Přejít na obsah

JuraT

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení JuraT

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Vorlajz: Posílám ty fotky...je to špinavé, ale pro dokumentační účel postačuje. Mmchdm, odpoledne jsem byl na myčce a kola jsou jako bych je vybalil právě z krabice. Asi se dají najít hezčí kola, ale na zimu 17 nechcu a jsem rád za ten odolnější lak a samočištění - easyclean.
  2. Vorlajz : ET 40 mi doporučil prodejce, musím říct, že vyhovuje. Ale zvykám si na ta menší kolečka - po přezutí už auto nemá tak sebevědomý výraz, mezi podběhy a pneumatikami je fakt místa víc než dost. Ale paráda v zimě není prioritou, hlavně nechci v zimě autem sáňkovat. Kola samotná mi přjdou esteticky bezvadná, fotku dodám během víkendu. Mají tak nějak solidnější polomatný odlesk.
  3. JuraT

    Zimné pneumatiky

    Taky musím pochválit ty Nokiany (W 91 T). Jsou to spíše trošku speciálky na sníh a led, takže jsem se bál, že budou na suchém asfaltu hlučné, nepovedou dobře stopu ve vyšší rychlosti - ale jsem příjemně překvapen. Uvidíme, jak rychle budou ubývat, ale zdají se celkem otěruodolné. Díky nim jsem opustil úvahy o řetězech a plecháčích na zimu. (Scout -16ky).
  4. Prodávali je na www.barumpneu.cz. Jinak o té technologii si přečteš na stránkách Dezentu.
  5. Možná bys byl spokojen s šestnáctipalcovými koly DEZENT A. Mají zesílenou vrstvu povrchového laku a vyrábějí s v technologii NANO-TEC - easy to clean. Je to německý výrobek, tzn. že ke škodovce jakoby originální příslušenství. Pasují i původní šrouby, takže ty, co se dodávají s novými disky, si necháš v záloze. Koupil jsem je na zimu na Scouta - s ET 40, vypadají určitě líp než plechy a jsou jen o cca 1 000 Kč dražší.
  6. Musím založit nové téma, neboť nových příspěvků ve starých si zatím skoro nikdo nevšiml. O zimním obutí skautů se tu debatilo loni, ovšem jasných závěrů jsem se nedobral...a letos před zimou je ticho po pěšině. Takže mám dotaz na zkušené řidiče : Na čem jste jezdili minulou zimu ? Dostali jste se v zimě do situace, kdy byste rádi použili řetězy ? A co všechno se dá nasadit na Skauta aniž by to překáželo ? Zatím vím jen to, že Škodovka doporučuje pro použití s řetězy pouze plechy 6Jx16. Takže si vůbec nejsem jistý, zda bych mohl použít ALU 6,5X16 s pneu 205X55 či snad dokonce 205X60 (Čímž bych udržel 18cm světlé výšky). Používáte někdo ty pavouky od Pewagu ? Myslím, že tenhle problém řeší mnoho letošních majitelů - tak byste nám pomohli, ať můžeme vybírat výbavu v teple domova a ne až u prodejce, co bude pasovat (z jeho omezené nabídky).
  7. JuraT

    Řetězy

    Je nás víc, kteří se bojíme koupit šířku 6,5J kvůli řetězům. Prosím majitele širších disků o sdělení kompatibility s řetězy.
  8. Zdravím všechny skauťáky, nějak to tu uslo. Zima se blíží, tak jaké zkušenosti máte po loňsku ? Co považujete za volbu pro letošní sezonu? Mi se líbí tyhle : http://www.nokiantyres.cz/info-o-pneumatik...name=Nokian%20W Ale zkušenosti nemám, jen co jsem různě slyšel a četl.
  9. JuraT

    COC protokol

    Děkuji všem za užitečné informace. Píšeš : měl sis při nákupu vyžádat veškeré doklady od automobilu. O to jsem se snažil, leč německý autorizovaný prodejce mi skálopevně tvrdil, že jemu Škodovka poslala jen tu kopii. V tom případě, kdybych trval na originálu COClistu, bych musel odjet s prázdnou. Myslíte si, že Škodovka je povinna zaslat německému prodejci COC list v originále ? Osobně si myslím, že mi jej určitě nezatajil, protože mu na nic není. Skoro to vypadá jako plánovaná obstrukce ze strany výrobce.
  10. JuraT

    COC protokol

    Jak jsem již psal, koupil jsem nový vůz u oficiálního prodejce škodovky v Německu. Že bych musel na STK a na emise, to asi pravda nebude, u nových vozů to třeba není, jak mi řekli právě na DI. Spíš vidím otázku v tom, zda je Škodovka povinna poslat německému prodejci oroginál COC listu anebo ne. Ten dealer mi totiž od začátku tvrdí, že žádný jiný papír než tu kopii mu Škodovka neposlala.
  11. JuraT

    COC protokol

    Ale já jsem malý TP dosud nedostal a velký mám pouze v němčině. Na evidenci vozidel z dovozu po mě COC 100% chtějí - a to v originálu
  12. JuraT

    COC protokol

    Dobrý den, obracím se na všechny zkušené s prosbou o radu. Můj případ : Zakoupil jsem novou škodovku v Německu, zaplatil jsem sjednanou cenu a dostal německý zelený techničkák (A4 - pouze jedna stránka) a k tomu COC list, v němčině EWG - Übereinstimmungsbescheinigung. Tento dokument mi však německým prodejcem byl vydán pouze v oskenované kopii. Doma na dopravním inspektorátu mi tento doklad nechtějí uznat a vyžadují originál (s vodoznakem). Německý prodejce se však dušuje, že z Mladé Boleslavi mu k vozu nic jiného nepřišlo. Číslo na zeleném německém techničáku se shoduje s číslem na kopii COC, což potvrzuje, že se jedná o tentýž vůz. Přesto mě na DI v Ostravě opakovaně odmítli a jsou ochotni se mnou jednat, teprve až doložím originální COC ze Škodovky ? Řeknete mi někdo, kdo pochybil a jak z toho ven ?
×
×
  • Vytvořit nový...