Přejít na obsah

Levý a pravý čep řízení od 5/99

capo

Doporučené příspěvky

Ahoj,

asi jsem blázen, ale mám podezření, že v dílenské příručce je chyba, nebo TRW špatně značí díly.

V pátek jsem si měnil čepy řízení. Do 3/99 se dělaly kratší, označené L pro levou a P pro pravou stranu. Od 4/99 se dělají trochu kratší, více prohnuté, a značí se A pro levou a B pro pravou stranu. Tolik DP, stejně tak to popisuje i známá kniha "Jak na to" a také kniha "Octavia" od Cedrycha.

Velmi dobře si taky pamatuji na příspěvek od Aky, který tady http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...st&p=247028 psal, jak mu v servisu dali čepy obráceně a při rejdu si odřel kola.

Sundám pravé kolo a co nevidím, čep označný A! Dle očekávání bylo B na levé straně. Koukám všeude možně, říkám si že to mám obráceně, i když tohle prohnutí mi dávalo smysl, kdyby byl A nalevo tak by skutečně mohl kola při rejdu odřít. Nové čepy jsem dával též TRW, a značení bylo totožné. Tak jsem hledal obrázky. V příloze je fotka komplet origo řízení. Tzn i podle této fotky je to prohnutí tak, jak jsem ho na autě měl.

Chyba je tedy v DP, nebo ve značení TRW. Co vy na to? Máte někdo ty čepy obráceně? Setkali jste se s tímhle problémem?

post-178-1228733538_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...