Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Měl bych ještě dotaz odkud je brané napajení pro buzení alternátoru ?

Prvotní nabuzení je právě z přístrojů a dále už si alternátor poradí sám.Ten nepatrný proud z přístrojovky(kontrolky nabíjení) stačí k vytvoření nepatrného magnetizmu na rotoru a ten generuje napětí na statoru a usměrněné už zbírá regulátor k buzení.

Tak nejak ale kontrolka je brana jaako signalizace spravne cinnosti alternatoru... Buzeni bude klasickych 12 V od pristrojovky.... Mas DP tam to je ..

No to bez urážky ale seš truchu vedle.

Jen pro upřesnění

alt.pdf

petan ještě jeden dotaz drát co vede z alternátoru na ECU pin.38 jde proč.Děkuji

Má označení DFM a je používaný jen u nafťáčka,po tomto kabelu altik posílá informaci ECU o proudové rezervě a pokud ji má,tak ECU spíná el. ohřev vody(tři žhavičky v s.chlazení)

• 2 roky později...

Je to sice úplně mimo, ale jinde jsem nic jiného nenašel. :( Otec má Peugeot 206 a odešel mu tam alternátor Valeo 70Ah tak jsem koupil z Partnera Valeo 90Ah, ale problém nastal v tom, že na starém altíku byl vývod B+ to je jasné a pak je tam dvoj konektor označený L a DFM no a na tom altíku co jsem koupil je vývod B+ a konektor (šrub) na který by měl přijít nejspíš přívod od spínačky co jde přes žárovku. Po proměření konektoru co jde do alternátoru jsem zjistil, ze pokud je klíček v první poloze tak je na L 12V a na DFM 0V a pokud je klíček v druhé poloze (svítí kontrloky) tak je na L 12V a na DFM 10,44V.(Možná jsem přehodil označení L a DFM) Prosím o radu jak to zapojit zda stačí DFM zapojit na buzení nového alternátoru a vůbec zda bude 10,44 V stačit na regulaci alternátoru. Díky za každou radu.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.