JuraT Vloženo 29. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2008 Musím založit nové téma, neboť nových příspěvků ve starých si zatím skoro nikdo nevšiml. O zimním obutí skautů se tu debatilo loni, ovšem jasných závěrů jsem se nedobral...a letos před zimou je ticho po pěšině. Takže mám dotaz na zkušené řidiče : Na čem jste jezdili minulou zimu ? Dostali jste se v zimě do situace, kdy byste rádi použili řetězy ? A co všechno se dá nasadit na Skauta aniž by to překáželo ? Zatím vím jen to, že Škodovka doporučuje pro použití s řetězy pouze plechy 6Jx16. Takže si vůbec nejsem jistý, zda bych mohl použít ALU 6,5X16 s pneu 205X55 či snad dokonce 205X60 (Čímž bych udržel 18cm světlé výšky). Používáte někdo ty pavouky od Pewagu ? Myslím, že tenhle problém řeší mnoho letošních majitelů - tak byste nám pomohli, ať můžeme vybírat výbavu v teple domova a ne až u prodejce, co bude pasovat (z jeho omezené nabídky). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 29. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2008 jako občasný řidič quattra si troufnu říct, že scoutík, ještě se svojí světlou výškou, by se do situace, kdy by potřeboval řetězy neměl dostat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 29. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2008 no... na zimu mám R16 205/55.... a na ty prodává škodovka řetězy... samozřejmě mluvím o plechách... alu kola na zimu zatím neplánuju a když už, tak bych dal zase 16" ve stejném rozměru pneu... Scout má světlou výšku 21 cm... 18 cm je to po takový ten krypl co čouhá z podvozku... takže na těch 16" vlastně skoro o nic nepřijdeš... jinak loni jsem jezdil bez problémů... haldex pracuje na jedničku... na silnice, polní cesty a louky... ty řetězy fakt nepotřebuješ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JuraT Vloženo 30. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 30. Říjen 2008 Díky za ohlasy. Vorlajz : Taky zatím inklinuju k Tvému řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.