strana 1

manual strana 2

manual strana 3

Zacneme tym, ze vyberieme vzadu popolnik a vycvakneme drziak flias. Podla manualu sa ma zapacit srobovakom hore, nedoporucujem to vsak, je tam velmi tenky plast a lahko by sa zlomil. Ja som zapacil zdola a zaroven som si pomohol tahom za "dvierka".

P1050885_mini.jpg

Pohlad zdola na uchyty pre inspiraciu.

P1050887_mini.jpg

Nasledne povolime dve skrutky (torx 20).

P1050889_mini.jpg

A tunel smerom dohora dopredu cez rucnu brzdu (zatiahnutu) vyberieme.

P1050890_mini.jpg

Nesmieme zabudnut odpojit zapalovac.

P1050891_mini.jpg

P1050892_mini.jpg

Editováno: , autor: olisoft
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dame dolu maticu drziacu jednu stranu rucnej brzdy, prijde sem redukcna matica.

P1050896_mini.jpg

P1050897_mini.jpg

P1050895_mini.jpg

Redukcna matica nam nadstavi srob, aby sme boli v rovnakej vyske ako na druhej strane.

P1050899_mini.jpg

Kedze som nemal original skrutky na zvysne dve nozicky som uchytil skrutkami 8 dlzka drieku cca 25mm.

Pod zadnym uchytom bolo dost miesta, takze skrutku som dal zdola, pod predny uchyt som dal maticu s podlozkou.

P1050900_mini.jpg

Na oba uchyty som dal este plochu podlozku a nasledne som trojnozku prichytil (este bez dotiahnutia). Nasledne som prichytil opierku na trojnozku, aby som "vycentroval" opierku, trojnozku som pevne pritiahol a potom opierku este zlozil.

P1050903_mini.jpg

Maly ulozny priestorcek, cez ktory uz teraz prechadza trojnozka som vybral az teraz, moze sa ale vybrat hocikedy (lahsie sa potom vybera popolnik).

P1050902_mini.jpg

Odkaz ke komentáři

Teraz uz mozme tunel nasadit (vpredu aj nacvaknut) a jemne pritiahnut skrutky. Tunel nasledne "nastavime" na priblizne rovnake miesto, ako bol predtym a zatiahneme skrutky.

P1050904_mini.jpg

Ja som medzitym znova vyskusal polohu s nasadenou opierkou, aby mi sedeli plasty, nie je to ale nutne, kedze opierka umoznuje predozadny pohyb na nastavenie.

Nasledne nacvakneme nazad popolnik a zavrieme ho.

P1050909_mini.jpg

Teraz uz mozme nasadit a prichytit opierku na trojnozku. Opierku treba nastavit tak, ze plasty pekne sadnu do prelisu v tuneli. Potom ju riadne pritiahneme.

Podla manualu sa ma plast zo strany spolujazdca nasadit az po uchyteni, ja som ho ale nahodil pred, prave koli tomu nastaveniu. Pri opatrnom pritahovani sa neposkodia tie "zubky", ktore trcia (a vystreduju plasty oproti sebe).

P1050910_mini.jpg

P1050912_mini.jpg

P1050911_mini.jpg

Teraz uz len nacvakneme plast na noku opierky (vlozit dole do prelisu a bez nasilia nacvaknut na klb) a uzivame si novu opierku! -_-

P1050916_mini.jpg

Tak ako aj minule:

Special thanks to:

:worthy

1. mojej zene, ze sa mi deti nemotali pri aute ;)

2. neznamemu dobrodincovi za scan manualu na instalaciu

3. kamaratovi od ktoreho mam opierku

Odkaz ke komentáři

• Luďa uzamkl následující téma
  • Luďa odemkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...