Přejít na obsah

Majitelé Skautů - na jakých pneumatikách, kolech (a řetězech) jste jezdili minulou zimu ?


JuraT

Doporučené příspěvky

Musím založit nové téma, neboť nových příspěvků ve starých si zatím skoro nikdo nevšiml.

O zimním obutí skautů se tu debatilo loni, ovšem jasných závěrů jsem se nedobral...a letos před zimou je ticho po pěšině.

Takže mám dotaz na zkušené řidiče : Na čem jste jezdili minulou zimu ? Dostali jste se v zimě do situace, kdy byste rádi použili řetězy ? A co všechno se dá nasadit na Skauta aniž by to překáželo ?

Zatím vím jen to, že Škodovka doporučuje pro použití s řetězy pouze plechy 6Jx16. Takže si vůbec nejsem jistý, zda bych mohl použít ALU 6,5X16 s pneu 205X55 či snad dokonce 205X60 (Čímž bych udržel 18cm světlé výšky). Používáte někdo ty pavouky od Pewagu ?

Myslím, že tenhle problém řeší mnoho letošních majitelů - tak byste nám pomohli, ať můžeme vybírat výbavu v teple domova a ne až u prodejce, co bude pasovat (z jeho omezené nabídky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no... na zimu mám R16 205/55.... a na ty prodává škodovka řetězy... samozřejmě mluvím o plechách... alu kola na zimu zatím neplánuju a když už, tak bych dal zase 16" ve stejném rozměru pneu... Scout má světlou výšku 21 cm... 18 cm je to po takový ten krypl co čouhá z podvozku... takže na těch 16" vlastně skoro o nic nepřijdeš... jinak loni jsem jezdil bez problémů... haldex pracuje na jedničku... na silnice, polní cesty a louky... ty řetězy fakt nepotřebuješ... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...